2013. május 23., csütörtök

Tornado, Lotto, Festival

Ujra itt. Mivel a hetunk keddel kezdodott igy nagyon hamar eljott a pentek. Napjaim ugyan ugy teltek mint eddig, orakat ulve a gep elott melo utan kutatva, neha ugy belefaradok, kezdem feladni aztan masnap ujult erovel megint neki kezdek. Kozben a csajok amikor szabadak napkozbe meglatogatnak. Heten Julianna jart nalam, jol elbeszelgettunk vagy 4 oran keresztul. O is ugyanabban a helyzetben van mint en, egy het kulomseggel tollunk jott o is ossze a baratjaval, a csapatunkba tartoznak. :) Szeretne mindenkepp maradni, penz neki sincs sulira, de meg van 5 honapja amig lejar a masadik eve..... Mindketten folyamatosan nezzuk a melokat, szolunk egymasnak ha valamit talaltunk.

Kedden a szokasos futasunk utan, pontosabban en es Coco futtunk, Sasha setalt. :D kesziotettunk egy egy italt, no alcohol. Versenyeztunk, hogy ki-e lessz jobb...:)


A baloldali a Sasha-e: lime and salt, az enyem meg a jobb oldali friss mentaval. :)


Annyira imadjuk a dinyet mar hetek ota folyamatosan van itthon, ha elfogy mar hianyzik, rohanunk az uzletbe egy ujjabb adagert, annyira gyorsan megesszuk, hogy egyszerre mindig kettot kell vennunk. Haha. Coco is nagyon szerete, a dinyere felcsillan a szeme. :)


Ebedem: imadom a sushi t, egy evvel ezelott meg utaltam, azota a kedvencemme valt :) 


Sasha egyik kedvenc perzsiai/arab itala, szensavas joghurt, eloszor amikor megkostoltam nem izlett, de mostmar ez is igen :) 


Mult heten szerdan tornado volt Dallas Fort Worth kornyeken. Tornado figyelmezteto szirenak szoltak, azt hallani meg rosszabb. En nagyon felek a tornadotol. Tavaly is atkellett egyet elnem. Sashaval itthon voltunk, neztuk a hireket, hogy mikor er Dallasba a tornado, en feltem, o nyugtatott. Par nappal ezelott azt almondtam, hogy tornado volt Dallasban es ugy rohantunk elole, sirtam, zokogtam, szornyu volt az az alom.... mindenfele allat, auto minden a levegobe volt, en meg ott rohantam, estem s keltem, mar futni sem tudtam.... annyira boldog voltam, amikor megebredtem. 6 on haltak meg azt hiszem, tobb szazan megsebesultek..


Amikor a szirena szol....



Jegesso


Pentek reggel kaptam egy smst az egyik anyukatol, hogy vigyazneke a gyerekeire hetfon meg kedden. Annyira orultem ennek a lehetosegnek. Ezzel a csaladdal egy-ket hettel ez elott talalkoztam a starbucksban egy pentek reggel, ugy is elfogadtak volna, hogy nincs autom de a problema az volt, hogy csak juniusig tudok maradni. Igy annyiba maradtunk hogy a szamom megtartjak lehet meg szukseguk lessz ram egy nap. Igazabol en nem biztam benne. Most meg nagyon megorvendtem. Lehet jol keresni egy babysitting meloval is ha persze allando, nem mint nekem. Sashaval hamar le is beszeltem, hogy melo elott ledob es majd ertem is jon. Ez adott egy lokest hogy igenis nezzek meg babysitter melo utan meg erre a par hetre is.

Esste lottoztunk, en 10 dollarra, de Sasha Rene meg Firaz kozosen 100-100 dollarra fejenkent. Amikor a benzinkuton mondta Rene hogy 300 dolalrra lottot, mindenki minket nezet, a kiszolgalo is megkerdezte tobbszor, hogy biztosak vagyunk e benne. En persze nem nyertem, a fiuk emg kb 25 dollart a 300 erteku lottora. Nagyon nagy volt a penz osszeg, 600 millio dollar korul. Mondogattuk ha megnyerjuk akkor nem kell izguljak tobbett a sponsorship miatt sot Julianna baratnom sem. Sajnos nem jott ossze. :(

Ejszakara a Blue Martini -ba mentunk bulizni Planoba, meg nem jartam oda, tetszett. Sasha munkatarsai voltak ott, azert mentunk oda. Rene is munkatars igy jott Gulnazzal. En meg meghivtam meg Zarinat es a baratjat. 10 tol 12 ig elo zene volt, nagyon jok voltak az enekesek, csak a srac ugy nezett ki mint egy csaj a csaj meg mint egy srac :) Nevettunk. :) Egyebkent en mar nem vagyok az a nagy partizos, nekem minden hetvegen nem kell buli, boven eleg egyszer ket hetben. :) Szivesebben megyek el este egy festivalra vagy moziba stb....





Szombat reggel agyba hoztak a reggelit :) Mert megerdemlem! :)


Delbe meg ebedet keszitett nekem :) Neha igen igen jo dolgom van :)

Szombat este Addisonba par percre tollunk par percre nagy festival volt. Azt nem tudtuk elore, hogy milyen fesztival, csak amikor Cocot vittuk abba a nagy parkba csutortokon lattuk, hogy valami festival lessz a hetvegen. Igy szombaton elmentunk, lecsekkolni. Meglepetesunkre nagyon sokan voltak, az Addison Taste Festival volt. Sok etterem, bar van itt Addisonban, ez a fesztival emg arrol szol, hogy mindegyik etterembol, barbol van egy "sator" a festivalon, sza mindenfele jot ehetsz, ihatsz. Mi este 9 utan mentunk, csak ketten, itthon bekajaltunk, igy nem tudtunk enni...... Kesobb osszefutottunk a csapat tobbi tagjaval is. Egyebkent Blue October koncert volt a fesztivalon. En annyira nem vagyok oda ertuk, egyetlen egy szamat szeretem nagyon a Hate me today-t. :) Volt egy idoszak amikor naponta meghallgattam ezt a dalt...




Volt egy par 'ride', de mi nem probaltunk ki semmit, meg ugysem hogy veletlenul vettunk 20 dollarra ticketet ami csak a ride okra hasznalhato fel. Azt hittunk mindenhol ticketekkel kell fizetni, altalaba ugy szokott lenni a fesztivalokon.



Micsoda feny :D









A Pina Cola dam :)



Blue October Concert






Szombaton es vasarnap egy egy orat eltoltottunk a medencenel, kicsit furodtunk is, de en inkabb napoztam. Pont a haz mogott van ez a "neighborhood" i  medence. Otthon is lehetne minden utcaban egy medence, amit  hasznalhatnank barmikor. :) 





Vasarnap delutan a munkatarsa Sashanak hivta meg a tarsasagot ebedre a lakasara. Ez a pasi a masik munkahelyen is munkatarsa volt meg most is, Sasha ajalta be. Vicces mert a barati korbul mindenki a Mycomnal dolgozott tavaly, iden meg belolle 5-6 on atmentek a Samsunghoz. :) A hazigazda Jordaniabol volt, igy Middle East kajat ettunk, mar annyira feltudom ismerni, hogy mi van Middle Eastrol, az a kulonleges ize, kulonleges fuszerek.... Neha neha nekem tulsagosan fuszeresek a kajak, mert nem szoktam meg, az ennyire fuszerezest... Sashanak, meg a tobbi arab sracnak a csapatbol persze az a tokeletes. Ezek teljesen mas fuszerek mint otthon. En nem is hallottam roluk, lattam ilyeneket. Nehany nekunk is van itthon, de nem igazan merem oket hasznalni, foleg nem magyar kajakba :) Sasha tanitott egy ket perzsia kajat, azokba tudom mar, hogy mibe rakhatom bele.... San Diegoban ettunk egy eloetelt, ami joghurtbol, uborkabol, mentabol, kaporbol allt. Nagyon nagyon izlett. A hetvegen Sashaval elkeszitettuk. Szimpla natur joghurtba belekell reszelni az uborkat, egy citrom levet racsavarni, so, bors, kapor es menta izles szerint. Jo mentasan szeretjuk mi. Isteni. :) Perzsiai salata. :) A joghurt ne legyen edes. (ha valaki elakarja kesziteni). 



Perzsiaba ez a kenyer :) Ugy meg kostoltatnam a jo otthoni hazi kenyeret, nah az kenyer, de ez nem nekem :)

Eloszor rendes uborkabol meg joghurtbol keszitettuk el, masodszor mar beszereztunk perzsia uborkat meg joghurtot. Mind a ketto szuperul sikerult, de a perzsiai uborkaval meg joghurtal meg jobb volt. Imadom az uborkajukat. :) Minden heten elszoktunk menni egy perzsia-arab uzletbe vasarolni, Sashanak minden heten egy nagy zacsko uborkat veszunk. Szoktam is mondani neki, hogy 'cucumber boy'. Imadja es velem is nagyon megszeretette. Snack kent esszuk :) Ez a perzsiai uborka ize sem olyan mint az otthoni vagy itteni uborkaknak. 

Hetfon es kedden babysittingelni mentem, Sasha vitt-hozott, ket nap alatt annyit kerestem mint otthon egy jo havi fizetes. :) Egyebkent eddig harom nap dolgoztam, de ez a harom nap alatt a repulojegyem fele vissza jott. Ket fiu volt, egy 3 es egy 6 eves. NAgyon jol neveltek voltak. Nagyon jo volt veluk lenni, minden nap elmentunk a parkba es a konyvtarba is, ami ugy 20 percre volt biciklivel. Kicsit feltem biciklizni veluk, hogy enhogy valami auto ele kifussanak, stb.... Egesz nap jatszadoztunk, mindenfele tarsasjatekok, lego stb.... Reggelit, ebedet keszitettem nekik. A kicsi mindket nap 2,5 orat aludt. Osszehasonlitva az en gyerekeimmel Friscoban eg es fold a kulomseg. Azokat nem lehetett ravenni, hogy tarsasjatekozzunk vagy valami hasonlo. Azok csak szamitogepen akartak jatszani, tevet nezni. Itt be se kapcsoltuk a tevet egesz nap. Lefoglaltuk mi magunk. A konyvtarba meg olvastam nekik meseket, az en gyerekeimnek egyaltalan enm lehetett olvasni, oket nem erdekelte, es az a legrosszabb hogy mindezeket tudtak a szulok es nem erdekelte oket.... Tiszta elvezet volt azt a ket napot azzal a ket kisfiuval tolteni. Az anyuka is kedves volt, sot ugy sajnalta, hogy nem tudok rendszeresen emnni hozzuk, a nyaron stb... Megkert, hogy amikor visszajovok ide irjak neki smst, mondta, hogy a fiuk is jol ereztek maguk velem meg, hogy tenyleg mennyire szeretne ha dolgoznek neki k hosszabb tavon is. Oraber 12,5 dollar volt megbeszelve az elejen, de tobbett adott utolag. :)




Az ilyen meseket nagyon nem szeretem. Hol vannak azok az allat mesek, vagy mas kedves kis mesek, amiket en gyerekkoromban olvastam? 



Zan


Zan es Zack, meg masadik nap is tevesztettem ossze a ket nevet, annyira hasonlo :)


Zack





A Richardson i konyvtar gyerek reszlege sokkal jobban fel van szerelve, be van rendezvel mint Friscoban. 



Hetfon tornado volt Oklahomaban, alig 3 oranyira tollem, annyira szornyu. Egyik nap meg tele vagyunk almokkal, tervekkel, masnap meg mar mindennek vege.... Nem csoda hogy felek a tornadotol...





Amilyen erzekeny is vagyok, csak latnom kell ezeket a kepeket, videokat, azokra az emberekre gondolni es maris hullanak a konnyeim...

" A giant tornado, a mile wide or more, killed at least 91 people, 20 of them children, as it tore across parts of Oklahoma City and its suburbs Monday afternoon, flattening homes, flinging cars through the air and crushing at least two schools. 
Amy Elliott, the spokeswoman for the Oklahoma City medical examiner, said at least 91 people had died, including the children, and officials said that toll was likely to climb. Hospitals reported at least 145 people injured, 70 of them children.
Plaza Towers Elementary School in Moore was reduced to a pile of twisted metal and toppled walls. Rescue workers were able to pull several children from the rubble, but on Monday evening crews were still struggling to cut through fallen beams and clear debris amid reports that dozens of students were trapped. At Briarwood Elementary School in Oklahoma City, on the border with Moore, cars were thrown through the facade and the roof was torn off.
“Numerous neighborhoods were completely leveled,” Sgt. Gary Knight of the Oklahoma City Police Department said by telephone. “Neighborhoods just wiped clean.”
He said debris and damage to roadways, along with heavy traffic, were hindering emergency responders as they raced to the affected areas."




Ezt kovetoen kissebb tornadok voltak meg Texasban..... mar fraszom volt azt latni, hogy par naponta tornado van valahol...

Nehany foto imadott Cocomrol. Ez a parna a kedvence, tonkre is tette, dobhatom ki.... mindig elopja, azt rohan vele, mert tudja, hogy akkor rohanok utanna, o meg jatszani akar.




Mindig a fal oldalara nekifekszik, gondolom azert, mert az hidegebb...





Olyan edesen szokott aludni, csak ranezek, es jon hogy en is bujjak be az agyba :)



Szerda este megvettunk a repulojegyemet Virginiaba. Mondhatnam, hogy Washington DC, fel ora tavolsag. Sashanak dolgoznia kell ott Hetfon es Kedden, o meg kerte, hogy a jegyet szombatra vegye meg a ceg, mert ott akarja tolteni a hetveget. Hotelt is foglaltak neki plusz meg autot is. Egy masik munkatarsa is megy plusz meg a managere. Sashaval meg ugy dontottunk, hogy nekem is veszunk repjegyet es akkor egyutt ott toltjuk a hetveget. Sajnos kulon fogunk utazni, mert az o jaratara sokkal dragabb volt a repulojegy. Mindketten  11 kor szallunk fel, o 3 kor megerkezik, en csak 5 kor mert csatlakozas van Atlantaban. Jovet meg kedden indulunk haza mindketten, de en mar 4:30 kor, o meg 7 kor, Dallasba erek 45 perccel hamarabb mint o, mert nekem megint csatlakozas van Atlantaba. Amiota jottem az Estaval, Atlantatol a hideg is kiraz, mert ott volt az adataim csekkolasa, ott dolt el hogy atengednek vagy nem..... Sza jovo szombaton ujra utazunk, csak kedden jovunk haza. Vasarnap ha jo ido lessz tervezzuk lemenni a Virginia Beachre egy napra. Pontos terv nincs, majd ezutan nezek korbe, hogy merre menjunk, mit csinaljunk. Washington DC nagyon nem erdekel, mivel mar jartam ott, meg o is, sza semmikepp sem tervezem megnezni a kulombozo emlekmuveket, feherhazat, capitolt ujra. Mi meg nem vagyunk muzeum nezok sem.

Ma csutortok van, pihenek, kicsit beteg vagyok... faj nagyon a fejem, igy ebredtem, es a torkam, az kegyetlen, mintha tel lenne, nem birok nyelni, egesz nap teazom. Mirigyeim nagyon nagyok. Par napja hideg fagyit ettem (erzekeny vagyok erre), most azt nem tudom, hogy attol lett ez vagy a legkonditol, mert mindenhol megy, itthon is a ventilator mert Sasha nem tud az nelkul aludni. Az autoban is mindig kapcsoltatom ki a legkondit, inkabb huzom le az ablakot. Komolyan nagyon nem birom, szemem, fejem elkezd fajni tolle. Gyogyszereket is elkezdtem szedni, mert mar a fulem is kezd fajni, s felek, hogy megint ear infectiont kapok. Jo nah, nem akarok panaszkodni.... :) :)

A heten megneztunk ket filme t a redbox bol. 1. To Rome With Love:


2. Zero Dark Thirty, Osama Bil Laden elfogasarol szol a film. Masnap vegig is olvastam Osama Bil Laden eletrajzat, a fel testvere, aki a Laden 'feje' volt, Texasba, San Antonioban halt meg.... Csaladjabol Iranba menekultek, stb.... 




Mivel jovo hetfon Memorial Day, igy Sashanak sem kell dolgoznia. Hosszu hetvegenk lessz, ugy dontottunk elmegyunk valahova, de csak a kornyeken, vagy ahova autoval eltudunk menni. Egyelore a tervben Arkansas van, a Hot Springs National Park, elvileg a varoska is melette 'pretty'. Ez meg valtozhat, de remelem, hogy nem fog. Egy csomo learazasok vannak mindenfele, szombaton elkene menjunk vasarolni is. Megjelent a mozikban a Hang Over 3 / Masnaposok 3 alig varom, hogy penteken megnezzuk. :)


Mostmar bucsuzom, majd jovo heten mielott elmennenk Virginiaba jelentkezem. 
Kellemes hetveget mindenkinek. 
Puszi, Dalmi


4 megjegyzés:

  1. Szia! Húha micsoda hosszú bejegyzés. :) De ennek csak örülök. Az egyik bulis képen teljesen úgy néz ki, mintha ki lenne vasalva a hajad. :) Édesek a kisfiúk, akikre vigyáztál. Persze Sasha is egy félisten, hogy reggelit, ebédet készít Neked. :) De mégis úgy látom, hogy sokat fogytál, nem? Puszi

    VálaszTörlés
  2. Szio, igen ki volt vasalva, de nem egeszen, csak elol. Szokott Sasha is kajat kesziteni nekem, eleg sokszor. :)Fogyni, akkor fogytam vissza amikor hazamentem az evem utan, igazabol csak a regi alakomat kaptam vissza, Amerikaba minimum 7 kilot hiztam. :):):). Most sikerult ugy maradnom, amilyen otthon voltam, nagyon orulok neki. Puszi.

    VálaszTörlés
  3. Én is örülök a hosszú bejegyzésnek, szuper olvasni a "kalandjaidat" :))

    VálaszTörlés