2013. március 12., kedd

In Europe!

Szinte masfel hetet voltam Budapesten, pontosabban Erden. Az elso adando alkalommal el is mentem az okmany irodaba igenyelni a magyar utlevelemet. Picit nehezen akartak elfogadni, mivel nem volt Lakcim kartyam, az itthon volt, sot meg nem is a lakasba, hanme meg nem volt kiveve (mostanra mar kivan), ez Magyar Lakcim kartya, de kulfoldi cimmel. A lenyeg, hogy vegul csak sikerult. Surgetessel kertem, 3 napra ra meg is volt. Olyan boldogan fogtam a kezemben. Masnap mar meg is vettuk a repulojegyemet, Aprilis 5 en erkezem meg imadott Texasomba es junius 30 an jovok haza. Nagyon jo erzes volt tudni, hogy megvan a repulojegyem is. Nehany barattal talalkoztam kint, rokonokat latogattam,  meg farsangi gyerekes szulos osszejovetelen is sikerult resztvennem. Olyan jo volt mindenkit viszont latni. Voltak koztuk emberek akikkel annyira szivesen talalkoztam. Ez melett probaltam minden idot kihasznalni, hogy minel tobbet lehessek a kis Balazzsal. Az elejen annyira ram volt cuppanva, olyan jol esett. Elso napokban kerte, hogy aludhasson velem, en kellett mar meset olvasnom neki, forodnom is muszaj volt vele. Olyan kis draga. Imadom. Anyukam ahogy megerkeztem ra ket napra haza is jott Erdelybe. Busszal jottem haza a kis falumba, 13 ora buszozas, ejszaka. Picit sok volt most igy, faztam is, sot meg a hasam is erossen gorcsolt, aludni nem tudtam....



Erdekes volt ujra itthon lenne, olyan idegennek ereztem mindent es mindenkit. Habar mostmar 2,5 hete hogy itthon vagyok, ez ido alatt sikerult kozel kerulnom ujra a barataimhoz, csaladhoz. Hirtelen azt sem tudtam mit mondani nekik. Probalok minden nap talalkozni veluk, hisz most van itt a lehetoseg, a tesomekkal is ugyan igy vagyok, minel tobbett megyek hozzuk, jatszok az unokaocsemmel, hisz tudom, hogy par het mulva mar nem leszek itt, koztuk. O a maisk gyonyorusegem: Botond! O is nagyon nagyott nott, amiota utoljara lattam, olyan onallo lett, ugy elvezem. Es o sem felejtett el, sot! Kozben Gabriella szuleivel is talalkoztam, tudjatok az a no aki tollem 5 perccel lakott, akihez sokszor jartam, akinel babysitterkedtem, aki Szekelyudvarhelyrol van. Kuldott kis csomagot haza, majd vissza is kell neki vinnem par dolgot. Az automat imadom vezetni, annyira hianyzott. Jo kis osszeget kellett most ra koltenem, olajcsere, biztositas, ado stb.... Az elso napok gyorsabban teltek, mostmar egyre lasabban. Mar ennyi eleg is lenne itthon. Kivankozom vissza. A szivem oda huz. Sashaval nagyon sokat szoktam beszelgetni, egy nap tobb orat is, plusz meg az uzenetek. Mar alig varjuk, hogy ujra egymas karjaiba lehessunk. :) :) Nagyon, nagyon hianyzik.



Nos, hogy mit fogok csinalni, ha visszamegyek, azt meg en sem tudom. Megfogok probalni nehany babysitter vagy nanny allast keresni, de igazabol nem sok remeny hozza, mivel mindenki hosszabb idoszakra szeretne nannyt talalni, de hatha nehany alkalmi megis csak osszejonne. A masik gondom meg az auto. Sajnos most az nem lessz. A Sashaet hasznalhatom, vagy ha kell o el is visz barhova, de a munka nehezen lenne megoldhato mivel o is autoval jar dolgozni. Most ha lenne Addison- Dallas kozott tomeg kozlekedes, milyen jo is lenne.  A szomszedsagban azert szerintem korbe nezek. :) Ott fogok Sashanal lakni, kutyat minden nap elviszem setalni, jarok majd uszni, napozni a neighborhood-i medence a lakas mogott van, takaritok, fozok, haztartast intezem, pihenek, baratokkal talalkozok. :D. Sashanak meg van egy ket otlete, hogy valasszunk szint, festessuk ki a lakast stb. :) Meg mindig nehez elfogadni, hogy en most nem igazan fogok penzt keresni, de baratkozom nagyon a gondolattal. Most nem az lessz a fontos. Csak hogy boldogok legyunk, boldog legyek, es lassak egy kicsit jobb betekintest a kapcsolatunkba. Ha minden rendben lessz akkor gondolkozunk majd a tovabbi tervekben, meg mindig a suli a legvaloszinubb. Bizom a legjobbakban. De ezt majd ugyis csak Junisra tudom meg, nagyon fugg minden  a kapcsolatunktol. 

Nem tudom ki emlekszik Evelynre, o is elkezdte volt a blogot. Philladelphiaban volt, Vivi kozeleben. Amikor Vivinel voltam, talalkoztam vele, egyutt mentunk Atlantic Citybe. A lenyeg, hogy most o Dallasba kerult, a baratom lakasatol ugy max fel oranyira. El sem hiszem. Magyar lany a kornyeken. Megbeszeltuk, hogy ha majd visszamegyek osszefutunk. Mar ugyis tervezem, hogy a csajokat hivom hozzam, ha szabadak. :)  Ott az uszomedence, suthetunk, fozhetunk.... stb. :) :) Jol tudom milyen jo erzes kimozdulni abbol a lakasbol s nem hallgatni a gyerekek nyafogasait legalabb amikor szabad vagy. :) :) Amikor elkezdtem a hetvegeimet Sashanal tolteni, nekem maga a paradicsom volt, hogy egesz hetvegere tavol voltam a host csaladomtol.

Amiota itthon vagyok egy csomo receptet leirtam, tanultam, meg sutit is suttem, desszertet tanultam. :) Eletem elso sutijet. :) Tesomat es anyut folyton ezzel farasztom, egy fuzettel magyek utanuk es jegyzetelek. Foleg most aztan lessz idom fozni, es tenyelg minden nap szeretnem a szerelmemet vacsoraval varni haza a munkabol, mint egy jo feleseg. :) :P Mar meg is kertem ha kierek kell vegyunk mixert es nehany suteshez felszereleseket, tepsit stb. :)

Most lepek, majd meg jelentkezem. Puszi. <3 <3 <3 Dalmi  

4 megjegyzés:

  1. Szia Dalmi!
    Nagyon örülök, hogy vissza mész Dallasba. Remélem összejön a suli és együtt maradhatsz Sasha-val! De egyet ígérj meg, légyszi... folytatod a blogot :-))) Nagyon kíváncsi vagyok, hogy fog alakulni ez a dolog Nektek! :-)
    Üdv: Hani

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszonom szepen Hani, igerem folytatom, nem olyan surun, de kozbe kozbe irok egy egy bejegyzest, azert is nem fejeztem be a blogot. Orulok, hogy meg mindig vannak olvasok (tobbek kozt en is) akik kivancsiak mit hoz a sors nelkunk :) Puszi

      Törlés
  2. Szia Dalma!

    Mar az elejetol olvastam a blogod, utana kicsit abbamaradt, de most bepotoltam ujra.

    Nagyon jo latni, hogy milyen boldog vagy Sashaval, es annyira osszeilletek, annyira aranyosak vagytok egyutt!

    Nagyon szurkolok Nektek, es szivbol kivanom a legjobbakat!

    Legyszi ne hagyd abba a blogot :)

    Meg egy keresem lenne, tudsz esetleg New Yorkban szallast ajanlani? Osszel megyek 2 hetre a baratnommel , es most keresgelek.
    Koszi!

    Agi Londonbol

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Agi. Koszonom szepen a kedves szavakat, aranyos vagy. És annak is nagyon orulok, hogy olvasod a blogom. Szallassal kapcsolatban meg az ingyenes variacio ha regiszralsz a couchsurfingre És ott keresel valakit a masik olcsobb variacio meg a hostel. Kellemes idotoltest Majd a city Ben 😊 puszi

      Törlés