2013. március 3., vasárnap

Fisherman's Wharf, Alcatraz, Coit Tower

Tudom, tudom, lusta vagyok. Minden nap felfogadom, hogy este megirok egy bejegyzest, es megis elmarad.... Ugy eltelnek a napok itthon eszre sem veszem. Most eppen Denveri (Colorado) hetvegenkkel vagyok elfoglalva, mivel Sashanak jott az otlet, hogy Aprilis vegen menjunk el ketten Denverbe. Azt kene megszervezni meg minden. Most veszem eszre, hogy nekem mennyi idom volt odakint, itthon meg semmi, komolyan csak ugy suhhannak az orak, a napok. Gondolom csak igy most az elejen ilyen ez, amikor tallakozni kell mindenkivel, baratokkal, rokonokkal, ismerosokkel.... Majd par het mulva tutira lecsendesul minden. 

Na most vissza akkor San Franciscoba. :) Masadik napunkon reggel lenezunk, hogy mi a reggeli, mert elvileg az is benne van a szallasba. Hat szinte szetrohogtem az agyam, ezek aztan online jol eloadjak a motelt meg mindent, azt a reggeli abban a nagyon pici helysegben volt, ahol a recepcio. Meg szobanak sem lehet nevezni, epp 5 ember megtud alni egyhelyen. Persze se asztal, se szek. A reggeli meg toast kenyerbol, vajbol, lekvarbol meg nehany valami nagyon rosszul kinezo peksutemenybol allt. Hat persze, hogy a tesom semmit nem is tudott enni liszterzekenysege miatt, de meg nekem se volt gusztusom. A motelunk eleg szar volt, a szoba nezett, ahogy nezett ki, de kellemetlen illat volt. Elso dolog, amikor beerkeztunk a szobaba mindig az ablak nyitas volt. Arrol ne is beszelve, hogy a szomszedaink ugy daridoztak ejszaka, hajnalba, hogy ott meg aludni sem lehet. Nah mindegy kibirtuk, azert epp nem volt olyan szornyu, de kellemes sem. Mi meg az olcsosagra mentunk, vagyis en, mert en foglaltam. Igaz a Lombard Streeten volt, "kozel" a hidhoz. Reggel azzal is kezdtuk, hogy vegiggyalogoltunk a Lombard Streeten a kikotoig. Arra mar nem emlekszem idoben ez mennyi volt, de nem keves. 









"Kacskaringos" utca, amit mar aanyiszor lattam kepen










Imadtam San Franciscot, nagyon nagyon tetszett, sokkal jobban mint peldaul Los Angeles



A kikoto
















Eddig meg csak allatkertben lattam fokakat, nagyon edesek voltak, mindig ketto valahol dorgolodzott egymashoz, puszilgattak egymast :D Biztosan lattam kepeket mar ezekrol a fokakrol a parton San Franciscoban, de megsem emlekeztem ra, igy nagy meglepetes volt, amikor a kikotoben setalva rabukkantunk.



Eloszor elsetaltunk az Alcatrazi informacios irodaig, volt meg vagy ket orank, igy visszasetaltunk ebbe a kis pekseg szerusegbe, ebedelni is lehetett ott, a tesom mar nagyon ehes volt. 


Erika gyonyorkodott ebben a kis uzletben, ugy mindenen,meg is kert, hogy majd haza indulas elott jojjunk ide vissza, mert o vasarolni szeretne itt valamiket. 






AMilyen kis vekony el sem hittem volna, hogy mind megeszi, de sikerult neki. :)


A bent dolgozo nonek, volt mikrofonja meg minden, igy meg beszelgetett velunk, kerdezte az embereket honnan vannak. Tetszett, hogy lehetett latni, hogyan dolgoznak, sot meg magyaraztak is , ha kerted...




Ujra fokak, mas oldalrol :)







Alcatraz


Golden Bridge

















Eri most is megtalalta a kalait. :) Azota mondhatnam, hogy nekem is a kedvenc viragom eltt. :) Annyit jujjongtunk korulotte. :D











Ez a kis cella be is volt rendezve, mintha tenyleg valaki aludna, ott voltak a kis apro dolgai is. 













Napi menu


Borton konyhaja





A noveremnek nem is tetszett ez az Alcatraz borton, persze csak azert jott, mert, hogy en szerettem volna megnezni. Negativ energiaval toltotte ot  fel a hely, szerintem mar varta is, hogy elmenjunk onnat. Borton utan a Coit Towerhez mentunk fel, egy kis szuk falepcson...




Uton a toronyhoz...





A kilatoba mar nem mentunk fel... de a kilatas meg innet is nagyon tetszett...








A kis 'hegyecske-dombocska' lejovetele utan, megpihentunk a Starbucksba, majd egy kicsit vasarolgattunk. Vettem bortonos felsot meg zoknit :D Tesom belevolt bolondulva a Marilyn Monroe-os cuccokba. 





Majd vissza a kis kikotoi uzletecskebe, ahol Eri beszerzett nehany ontetet, szoszt, kulonlegesseget...






Majd lassan hazabandukoltunk, estere mar az ido lehult,  napunk gyorsan eltelt, jo fardtak is voltunk. A recepcional foglaltunk egy Shuttlet, ugy dontottunk inkabb nem buszozgatunk megint vissza a repterre a masnap, azzal egy csomo idot eltoltenenk, mint ahogyan jovet is. 


Igy nezett ki a motel recepciajanal a kis reggelizos asztal, csak epp hianyzik a vaj, lekvar meg kenyer :) Itt is vannak azert egyszeru helyek na. :P Asszem ezutan ilyen motelek foglalasakor soha tobbett nem nezem, hogy a reggeli benne van-e az arba :P Epp valami Nemet sracok is ott szalltak meg, ott nevetgeltunk egyutt, hogy milyen lepukkant helyett valasztottunk. Recepciosunk sohasem volt ott, tarva nyitval minden, mi meg mindig 20 perceket vartunk ha vele akartunk beszelni....lepett le az urge mindig valahova. A lift is nagyon durva volt, ilyen rozoga liftet meg nem is lattam Amerikaba, ugy kelett rancigalni az ajtot, hogy valahogy kinyiljon. :D JObb ha errol a szallashelyrol tobbett nem is beszelek, es nem is rakok tobb kepet... :D De vegulis mi valasztottuk. A lenyeg meg sokszor az, legalabbis nekem, hogy aludni legyen ahol, nem a luxury :) :D

Nah vegre ugy ahogy, de sikerult befejeznem ezt a kis bejegyzest is. :D
Puszi
Dalmi, immar itthonrol :)


4 megjegyzés:

  1. Szia :)

    Üdv itthon! :) Remélem jól telnek a napjaid és kellemes utatok volt hazafele, majd arról is irj :)

    Nem akarok poéngyilkos lenni, tényleg, de nem az Alcatrazban forgatták a Prison Break-et :p Nagyrészét Hoollywoodban, egy kis részét Chicagóban, a maradékot pedig Illinoisban forgatták. A börtön épülete maga az Illinois-i Joliet Prison-ban forgatták (légi felfételek az épületről, a tornyokról és az udvarról - ezek mind-mind a Joliet börtönről készültek). A belső felvételeket (első évad) pedig hoollywoosban forgatták.

    Én is láttam régen a filmet, és csodálkoztam amikor az Alcatrazhoz kötötted, mert nem emlékeztem hogy viz lett volna a börtön körül, ezért utána olvastam, és sajnos tényleg nem ott forgatták. Valószinű összekeverted valamivel, pl. volt egy egyévados film, Alcatraz cimmel, ami tényleg ott játszódik.

    Nem akartam hangulat gyilkos lenni, de gondoltam megosztom. :)

    Remélem majd irsz nekünk a jövőbeli terveidről, hogy mikor mész vissza majd:) És azt is remélem hogy továbbra is irsz majd róla :)
    Puszi,
    Annabelle

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Annabelle,

      Nem vettem rossz neven, sot, koszonom szepen az infokat. Az igazsag az, hogy nem neztem egyeltalan utanna, nekem mar evek ota ugy berogzult az agyamba hogy ha Alcatraz akkor Preason Break. Fogalmam sincs, hogy miert, mivel teveszthettem en igy ennyirre ossze. Most utanna is olvasok (koszonhetoen neked) azt meg johet a blogjavitas :D Tenyleg koszi az infokat. Szep hetet. Dalma

      Törlés
    2. Teljesen igazad volt. Ledobbentem. Utanna olvastam amennyit csak tudtam es meg mindig nem birom felfogni en mivel teveszthettem ennyire ossze ezt az Alcatrazt meg Preason Breaket. Sot meg a masadik evad forgatasa Dallasban kezdodott, 30 perces korzetben es pontosan Little Elmben, az Friscoval hataros es en pontosan a hataron laktam. Komolyan en meg a vizre is emlekeztem, nagyon nagyon ossze kuszaltam itt valamit. Mindenesetre nagyon koszonom neked, hogy megirtad, figyelmeztettel ra, teves informaciokkal itt en jol ellattam a blogot :) :) Puszi

      Törlés
    3. Örülök hogy segíthettem :) Azért biztos vagyok benne hogy így is fantasztikus élmény volt ott lenni. Remélem egy nap nekem is sikerül:D És hogy neked hamarosan megint (mármint hogy mész majd vissza:)

      Várom a további bejegyzéseket,
      Kellemes napot,
      puszi és üdv. nagyváradról! :)
      Annabelle

      Törlés