2012. július 10., kedd

Miami Tour + Boat Tour + Nikki Beach

Vasarnap ugyanazon a napon mikor Everglades be voltunk, reszt vettunk egy Miami Tour on meg egy Boat Tour-on. Ha igy egyutt fizettel be a haromra, sporolni lehetett vagy 10-15 dollart.  A buszos tura igazabol semmi extra nem volt, de igy se banom, mert legalabb kicsit korbe vitt Miami kozpontjaba. Szep kis kertes hazakkal stb.....Miaminak van a legtobb spanyol nyelvu lakossa a nyugati felteken.  2000-ben a lakosság 66.75%-nak a spanyol volt az anyanyelve, míg az angolt csak 25.45% beszéli első nyelvként. Egyebkent meg tenyleg szinte mindenki beszel spanyolul, azt hittem hogy ez csak Texasban van igy a sok Mexicoi miatt, de mostmar latom, nem eppen..... :) :) Csakúgy, mint a többi allamokbeli nagyvárosban, Miamiban is elég nagy a bűnözés. A legmagasabb a bűnözés a 70-es és 80-as években volt, amikor is Miami volt a központja az Egyesült Államokba becsempészett kokainnak, amit Kolumbiából hoztak. 




Public Pool, a mien is nezhetni igy ki Friscoban :P


 Fancy Hotel, a very expensive one :)





Kikoto







Hatterben az imadott Miamim :)











Na majd jott a boat tour, az mar kicsit izgalmasabb volt. :) Star Island korul hajokaztunk. Mivel nekunk egyszeru embereknek tilos a belepes oda :D  Egy private terulet, orszobaval a bejaratnal meg megymas.... A szigeten nagyon gazdag lakosok elnek, hires sztaroknak vannak nyaraloi ott mint pl: Will Snith, P.Diddy, Madonna, Silvester Stallone, Julia Roberts, Shakira, Ricky Nolasco, Gloria Estefan stb.... Tobb hazban voltak filmjelenetek pl: The Specialist vagy videoklippeket forgattak ott. Mindegyik haz elott, elmodtak hogy kihez tartozik, mi volt ott filmezve stb.... Ezt elveztem, fancy kis hazak!






Azt mar nem tudom, hogy melyik haz kihez tartozik....












Este 6 ra ertunk haza, epp meg a vacsorat elertuk. A Hostellel terveztuk a bulit. A csajok a masik hostelbol atjottek, igy velunk tartottak ok is igy a masadik ejszakan. A Nikki Beach Clubba mentunk. Eddig amilyen clubbokba jartam, ez volt a legeslegjobb, legfancybb club ever. :) Tengerparton, ket szintes, fentre csak kioltozvel lehet bemenni, de lent akar furdodresszbe is bulizhatsz. :) Nagyon nagyon jol nezett ki. Hallottam, hogy video klippeket is forgattak itt, majd utana nezek ennek. Nehany kepet a neten talaltam rola, de sajnos nem a clubbrol..... 



Amazing atmosphere!


 

Ez meg a hostel elott, Australiai es Ir sraccal. Utanna Viktoria, szoke lany Paula, Gulnazt meg mar ismeritek!


Ilyen party busz vitt minket a clubba :) Csillogot, villogott, szuperul nezett ki, haha. 





Koran erkeztunk, meg nincsenek....egyebkent meg az uveges italokat mikor hoztak ki, egy kisebb tuzijatok hozzavolt kotvel, azt elegetese utan szolgaltak fel a piat. Egyebkent ezt utanna meg lattam mas clubbokban is Miamiban. 


A masik ket lany. Miss Bolivia and Ukraine


Ausztraliai srac, o is szinten nagyon jo arc volt.


Gulnaz Ir csavoja. "Hi darrrling. Are u okay?"





Persze itt is osszekeveredtunk valami Kanadai sracokkal, asztaluk volt, piaval, azt megvoltunk hivval kozek, free drinks again! Oh yeah, I know, It is easy for us, because we are girls. :) Nah de ebben a partiban negyunk kozul ketten elhagytak a telefonjukat. :( Gulnaz es Paula, hihetetlen, mindketten ugyanazon az este. Hogy ez a pia hatasa volte vagy nem, azt mar nem tudjuk, lenyeg, hogy mar otthon voltunk, amikor eszrevettuk, kapcsolatban voltunk a clubbal, de telefont nem talaltak. Mindkettojuk host csaladja telefonja volt. A Paulinae meg valami 400-500 dollaros. :( Damn it! 

Masnap (Hetfonel tartunk) kikellett jelentkeznunk a hostelbol, es irany West Palm Beach. Kicsit szomoruak voltunk ezt a hostelt ott hagyni, hisz rengeteg 'fun' ban volt reszunk. Gondolkodtunk rajta, hogy mi lenne, ha a masikat visszamondanank, es ujrafoglalnank ugyanebben a hostelben, de sajnos mar nem lehetett fullba volt. (Utolag nem bantuk)! Hostelunkhoz jott a masik ket lany, egyutt meg busszal visszamentunk a repterre, onnat meg egy masik busszal a vonat allomasra. Maskepp nem lehetett megoldani. De igy is jo volt. Repuloteren varnunk kellett vagy egy orat. Kozon megebedeltunk, csirkebol es salatabol haha :) A masik ket lany azelott este csirket vett, szalatat, ranch-et meg minden mas hozzavalot egy salatahoz.....a maradekot elhoztak az utra. Nekunk emg olyan jol esett akkor ott....egy paran jol megneztek de nem is erdekelt, ugy kepzeltem, mintha otthon szalonat s hagymat ennek az utszelen. :)




Varval a buszt. 


Vonatallomas fele tartval....


 Ime a vonatunk, nem nez rosszul ki igaz? Es ket szintes, en emg nem is lattam ket szintes vonatot! Alig tudtuk a jegyet megvennni, ott benasztunk, mar azt hittem elkessuk a vonatunk. Habar elvileg minden feloraban van.


Kenyelembe helyesztuk magunk, mindneki kulon ult....... Valami egy ora 40 percet utazhattunk, West Palm Beach - ig. A szallashellyunk 10 perc gyaloglasra volt a vonat allomastol, igy gyalog simman eltudtun cipekedni odaig a taskakkal. Itt most nem hostelben szalltunk meg, mivel West Palm Beachen nincs hostel vagy motel, sot alig kaptam egy olcsobb hotelt. 


Az ar egy szemelyre annyi volt, mint a hostelunk. Itt igaz nem volt kaja az arban, meg mind a negyen egy ketagyas szobaban voltunk. Azert picit jo erzes volt hotelszobaban aludni, teve, internet. A hostelben is volt net, de ahoz lekellett menni a lobbyba, neha azt meg untam. Lecsekkoltuk a medencet is, azt utnak indultunk....


...gondoltuk gyalog megyunk, hisz ahogyan lattam olyan 15 perc gyaloglas downtown, terkepunk nem volt, epp tanakodtunk, hogy akkor melyik iranyba is induljunk el. Ekkor meg megalt egy kis shuttle bus elottunk, a hotel nevevel, a sofor meg kozolte velunk, hogy a soforunk es hova szeretnenk menni. Hu de megorultunk neki, errol nem is tudtam, kaptunk egy nevjegykartyat, azt mondta hogy ejfelig dolgozik, barmikor hivhatjuk, ha haza szeretnenk jonni...... Igy elvitt bennunke downtownba, ahol eloszor egy etterembe ultunk be ebedelni. 


Kilatas az etterembol, nah azt egyebkent tudni kell, hogy West Palm Beachnek nincsen tengerpartja. HA jol megnezitek a kepen lathato, West Palm Beachen keszult a kep, a hatterbe meg az a kis sziget Palm Beach. Na annak a masik oldalan, mar van tenger part, de egyalltalan nem olyan mint Miamiban, sehol egy par vagy club, nincs zene, kisse csondes part, de meg igy is tetszett. 


Folytatas holnap..... Nagyon elalmosodtam, anyuval is skypoltam 40 percet, ebben az oraban..... bevettem emg ket gyogyszert, azt hiszem megjott a hatasa....

Coming back tomorrow I promise! :)

1 megjegyzés:

  1. Hát most bevallom nálam is jönnek fel az emlékek, szívem egy darabja Floridában ragadt, mese nincs. Annyira át tudom érezni, amit ti is éreztetek és amiket leírsz, szinte ugyanez volt a forgatókönyv nekünk is :) Várom a folytatást, a talit pedig még jobban! Pusszancs

    VálaszTörlés