2012. június 4., hétfő

Rematch??????

Kedves olvasok......

A hetvegerol szolo bejegyzesemet most itt kihagyom..... de bepotolom azt is csak elobb van egy kissebb hirem.... lehet, hogy rematch-re megyek. Egyre jobban erzem ezt a feszultseget Pam-mel, ami nagyon zavar. Tudjatok az autoval curfew van. Nem vihetem el akarmikor akarhova. Napkozbe csak itt Friscoban es Planoban vezethetek. Ejszakara meg nem is adjak ide. Tegnap (szombat) este Svenja nalam aludt, akartunk menni bulizni....Gulnaz nem akart vezetni, Svenja sem. Megkerdeztek engem hogy nem-e vezetnek... Mondtam, hogy nem igazan adnak ide az autot, de megkerdezem. Egyebkent rosszul erzem magam az miatt hogy mindig a csajok ertem kell jojjenek es hazahozzanak hetvegen ejszaka..... Mindig persze kifizettem a benzint nekik, de azert kenyelmetlen, szeretnem mar egyszer en vinni oket valahova. Na es igy tortent hogy megkerdeztem, hogy lehetseges lenne-e ha elvinnem az autot. Erre megkerdezte hova akarunk menni. A valasz Addison, ami ugy maximum 20-25 percre van innet autopalyan, 35-40 perc ha nem hasznalod az autopalyat. Akkor latnatok kellett volna milyen arckifejezest vagott.....es annyi volt a valasz "no". Erre en annyit mondtam, "it is okay, bye". Ezzel el is hagytuk a hazat. A hibam talan az volt, hogy ugy kerdeztem meg ot, hogy kozben a baratnom mogottem volt, es ezzel en ot kenyelmetlen szituacioba hoztam. Persze ahogy a hazat elhagytuk egybol nagy zokogasba kezdtem, nem birom felfogni ez az auto curfew temat. Hogy miert nem vihetem el barmikor azt az autot?  Ugy erzem mintha egy 14 eves lennek aki konyorog a kulcsert... mindig felve megyek hozzuk mikor mennem kell valahova es szolok hogy elszeretnek menni es hogy melyik autot vihetnem el. Elejen mindig megkerdeztem hogy nem banja-e ha elviszem az autot (jelzem napkozbe), mostmar igaz az utobbi honapokba csak megkerdeztem hogy melyik autot vihetem.... Tudjatok milyen rossz ez? Otthon van egy sajat autom, soha nem kell engedelyt kernem ha valahova akarok menni vele, szuleimnek egyebkent sincs jogositvanya. S akkor kijovok ide....es van ez az auto problema. Ejszaka egyetlen egyszer vittem el az autot amiota itt vagyok es azt is akkor mikor host anyam Bostonba volt, maximum fel 2 re akkor is itthon voltam. 

Tehat mi elmentunk "tekeregni"..... reggel meg nem talalkoztunk veluk amikor elhagytuk a hazat. Irtam egy sms-t Pamnek, hogy azert tudassam hol vagyunk. Azt is beleirtam, hogy 6 elott jovok is haza mivel babysittingem lesz Gabriellaeknal. 

Semmi kedvem nem volt hazajonni es latni ot. Bejottem a hazba, csak host anyaval talalkoztam, koszontem, meg mondtam hogy milyen meleg van es hogy a Lewisville i tonal voltunk, meg hogy milyen jo hely. Valasz: "aham". Megemlitettem, hogy megyek babysittingelni mivel ma van Gabriellaeknak az evfordulojuk. Erre meg megkerdezte hogy utanad jonnek vagy vezetni akarsz? Valasz, vezetni, hisz kevesebb mint 5 percre laknak. Ez a kerdes amr fura volt megint....

Alig vartam hazbol szabaduljak, kicsit hamarabb is mentem Gabriellaekhoz. Kozon host apanak ugy 10 korul irtam egy smst, hogy holnap mikor kezdek pontosan, mert Pam nem tudta meg mondani, hogy 8 vagy 9. Jott is a valasz, hogy 9. Anno azt mondtak a curfew ugy van, hogy ha tegyuk fel Hetfon 9 kor kezdek akkor Vasarnap ejjel 1 re haza kell erjek. A lenyeg, hogy 8 oraval azelott mielott kezdenek. Nekem meg anno ezt mondtak. Igy Gabriellaeknak mondtam hogy nem gond ha egyig kint maradnak. Sajnos kicsit elcsusztunk az idoben es csak 1:45 re ertem haza. 

Ahogy 12 eltelt jott host apamtol egy sms. Hogy tudom ugye hogy curfew (kijarasi tilalom) van es hogy 12 ig haza kell mennem (vasarnaptol csutortokig) mindegy hogy masnap hanytol kezdek. (Itt csak megemlitenek annyit hogy ha reggel 7 kor kezdek hetfon akkor is 12re haza kell jonnom, na meg ha reggel 9 kor kezdek akkor is 12re, ha 7 kor kezdek akkor miert nem kell 10-11 re itthon lennem ???) Egyebkent ezt megertem, es tudom hogy nem volt helyes hogy nem ertem idoben ma haza. De hanyszor fordult elo ez 4 es fel honap alatt????? Egyetlen egyszer ertem haza vasarnap 12:15 perckor mert moziba voltunk es a filmnek ilyen keson lett vege. Ez a masadik alkalom. Hetkoznap elmegyek ha vegeztem gymbe vagy epp a csajokkal egyet talalkozunk, 10 elott mindig itthon vagyok, mindig. Sot max egyszer van egy heten ha 10 elott erek haza mert altalaban mar 8:30 ra haza is erek. Hetkoznap soha nem szoktam messze menni, vagy sokaig, mikor 10 re erek haza az is csak azert van mert gymbe vagyok utana meg osszefutunk Gulnazzal Starbuksnal mivel 2 percre lakik onnat. Igazabol nem barba vagy itt ott vagyok. Tudom hogy ezzel hibaztam hogy ma ejszak  12 utan ertem vissza. De ugy erzem, ezt megbocsajthatnak, ha azt a 15 percet nem szamitom amikor 12:15 re ertem haza akkor igazabol ez az elso ilyen alkalom, hogy igy kint maradtam. Es meg nem is buliba vagy ilyensmi, hanem jol tudtak, hogy babysittingen vagyok. Egyebkent is 10 kor mar en is lefekudtem, kicsit aludtam, az smsek koltottek mindig fel. 

Ezt a mai kesest nem is banom, mert ez altal sor kerult egy beszelgetesre host apaval. Ezzel az idovel indult az egesz. Elismerve, hibaztam, szolnom kellett volna Gabriellaeknak, hogy 12 elott erjenek haza.  Szegeny Gabriella is most szornyen erzi magat. Bocsanatot is kerdtem erte, mondtam hogy szinte mondhatnam hogy ez volt az elso ilyen alkalom (leszamitval multkori 15 percet) es nem fordul elo tobbet. 

Utanna jott az auto tema. Hogy mennyire egy kellemetlen helyzetbe hoztam Pam-et, hogy a baratnom elott kerdeztem meg, hogy hasznalhatom-e az autot. Es hogy mindig azt csinalom hogy utolso percben szolok hogy szuksegem lenne az autora. Szoszerint azt mondta, hogy miert nem tudok pl ugy kedden szolni Pamnek hogy Szombat este elszeretnem vinni az autot. Vagy ha kora este szuksegem van az autora pl ugy 6 kor del korul miert nem tudok szolni hogy este elakarom vinni az autot. Miert kell az utolso percben szolnom, amikor mar utra kesz vagyok? Es en ezt semmi kepp sem tudom megerteni miert kell nekik elozetesen szolni hogy ekkor akkor szuksegem van az autora, amikor 3 auto van a haznal, azt mondtak meg anno egy mindig a rendelkezesemre all es hogy 2 ig hazakene hoznom ejszaka.  Dehat most meg meg 2 ig se vihetem el. 9 utan mar nem is adjak ide? Mondjuk nem is kertem. Eggyszer amikor moziba mentem... s talan annyi is... Este soha nem kertem.... mert tudtam hogy nem szivesen adjak ide, ereztem, lattam mar az arckifejezesuket amikot neha nappal kertem. 

Na mindegy de ez az auto tema nagyon zavar, egyre jobban. Itt elni nem tudsz auto nelkul Texasban. Semmi tomegkozlekedes. Meg egy busz sincs naponta. Vonat nagyon ritkan Dallasba, de a vonat allomas is vagy minimum 35 perc innet. Auto nelkul sehova nem tudsz kimozdulni. Irigyelem barataimat hogy barmikor barhova vihetik az autot. Sokszor mondogattam barcsak nalam is igy lenne. 

Es meg azt is megemlitette hogy heten utazik el, talan holnap vagy kedden es hogy fel attol hogy egyedul maradok itt, o mar nem lessz napkozbe, hogy segitsen nekem es hogy nem fogom tudni kezelni az egeszet. Hat igen itthon van, de mit segit? Semmit. Aluszik, cigizik,video jatekon jatszik vagy tevet nez. Semmit nem segit gyerekekkel kapcsoaltban, neha nagy ritkan valamit besegit a fozesbe, ott is csak tanacsot ad hogy ha valamit nem ugy csinalok mint o.... 

Ugy zartuk az egeszet, hogy annyit mondott beszel Pammel es ha nem tetszik ez az egesz itt akkor a megoldas rematch. Azzal nagy idegesen el is kapott egy szal cigit es kirohant. Meg epp annyit tudtam mondani meg egy konycsepp nelkul is, hogy rendben, legyen rematch. Azzal fel is jottem a szobamba. 

Ugy erzem nem biznak bennem, es ugy kezelnek az autoval kapcsolatosan mintha egy 18 eves lennek...  vagy csak eppen mint egy felelotlen lany.... Nem birom felfogni miert feltik epp ennyire? Talan azt hiszik ha ejjel elviszem az autot iszok? Ilyesmire nem adtam okot....marmint hogy barmi ilyen ketely legyen bennuk. Gyerekeiket vihetem ide oda, suliba, park, konyvtar stb.... de ha mar szemelyes celokra kell az a franya auto...... 

Tudjatok mit en ezek utan nem erzem egyaltalan itt jol magam. Egyaltalan. Valtani akarok. Vagyis ha csaladra gondolok akkor valtani mindnekepp... de viszont nagyon nem szeretnem itt hagyni Texast a barataimat...mar egyfajta eletem itt kialakult, es rossz lenne mindent ujra elorol kezdeni. Na meg az is lehet  rosszabb csaladot kapnek.... Nem tudom, hogy mi lenne a legjobb. De ugy erzem ha ennyire bizalmatlanok velem szemben, es ha mar kepes volt elsonek o megemliteni a rematchat akkor nekem mennem kell innet. Megis ugy kepzelem mintha csak megremiteni akart volna ezzel a rematchel. De tudjatok mit? Kikene tartanom ez a rematch melett. Szeretnem, de tenyleg, foleg annak remenyeben hogy esetleg egy szimpatikusabb host anyat kapnek na meg no curfew az autoval. Tudom hogy mindez most kockazat, mert sokkal rosszabb is lehet minden. 

Kivancsi leszek reggel meg milyen beszelgetes var ram. Titkon sokszor kivantam, hogy barcsak egyszer ok mondanak ki azt, hogy legyen rematch. De komolyan. Ugy ereztem, hogy megkonnyebbitenek a dolgom. Es epp ezert kene most kirtartanom ez mellett, megis ugy erzem hogy talan sikerulne megfuzniuk.... kitudja? lehet nem is akarnanak megfuzni hogy maradjak ? Holnap meg sok minden kiderul,....

Folytatas hamarosan.....








12 megjegyzés:

  1. Óó Dalma, úgy sajnálom. :( Csak azt tudom mondani, hogy bízz abban, hogy jobb helyre kerülsz. Még az is lehet, hogy Kaliforniába mehetsz, vagy NY-ba, vagy épp Vivi szomszédságába. :) Ez a család nem érdemel meg Téged, Te pedig jobbat érdemelsz. Én szorítok Neked, írj mihamarabb. Puszi

    VálaszTörlés
  2. Nagyon sajnálom Dalma, megmondom őszintén erre én sem számítottam. Mondogattad és tudtam, hogy a szülők nem okésak, de ebben a helyzetben abszolút neked adok igazat. És nekem az apuka hozzáállása sem tetszik, hogy egyből a rematchet hozza fel, mint "megoldást". Most hogy nincs kocsim, tudom milyen rossz ha állandóan másoknak kell, hogy menjenek érted és neked kell igazodnod. És igaz, hogy fizetünk a benzinbe meg minden, de azt hiszem teljesen értem miről beszélsz.
    Ha sikerül megbeszélnetek a dolgot és engednek egy csöppet, az szuper lenne. Ha nem sikerül és te sem érzed jól magad, akkor tudod mit kell tenned. Csak előre nézz, tudod - egyszer élünk és ha valami nem jó és nem működik akkor miért "szenvednénk" vele?! Szorítok neked, és egyébként igaza van Évinek, ez a család nem érdemel meg téged. Szíved-lelked kiteszed, imádod a fiúkat meg minden - ahogy folyamatosan olvaslak azt hihetném, hogy a legtöbbször nálad minden rendben van -, de ha rematchre kerülne a sor, akkor hajrá!
    Sok puszi és kitartás, mi melletted vagyunk :-*

    VálaszTörlés
  3. Hú, nagyon megleptél most. Én úgy látom, hogy a gyerekeket tényleg megszeretted és annyira úgy éreztem, hogy te barátok terén "megtaláltad a számításodat" ott Texasban. Tényleg kialakult életed van ott már. Ezért sajnálom hostapa "problémamegoldó" feltevését. :( Ez az autó téma viszont nagyon kellemetlen lehet, na meg legalább olyan rossz lehet, hogy míg te kedves vagy hostanyával, ő tök rideg veled és semmi nem érdekli veled kapcsolatban. Abszolút megértem, hogy ez bánt Téged:( De tudod mit, az első részben, amit írtam, hogy barátokra leltél, az nem véletlen!!! Te alakítottad így, mármint te vagy barátságos és kedves, és ha úgy alakul, be tudsz illeszkedni máshova is - ebben biztos vagyok!:) Várom a fejleményeket, remélem, hogy így vagy úgy de megoldódnak a gondok.
    Kitartást, puszi:
    Lili

    VálaszTörlés
  4. sajnalom Dalma.... az a baj hogy ha megis ugy dontesz hogy maradsz akkor is a bizalom megrendult... mindket fel reszerol. es tudod van egy ilyen mondas itt hogy "Trust is like glass. Once broken, it will never be the same again" ... en azt ajanlom szedd ossze a mondanivalodat pontokba es keszulj fel egy beszelgetesre hogy tudd az allaspontodat kepviselni. kitartast!

    VálaszTörlés
  5. Jajj Dalma. És ez a helyzet sajnos nem lesz jobb egy beszélgetéssel, mert ahogy előttem írták, megrendült a kölcsönös bizalom vagy kapcsolat. Én is azt hittem Te olyan szerencsés vagy, hogy jó családod van. Nagyon sajnálom, hogy ilyenek! :(
    Kitartást és ha dönteni kell magadra gondolj! Sorold fel a pro és kontrákat, aztán ugorj fejest!
    :*

    VálaszTörlés
  6. nem birom tovabb a feszultseget, tukon ulok tegnap reggel ota.... van hired?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De aranyos vagy igy izgulsz. Maradok, megbeszeltuk a dolgokat, az apa megbanta anya meg egesz nap smsekkel bombazott a tegnap hogy ugye nem akarok elmenni....ma irok reszletesen, nem volt idom...:)Szep napot!

      Törlés
    2. koszi hogy irtal par sort, mert tenyleg mar orankent neztem a blogod hogy van e frissites. aztan vegul bejeloltem hogy kapjak ertesitest a hozzaszolasrol :-) orulok hogy sikerult megbeszelni a dolgokat es varom a beszamolot.

      Törlés
  7. Dalma, ha barmikor gondolkozol komolyabban rematch-en akkor szolj legyszi. Itt San Antonioban ket ismeros csalad is keres au pairt es kifejezetten orulnenek magyar lanynak. De azert orulok hogy minden helyreallt. Valamikor johetnel megint meglatogatni!

    Amugy az autoval kacsolatban nekem is megszabasaim vannak pl. nem vihetem el ejszakar, ha viszem az autot akkor ejfel elott haza kell vinnem, meg van amikor napkozben finoman anyuka ramir, hogy erdeklodnenk hogy megis mikor hozod haza az autot... szoval ezzel nem vagy egyedul. Mondjuk nekem egyebkent nincs curfew-em, bar en inkabb ugy szoktam csinalni, hogy ha ejfel utan jonnek, akkor inkabb nem is megyek "haza" hanem csak reggel. Mondjuk ugye en tudok Celso-nal aludni, az nagy segitsek. Na fel a fejjel, csajszi!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszonom Flo, ha valami tortenne jelzek akkor, de igazabol bizom benne, hogy minden rendben lessz. Az az igazsag, hogy nagyon megszerettem a baratiamt itt, nagyon nehezen szakadnek el mar tolluk.

      Nem tudtam, hogy az autoval nalad is hasonlo szabalyok vannak. Irigylem akiknek meg kulon autoja is van es soha nem szolnak bele hova es mikor viszi el. Ezt az ott alvast hetkoznpa is csinalod? Nekem ki van jelentve, hogy hetkoznap nem aludhatok senkinel mikor masnap reggel melo van.... Na meg ti is johetnetek Dallasba :)

      Törlés
    2. Az en host szuleim ugy vannak vele, hogy amig pontosan kezdek reggel (suli idoben ez 7 ora, most nyaron vagy fel 8 vagy 10/11 napoktol fuggoen) addig nincs vele problemajuk, hogyha nem alszom otthon. Sot, inkabb szeretik ha mashol alszom mintha hajnali kettokor tamolygok haza mert ugye az en szobam az emeleten van es keresztul kell masznom az egesz hazon hogy odajussak, aztan aggodnak hogy felebresztem a gyereket.

      Törlés
  8. Lanyok itt meg megszeretnem koszonni mindenkinek az aggodast hogy hogy is alakul tovabb az eletem.... Mar hetfon elolvastam a kommenteket meg mielott lementem volna a beszelgetesre....es hiddjetek el sokat segitett. Nem ismerlek titeket szemelyesen, de hidjetek el sokat jelent nekem egy egy hozzaszolasotok! Puszi mindenkinek es remelem a jovoben nem kell rematchrol irnom :P Kellemes hetveget! Hja meg igy utolag vissza olvasval a bejegyzeseimet, tele s tele van helyesirasi hibaval, de unom atjavitgatni mar, sza remelem igy is kikovetkeztetitek! :) Puszi. Dalmi!

    VálaszTörlés