2012. június 14., csütörtök

Flight ticket booked to Miami!

Hetfon gyerekeket a konyvtarba vittem. David Chicken Show volt. Vagy 4x is kulombozo orakban a nap folyaman reszt lehetett venni. 2 orakor is volt, en mar 1:15 re megerkeztem, de a jegy elvolt a 2 orasra fogyval igy 4 orakor kellett megnezzuk. Beszereztem Angelanak is nehany jegyet, aggodtam nehogy keson erkezzenek es vegul ne kapjanak jegyet.











En nem tudom ki ez a David Chicken, de a gyerekek ugy ismertek ot, az en "fiuim" is annyit emlegettek, ugy vartak mar a showt. :) Edesek voltak. Minden hetfon van valami show rendezvel a konyvtarba, sza a hetfoi program ez lessz a nyaron. Ami lenyeges a csaladnal, hogy ingyenes is csak par oraval azelott bekell szereznem a jegyeket. 

Vasarnap este megkerdeztem Pam-et a vakaciom felol, pontosan julius elso hetere kerdeztem ra, azt mondta megkaphatom azt a hetet. Hamar beszeltem is Gulnazzal, o is lebeszelte azt a hetet a host szulokkel. Hetfon este gym utan ossszefuttam Gulnazzal, azt megbeszeltuk, hogy mikor hazaerek le is foglalom a jegyeket. Meg egyszer megkerdeztem Pam-et, hogy tuti-e mert most akarom a jegyet lefoglalni. Azt mondta hogy neki dolgoznia kell akkor, de foglalhatom. Itt mar lattam, hogy azert vannak ketelyei, mondta hogy ok Auguszrus elso ket heteben fognak elutazni. Gondolom, hogy szerette volna ha en is akkor vennem ki mindket hetet. Megkerdezte, hogy beszeltem-e host apammal errol. Mondtam, hogy kerdeztem, de semmi biztosat nem tudott mondani. Hamar felmentem a szobamba es le is foglaltam a ket jegyet, attol feltem, nehogy meggondolja magat. (Lehet szemetseg volt, de vegulis engedelyt adott ra) Igazabol felek, hogyha host apa haza jon kicsit merges lessz hogy en megyek nyaralni julius elso heten. De igazabol annyira nem erdekel, akkora hat honapja lessz hogy itt vagyok es meg egyetlen egy napot sem vettem ki, eddig mindig az utazasaimat elinteztem hetvegen. Sza hetfon boldogan fekudtem le, tudvan, hogy meg csak 3 het es Floridaban lehetek. Yeah! Mindenkepp szeretnenk Editaval talalkozni, ugy terveztuk ket napot ott toltenenk, de most mondja o is a hirt, hogy host anyja pont arra a hetre szervez valami nyaralast, de hogy o ugy sem hiszi meg 100% an, mert sokat beszel, mindig varial valamit es soha semmi nem akkor van amikor mondja. Haha, ez nem ujdonsag, sok mindenkinel igy van, ezek az Amerikaiak :P

Kedden Splash park ujra, Angelaek is jottek. Igy nem is telik olyan rosszul a hetem, minimum ketszer talcsi veluk, sot meg neha 3x is hetente. Nem olyan szornyu ez a nyar mint ahogyan elkepzeltem. 9 kor kezdtek, kozbe meg netezgetni is tudok mig a gyerekek elvannak magukra, persze ha host apa itthon van akkor nincs internet nekem. :) Dehat amikor meset neznek meg jatszanak a szamaitogepen nincs ram szukseguk, ilyenkor meg kezembe vehetem kicsit a gepet, persze mellettuk vagyok igy is. 




Brooklyn, Angela 'kislanya'



Varva Angelaekra :)




Splash Park






Biztosan unalmasak nektek ezek a videok, de nem kell vegignezni ha nem vagytok ra kivancsiak. :) Azt gondolom mar eszrevettetek, hogy az angol kiejtesem meg most is szornyu. En annyira nem is csodalkozom ezen, hisz nyel erzekem 0, orulok, hogy ennyire is megy, erteni szinte mindent ertek, azzal nincs bajom. Tudjatok aki par eve meg bukasra allt angolbol, mindig evvegen ott probaltam javitgatni, hogy valahogy az atmeno jegyet kapjam meg. Mas tantargyakbol mindig jo voltam, valahogy az angol es a roman...nagy problemam volt a nyelv tanulassal mindig. 

En nem tudom hogy de eskuszom az utobbi napokba olyan busy vagyok. Most azert is mert ezt a Floridai nyaralast tervezzuk, foglalgatunk hosteleket, meg hogy melyik nap hol leszunk stb. Vivi abban a hostelben 2 ejszakara megszallunk amit te is ajanlottal, nem az Ocean Drive - os, a masik. :) Szornyen varom, nagyon izgulok, hihetetlen erzes, hogy 3 het mulva lathatom Floridat, Miamit :)

Mostonaba nagyon sokat is skypolok, minimum naponta egy orat vagy masfelet. :) Csalad, tesok, baratok, Bela.... stb. Egy otthoni szemely is megerkezett a hetvegen NYC, nagyon erdekel a "sorsa", sza vele is eleg sokat skypolgatunk. Plusz most irt egy masik szemely a falumbol, hogy 3 honapra jon Ohio-ba, sza kezdenek az ismerosok is kijonni. :) :)

Floridaval kapcsolatosan meg pontosan azon a heten Sofia (sved lany) ott lessz a szuleivel Floridaban, akkor ugye Editat is megkene latogatni + Szilvia (Atlantabol), akit meg az orientaciorol ismerek o is pont azon a heten nyaral ott. Ugyhogy lessz egy par kozeli ismeros. :) 

Nah es kepzeljetek ma volt az elso alkalom, hogy lattam Harrison-t hintazni. Eddig nem tudta hajtani magat, pedig annyit tanitottam, annyit mutogattam neki komolyan. Mindig loknom kellett. Ugy meglepodtem mikor meglattam, annyira orultem neki. :) 



Nah most bucsuzom is megyek gym-be azt utanna Gulnazzal futok ossze, vegre bekene fejeznunk a tervet, foglalasokat. Tegnap egyebkent meg a membership-emet (gym) bezartam, de meg mehetek julius 25 ig, mivel elore kivolt fizetvel. Egyik ok hogy tenyleg nagyon unok menni, egyre jobban unom. Masik ok meg mostmar meg azt a 34 dollart se engedhetem meg, nagyon elkell kezdjek sporolgatni az utazasaimra. Most nem csak Florida miatt, hanem mert ha augusztusba lesz ket het szabadam, semmikepp sem fogok Texas-ban maradni. New York van a tervben, Niagara, Whasington DC, Philly stb... Ugy terveztem el hogy New Yorkba veszek repjegyet, azt onnat tomegkozlekedessel eljutotk ide oda. Nagy remenyeket fuzok hozza hogy vegre Augusztusban sikerul talalkozni Vivivel meg a tobbi magyar lannyal. Amikor hazajovok Floridabol a New Yorkos kiruccanasomat kezdem majd tervezni. Egyelore meg Florida sincs teljesen megtervezve na de most azon vagyunk. 




2 megjegyzés:

  1. Dalma! Nagyon-nagyon várlak itt New Yorkan, szerintem szuper lesz az a kis magyaros összeröffenés ;-)
    Ha bármilyen infó kell Miamiról, Floridáról akkor tudod hol találsz, olyan listát írok hogy ihajj :D
    Ja és csak hogy tudd, borzasztóan irigy vagyok! Nekem itt úgyis Miami marad az abszolút favorit...bár együtt mehettünk volna...
    Sok puszi, hamarosan találkozunk, nagyon-nagyon várom már!! ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszonom szepen Vivi, majd biztosan lesz egy ket kerdesem Miamival kapcsolatban. :) Mar alig varom. Viza szuper lett volna egyutt egy nyaralas, de mar annak nagyon fogok orulni, ha Augusztusban 1-2 napot egyutt tudunk tolteni! :) Kellemes hetveget!

      Törlés