2014. június 10., kedd

Visiting my previous host family, ikea, pool party....


Reggel fel 10 kor mar 27 Celsius fok van..... Szerdan es csutortokon mar 36-37 re is felment.... habar ez meg mindig nem olyan sok.... ha jol emlekszem 2 evvel nagyon 40 fok alatt nem volt :) Ugy erzem ez a nyar nem olyan meleg mint eddig amilyen volt.... 


Varom, hogy a gyerekek felkeljenek :)


Szep barna leszek a nyar vegere hehe :D


A heten volt egy csomo szabad oram.... shoppingolas nem maradhatott ki.... pedig annyiszor elterveztem mar, hogy legalabb 2-3 hetig nem kene uzletbe menjek..... A gym meg valamennyire visszafog.... de ha oda nem jarnek akkor a penzem nagy reszet ruhakra koltenem :)


Uj szerzemenyem :)


Nem tudom ti hogy vagytok vele... de nekem vasarlas utan mindig felkell probalni az uj ruhakat :)


A heten elvittem az autot gumi cserere.... + az inspection is le volt jarva..... Imadom hogy itt mindenhol kenyesztetik a vendegeket kaveval meg ezzel azzal.... a multkor egyik Wells Fargo bankba bementem, ami ritka, mert ugye mindig drive through - n keresztul intezek mindent.... nah a lenyeg, hogy olyan finom kavet csinaltam ott magamnak... meg egy kis kekszet is kaptam melleje.... gyakrabban kene leparkolnom, azt bentrol intezni a dolgokat.... haha :)



Nezzetek mit kaptam Firastol ajandekba.... :) Addig panaszkodtam, hogy milyen bena az Iphone case-em hogy rendelt nekem egyet az ebay-rol.. :) Edes volt. Orultem neki nagyon. Igaz, hogy par nappal az uj case megkapasa elott tortem ossze az Iphone kepernyojet ujra.... de ezuttal nem viszem el megcsinaltatni.... ameddig meg lehet hasznalni addig jo igy... amikor meg egyszer elejtem elviszem... haha Annyira nem akarok megint 70 dollart fizetni ilyen hulyesegekre....


On Thursday was Firas' birthday.... we went to a local sport bar to get some beer... :) Both of his sister were there, I really like them. :)



Penteken Alexet Friscoba kellett leraknom, es mivel  4 tol mar szabad voltam, ugy dontottem, hogy meglatogatom a volt host csaladom. Szegyeltem is, hogy ez a hatodik honapja, hogy itt vagyok es meg nem latogattam meg oket. Nah meg en is kivancsi voltam a gyerekekre. Utoljara 2013 Juniusban lattam oket. Irtam hamar egy uzenetet host apamnak...nem valaszolt..... majd hivtam telefonon, azt meg nem vette fel. Tudtam, hogy ra hiaba varok, hisz vagy alszik, vagy szamitogepen jatszik, vagy csak orakat van a telefonon valakivel.... Vegul irtam host anyamnak. O egybol visszairt, hogy o nincs otthon, de kerdezzem meg az uj lanyt, hogy hol vannak. Elkuldte a szamat.... en meg irtam is egy uzenetet. O sem valaszolt. Vegul ugy dontottem, hogy ha otthon lesznek hanem en elmegyek.... legfenebb meg egyet setalok a kornyeken....  Amikor megerkeztem a haz ele jott a valasz a jelenlegi Au-Pair tol. Kicsit erdekes volt.... de lehet en tulzom el. Azt irta, hogy o nem is tudja, hogy mehetek-e, de beszeltem-e Pam mel es ha igen es o jovahagyta, akkor mehetek. Ahogy csengettem az ajton... Carson jott ajtot nyitni. Nem tudtak, hogy menni fogok ugye... Carson nagyon edes volt. Igy kerdezte: " Dalma? Dalma? Is it you? " Annyira jo erzes volt ezeket a fiukat latni. Ugy megnottek. Ugy tunt, hogy sokkal csendesebbek lettek, regen annyit verekedtek.... foleg Harrison. O most aludt. Host apam nem volt otthon, de ahogy megerkeztem o is hivott vissza. Azt utanna par percre meg is jelent. Jol esett ot is latni. Mindig ugy hivott engem, hogy "little sister"... most is nagy olelessel es ezzel a little sister el jott hozzam.... Lattam, hogy orultek a gyerekek nekem, sot meg host apam is. Host apam kozben eldicsekedte, hogy megvan vegre a szerzodes a business hez, sot meg azt is emgmutatta valami hatalmas penzosszeget irt rajta, azt ott dicsekedett vele. Hat barcsak bejonne neki, Isten adja, hogy szerencseje legyen. Rajuk ferne egy kicsit jobb anyagi helyzet, habar ugy gondolom, hogy aki Au-Pairt tud tartani az olyan szegeny nem lehet.... :D



Egy ora beszelgetes utan Carsonnak baseball practice e volt... igy host apam elvitte a fiukat... en meg maradtam egy kicsit az uj lannyal beszelgetni. Kicsit kibeszeltuk a szuloket.... vagyis csak ossze hasonlitottuk, hogy velem ilyenek voltak vele meg milyenek stb... ugyanazok voltak a panaszok :) Harrison mostmar 8 eves, de meg mindig az anyjaval alszik, minden egyes nap... ez durva szerintem.....  A lakas ugyan olyan messy volt mint eddig.... sot meg durvabb, mert en mindig pakolasztam amennyit tudtam.... de az uj lany epp mondta, hogy o nem is takarit.... en emg mindig sepregettem, fel is mostam stb.... Persze mondas nelkul.... de mindig probaltam rendbe tartani a lakast amennyire csak lehetett.... Az uj lany ujra brazil, habar Azsiainak nez ki.... haha.... Azsiai Brazil :) Igy aranyos volt o... elmeselte a storyjat, hogy neki van egy baratja Dalalstol 4 orara es azert jott o ide Au-Pairnek. Online dating oldalon ismerkedtek meg, azt ketszer elrepult hozza ide Texasba..... Most meg minden masadik hetvegen talalkoznak.... egyik hetvegen a lany megy, a masik hetvegen meg a fiu jon ide.... Kicsit elmagyaraztam neki ezt a student visa-t, mindenkepp tanacsoltam neki, hogy vagjon bele es koltozzon a srachoz, nehogy mar itt szenvedjen ezzel az aupairkedessel igy ugynokseg altal. ha mar ott a baratja... meg tavol is van tolle. 


Csoport kep :) Szerintem Darvin meg par kilot magara szedett azota... :)


Ugy nem akartam eljonni onnat, hogy ne setaljak korbe a neighborhood-ban .... arra a domra mindenkepp felakartam menni. Emlekek fuztek hozza... inkabb sozmoru emlekek... mert mindig mikor honvagyam volt, meg szomoru voltam felsetaltam oda, azt jol kisirtam magam..... sokszor ott cigizgettem is banatomba... haha... Igy belegondoltam, hogy azert mennyire is jobb most az eletem mint anno.... akkor olyan sokszor elfogott a honvagy.... most legalabb csak 2-3 szor havonta fog el ugy nagyon, de masnap mar jol vagyok, uj erovel, pozitiv energiaval vagok bele az Amerikai mindennapjaimba... 









A GPS embe a cim meg mindig ugy van elmentvel hogy Home 1  

Ez a latogatas utan radobbentem ujra, hogy azert mennyire jobb dolgom van nekem most. Eszembe jutottak Pam "mean" beszolasai is..... amikor nem ehettem a burger bol, mert a vendegeknek kell.... stb ... Egyaltalan nem ereztem otthoniasan magam ott... Nem is tudom, hogy birtam ki egy evig veluk. Ha Sasha nem lett volna nem is tudom hogy telt volna el a vege.... mert ugye minden penteken leleptem azt csak vasarnap jottem vissza. Ugy gondolom, hogy azert is sikerult olyan hamar bele bolondulni, mert egyreszbol olyan megnyugvas volt nekem az, hogy eljohetek a csaladtol es egy nyugo kornyezetben tolthetem a hetvegem.... lanyok ne esettek ebbe a hibaba.... tobb lannyal beszeltem, aki ugyan igy jart.... A lenyeg hogy akar milyen rossz is a beosztasom az uj csaladnal.... elfogadom ugy ahogy van..... :) Vagy akar milyen a kapcsolatom Alexxel... :) 

Miutan eljottem a csaladtol megalltam meg Gabriellaeknal. Oket is csak Januarban lattam, amikor vissza jottem. Jo volt kicsit ott lenni naluk. Most hetvegen koltoztek egy masik hazba, ami kozelebb van hozzam... sokszor utba esik.... igy remelem sikerul gyakrabban talalkozni. Hianyzik a sok kozos este.... vagy reggeli /deli kavezas... uszas.... otthoni kaja fozes :)

Majd Gabriellaektol miutan eljottem megaltam meg egy store nal valami bort venni azt indultam Gulnaz hoz. Meghivtak vacsira, kebab volt, en azt meg imadom. Rengeteget ettem.... a lanyok csodalkoztak is, hogy hova fer meg belem.... Zarina is eljott.... Tareq, Fadi,Fadi lany testvere meg ket masik Jordaniai fiu... Jol eltelt az este, tancikaltunk, nevettunk.... ettunk... haha. Vegul en ott is aludtam... jobban szeretek reggel/delbe vissza vezetni mint ejszaka. Gulnaznak sikerult kicsit sokat innia, igy masnap olyan beteg volt, ki se tudott maszni az agybol. En 10 utan mar felkeltem, osszeszedtem a lakast, elmosogattam, letusoltam.... o meg mindig aludt..... aztan megebredt egy kicsit... csinaltam neki egy kavet..... vegul vissza aludt.... en meg elmentem, emrt Laith pool partyt szervezett 4 tol....  azelott meg elakartam menni egy kicsit a gym be. 








Gulnaztol hazafele jovet ugy dontottem, hogy megallok az Ikea elott... Az iden meg nem voltam ott.... es szeretek ott vasarolgatni, nezelodni.... Sashaval jartunk oda sokat. En meg minidg izgatottan vettem ezt azt a lakasba, keszitettem dekoraciokat onnat...stb. Most is ugy szerettem volna valamit venni... de hat nincs ahova tennem.... Na mindegy igazabol azert is szeretek ott nezelodni mert otthon ezeket a termekeket hasznaljuk, a csaladom sokat vasarol az Ikea-bol.








Ezeket a fotokat mar csak azert keszitettem mert otthon ezeket hasznaljuk, azt olyan jo erzes volt ugyanazokat a dolgokat latni....




Ilyen takaronk van otthon haha


Vegul vettem a salaimnak egy tartot meg egy dobozkat az ekszereim szetosztalyozasara....


Egyebkent epp neztem, hogy egy hot dog az Ikea-ba 50 cent, egy kave 75 cent, egy cinnamon roll 75 cent... a fagyi, amit imadok 1 dollar... Legkozelebb kajalni akarok oda kell menjek, azt 3 dollarbol meglessz minden haha. Egyebekent meg ahogy vissza emlekszem szerettem azt a hot dogot ott..... :) vagy nagyon ehes voltam amikor oda mentem :)

Ikea-bol haza erve..... egyedul talaltam Amandat itthon, nagyon sirt.... osszevesztek host apammal.... egy ideig vele voltam, vigasztaltam..... Sajnaltam. 2 hete volt meg egy nagyobb veszekedesuk, akkor megijedtem mert soha nem hallottam oket igy beszelni egymassal.......azt most hetvegen ujra kitort a balhe. Szerencsere e gyerekek nem voltak itthon.... Mostanra mar rendezodtek a dolgok kettojuk kozott. Bizom benne, hogy megoldjak a problemaikat. :) Egyebkent jol esik, hogy Amanda igy megbizik bennem es elmondja a dolgokat... egyebkent Warren is mindig elmondja.... olyan erdekes hogy en csak egy nanny vagyok itt, de megis ilyen szemelyesdolgokat is megosztanak velem.... :)


Becoming a GYM Girl :)


4 re kellett volna Leith hez mennem, de en amilyen hulye vagyok az elott meg elkellett mennem gymbe, igy 4 helyett fel 6 ra ertem oda. Mar mindenki ott volt.... Irtak is az uzenetet, hogy "Fuck the gym and come" :) Amire oda ertem pont a kaja is kesz volt. :) Napozni akartam, de akkorra a nap eltunt... :( Vegul mar meg is bantam, hogy minek kellett nekem gym-be menni akkor :)








Firasnak a szuletesnapja hetkozben volt, de most megleptuk egy tortaval :)




A csapat. :) Imadom oket. Mondtam mar, hogy Laith jegyben van, o a srac melettem.... mar alig varom, hogy osszehazasodjanak mert akarok menni eskuvore Torontoba .... haha :) Azt hiszem arra mar csak jovobe kerul sor..... Nah meg mar ugy megszeretnenk ismerni a jovendobeli feleseget :) A lany ott el Torontoban, de igazabol o is Iraqi, a ket cslaad barat....

A partynak hamar vege lett.... hamar azt jelenti, hogy 12 kor otthon voltam.... nah ilyenre nem nagyon emlekszem, hogy szombaton ejfelre haza mentem volna..... De jol telt, jokat beszelgettunk, nevettunk, jatszodtunk.... ettunk, ittunk..... :) Egyebkent eljott Rene is, de ahogy Gulnaz megjelent ra egy orara el is ment... Nem nagyon szokott Rene csatlakozni hozzank... csak akkor ha tudja, hogy Gulnaz nem fog jonni.... Keveset beszelgettunk... mondta, hogy olyan jo latni, hogy mindig ennyire pozitiv vagyok es hogy leckeket kene neki adnom haha :D Egyebkent a barataim tenyleg imadnak azert hogy ennyire pozitiv meg jokedu tudok lenni :) Ezt en is nagyon szeretem magamban.... :) De ezt en alakitottam ki magamnak.... barki lehet boldog meg jo kedvu.... csak akarni kell.... es abba hagyni a panaszkodast.... hidjetek el neha en is tudnek panaszkodni, de amielott az elso mondat elhagyna a szamat arra gondolok, hogy ezzel csak a negativumra koncentralok, azt hagyom az egeszet a francba.... Mindig eszre veszem magamon ha panaszkodni keszulnek vagy mar meg is tettem... azt probalom atterelni a gondolataim valami masra.... :) A panaszkodassal ugysem oldodik meg semmi. 

Vasarnap semmi nagyot nem csinaltam. Szabad voltam, de igazabol olyan volt mintha nem lettem volna az, mert nem akartam messze elmenni, mert ugy volt, hogy Alexet felkell vegyem az unokatestveretol, azt egesz nap arra vartam.... mert ugye orat nem tudnak mondani, hogy mikor, azt amikor kapom az sms-t akkor kell erte mennem.... A lenyeg, hogy gondoltam amiutan elrendeztem Alexet elmegyek es addig maradok itthon... epp a gymbe mentem el.... azt az erzest meg amikor 5 percenkent nezem a telefonom, hogy mikor kell induljak.... A lenyeg, hogy este 7 kor kiderult, hogy nem kell felvennem Alexet mert meg egy ejszakat ott marad.... Akkor fogtam magam azt elmentem a Shops at Legacy hoz. Gaborral beszeltunk meg talalkozot, de csak kesobb.... Ugy voltam vele, hogy ugy is szeretek neha magamra lenni, azt megyek hamarabb, korbe setalok azt egyet olvasok..... meg a magyar Cosmopolitant nem olvastam ki amit Januarban hoztam magammal... haha A masik meg ugy el lustultam otthon, hogy szinte be aludtam.... muszaj volt kimozdulnom a hazbol. :) Ahoz mar keso volt, hogy a csajokkal talalkozzak, hisz ok messze laknak tollem... Viki meg valami szinhazba ment vasarnap este..... 





My host father's boat.... he just brought it home from the lake yesterday because they will go to Galveston next week and he wants to take it down there....  I already told that he has an other one too.... I like that one better :)



I took this picture today morning..... drinking my morning coffee + about to finish this post while waiting for Ryder to get up + watching the dogs because my host are not home....

Bucsuzni akartam, de eszembe jutott, hogy megigertem, hogy megosztok valamit Sasharol... haha..... Nah a hirem az, hogy megnosult!!!! :) :) Haha. Vicces, de ez van. Aprilisban nosult meg Canadaban. Egy Irani lanyt vett el, lattam ot mar kepen, sot nehany sms uket is lattam.... elvileg baratok voltak mar reg ota, sulit is egyutt jartak otthon is Iranba + Malaysia ba is. Azt hiszem, hogy meg munkatarsak is voltak ott. Volt ra pelda hogy meselt errol a lanyrol..... de semmikepp sem gondoltam arra akkor hogy van valami koztuk.... lenyegtelen ez mar. Egy honapja mondta el Gulnaz, de en mar tudtam vagyis szamitottam ra, hogy megfog nosulni, csak nem tudtam, hogy mikor. Erdekes erzes fogott el a hir hallatara, azt se tudtam nevetnem kellene vagy sirnom. Sirni semmikepp sem sirtam..... nevetni viszont nevettem, inkabb magamon.... Hogy mekkora hulye voltam az eszmeletlen. Egy eletre megtanultam a leckem ebbol a kapcsolatbol. However I will never blame him..... I am happy I knew him and I learned so much from him. Always be positive. I wish the very best for him. :) Komolyan semmi harag nincs bennem... Es annyira orulok ennek.... Aki elakar menni, azt engedni kell.... En is megtalalom majd a nagy O-t, bizom benne, addig is boldog vagyok igy ahogy most vagyok. :) Teljesen tul vagyok rajta, habar az emlekek azok mindig ott lesznek, meg akkor is ha neki mar felesege van, vagy en megyek ferjhez.... hisz resze volt az eletemnek... :) Tehat a Sasha s eletem teljesen lezarult.... biztosan fogom meg emlegetni ha visszagondolok valmire.... de annyi.... Januarban talalkoztunk utoljara... annak mar 5 honapja..... de egyebkent marciusban jartam a lakasan Firassal... haha. Persze o nem volt otthon. Megkerte Firast, hogy etesse meg a halait.... mi meg valahol Addisonba voltunk egyutt.... mivel nem mentem kulon autoval igy muszaj volt nekem is elmenni Firassal.... Tudom, hogy nem terveztem bemenni, de annyira kellett pisilnem, hogy muszaj volt bemennem.... korbeneztem a lakasba.... minden ugy volt mint eddig.... az osszes dekoracio, gyertya, amit en keszitettem, raktam ossze... vagy ilyen olyan "csecse-becse" amit en vettem a lakasba... Azert jol esett latni, hogy nem dobalta ki azokat a dolgokat, habar gondolom mostanra azt mar ossze szedte. :) En mar nem hordom a tolle kapott ekszereket mindne nap, de neha neha felrakom egy egy ruhahoz... :) Az egy emlek marad, mindig vigyazni fogok rajuk. :) :) Igy most vissza gondolok, hogy augusztus vegetol mennyire depresszios voltam a tavaly.... rengeteget sirtam..... nehezen tudtam ossze szedni magam... csak mar tul akartam lenni rajta.... Igazabol itt jottem teljesen rendbe. Sokan attol feltek, hogy itt meg rosszabb lessz, mert tudom, hogy ennyire kozel vagyok hozza... de igazabol nem... sokkal jobb volt mint  amikor otthon voltam.... itt kevesebett gondoltam ra.... elvoltam foglalva az uj kis eletemmel, suli, baratok stb....

About the gym... yesterday I met with a nice guy over there.... he is originally from Hawaii.... moved here for college. We had a long talk... I liked him, but he is too young haha.... just 21 years old. Anyway, we can be friends.... and it is fun to know people in the gym. :) When I say i am 25, nobody wants to believe it... :)

Nah mostmar tenyleg bucsuzom.. orulok, mert teljesen utolertem magam a bloggal :) Igerem a nyaron nem fogok tobbett olyan nagyon lemaradni.

Csodas hetet mindenkinek!
<3 <3 <3 
Dalmi
xoxo

4 megjegyzés:

  1. Egy elmeny volt vegigolvasni ezt a postot. Koszonom szepen a sok inspiraciot amit a blogon keresztul atadsz nekem.
    Petra

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Petra,
      En meg Koszonom a kedves hozzaszolast. :) engem meg boldogga tesz az hogy vannak huseges olvasoim es hogy szeretitek a blogom... :) Tovabbi csodas hetet! Xoxo

      Törlés
  2. naná, h olvassuk! lehet, h nem is tudatosan, de tanítasz minden olvasódat! mindig lesem, h mikor írsz már? :))) mióta rá találtam a blogodra és elfog a honvágy mindig te jutsz eszembe...erőt adsz újra felépülni! kívánom neked álmaid teljesülését, ölelő szeretettel Ildikó

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aranyos vagy, nagyon szepen koszonom Ildiko! xoxo

      Törlés