2013. október 25., péntek

They delivered my passport with my new visa!

A tegnap reggel picit idegeskedtem, hogy vajon megkapom-e pentekig az utlevelem, mivel szombaton mar mennem kell haza. Nem szamitottam azzal, hogy szerdan unnep van, igy nem dolgozik a futar szolgalat sem. Szoval csutortok delben felhivtam oket, hogy van-e ra lehetoseg, hogy en szemelyesen vegyem fol, de a lany mar mondta, hogy az utlevelem a futarnal van es mai napon sor kerul a kiszallitasra. Igy is tortent, par ora elteltevel mar csorgott a kaputelefon. Azert is vartam nagyon, hogy mar a kezemben legyen a vizum, mivel nem tudtam, hogy hany evre adtak meg. Nah es kepzeljetek, hogy 5 evre kaptam meg, 2018 Oktober 20 an jar majd le + elvielg meg itt is lehet maradni azt hiszem 60 napot, mint az Au-Pair ev utan 30 napot, de ennek meg utanna kell neznem. Persze, hogy ne veszitsem el a vizumot, ezert iskolaba kell vegig jarnom, tanulnom stb..... De megcsinalom. :) Sokkal jobb ez ha van vizumod, mint csak a 'change status', a barataimnak kint csak a statust valtoztattak, igy maradhat kint ameddig csinalja az iskolat, de nem hagyhatja el az allamokat, vagyis azt hiszem a Bahamakra mehet meg meg valahova, de nem johet Europaba vagy mas kontinensre, vagyis pontosabban elhagyhatja, haza mehet, csak akkor ott az orszagaban elkell menni a nagykovetsegre es igenyelni a diak vizumot. Gulnaz aki Oroszorszagbol van, meg se meri ezt kockaztatni, mert biztos benne, hogy o otthon nem fogja megkapni a diak vizumot, ezert inkabb nem hadja el az Allamokat. Nah ezzel csak azt akartam mondani, hogy en jo helyzetben vagyok, mert amig elvegzem a tanulasi kotelezettsegeim barmikor elhagyhatom az Allamokat, haza, vissza johetek, es 5 evig nem kell tobbett Nagykovetsegre menni. Igaz, hogy meg csak ket evre tervezek egyelore, es meg azt sem tudom, hogy hogyan lessz az is. Nah de azert mert az elso 2 ev college lenne, amit meg kitudok fizetni remelem valahogyan, de utanna egyetemre kene menni meg 2 evet, az meg mar rengeteg penz. Szeretnem, de azt nem tudom, hogyan tudnam megoldani. Na mindegy, nem is tervezgetok elore, lassan ugy is kialakul minden csak kell kockaztatni es neki vagni!

Az elobbi bejegyzesben emlitettem, hogy ahogy a nagykovetsegrol kijottem, egy Amerikai kozepkoru parral talalkoztam a buszon, akikkel egy egy keveset beszelgettem. Ahogy leszalltam hivom anyukamat telefonon, hogy akkor mire is kell feluljek es hol kell leszallnom, hogy eljussak hozza. Erre meg mondta, hogy az "Amerikai utnal" szallsz le. Elmosolyogtam magam.... a tesom mindig mondja, hogy figyeljek a jelekre.... :) :)

A tegnap hamar a repulojegyemet is megvettem, Januar 4 en szombaton fogok indulni, reggel 9 kor Budapestrol, eloszor Warsaw ba, majd onnat Chicago ba, Chicagobol meg Dallasba. Januar 4 en este fel 8 kor meg is kene erkeznem. Egyebkent meg nagyon draga volt a repulojegyem, mert egy utat 837 dollarert vettem. Tudom, ha return jegyet vettem volna akkor csak ugy 250-300 dollarral kelett volna tobbett fizetnem, de azt is csak nyarra tudtam volna venni, en meg minimum egy evet ott kell maradjak haza latogatas nelkul, tehat semmi eselye annak hogy en nyaron haza jojjek. Ezert inkabb a one-way ticket nel maradtam.
 :)

Varom, hogy kierjek, de megis felek, nagyon felek. 10 hetem van meg itthon, igy olyan kevesnek tunik es ki tudja majd, hogy mikor tudok ujra haza jonni. Ezert eldontottem, hogy szamolni sem fogok vissza, nem is fogok azon koncentralni, hogy en jaj de nagyon varom, hogy kint legyek, csak intezem a dolgaim szep lassan azt tudom, hogy minden rendben lessz, minden kialakul majd. :) 

Meg nem tudom, hogy live in vagy live out nanny leszek. En mostmar ugy erzem egyszerubb dolgom lenne ha talalnek egy csaladot, igy a kezdetekben biztosan jobb lenne, mert akkor lenne autom az elso naptol. Ezert belekezdtem a csalad keresesebe, de eddig meg nem sok eredmennyel. Azert meg mindig nezegetem a roommates oldalakat is, live out nanny job meg sok van, csak ezzel az a nagy problemam, hogy akkor az elso napokban nekem autot kellene vennem. Igazabol penzem lenne is ra csak az a gond, hogy a Texasi jogositvanyom lejart. Amit ujra tudnek hosszabitani, csak kernek minden fele papirokat hozza amit meg nem tudom, hogy honnat tudnek beszerezni. Ezzel kapcsolatban probalok most informaciokat gyujteni azt majd meglatjuk. Minden esetre semmi lehetoseget nem zarok ki, barmi johet..... csak jojjon :)

Sasharol egy par szot emlitenek, nem sokat, probalom rovidre fogni, mert mindig rossz erzesek jonnek fel ha rola beszelek vagy irok. Sot egybol gyomoridegem lessz, mint most is. Meg mindig nagyon faj, es a legrosszabb, hogy meg mindig tudom szeretni, mindezek utan. What is wrong with me??? A helyzet koztunk valtozatlan, sot mondhatnam, hogy egyre rosszabb. Simman megmondta, hogy ne azert menjek vissza, hogy remenykedek, hogy mi kibekulunk, mert akkor csalodni fogok, es azt nem akarja. Mostanra megcsak talalkozni sem akar mar velem, hiaba leszek kint. Visszautasit de nagyon. Nehez ezt atelnem, atelni a visszautasitast, hisz meg nem volt ebben reszem, es nem is gondoltam, hogy valaha is lessz. De meg is megtortent.... Nagyon ritkan beszelunk, kb ugy hetente egyszer rairtam, de mindig en, az sem volt valami nagy beszelgetes, csak par mondat.... ket honap alatt most irt, ram legeloszor, de akkor is csak egy mondatot, hogy megkerdezze, siekrult-e megszerezni a vizumot. Facebookon mar baratok sem vagyunk, nincs kozos kep, semmi.... most probalom nagyon megeroltetni magam, hogy ne keresem meg ot facebookon es ne menjek ra az oldalara korulnezni, mert heti egy egy alkalommal biztosan elkovettem ezt a hibat, de mar napok ota nem, es nem is akarom tobbe ezt csinalni. Annyira faj minden, hogy orditani tudnek..... Oszinten akarmi is tortent en remenykedtem mindeddig, hogy ha kierek akkor majd talalkozunk es akkor majd mas lessz es megtudjuk beszelni. De mostmar felkell fognom, hogy nem szabad remenykednem es mostmar 100 % osan a sulira kell koncentralnom, csalad keresesre, tanulasra, munkara es nem ra. Egyebkent meg megirta nekem par napja, hogy ha majd velem akar lenni, akkor jon es megtalal..... ez a mondat sokat segit nekem abban, hogy lepjek tovabb. En hiaba szeretnek bekulni, en hiaba akarom ot, ez nem eleg, ehez ket ember kell.....  Sok baratunk csak most tudta meg hogy mi tortent. Mult hetvegen volt Gulnaz szuletesnapja, ahova Sasha is elment. Sokan, tobbek kozt Gulnaz is, amiota eljottem csak most latta ot legeloszor, pedig aztan amig ott voltam, mi minden hetvegen talalkoztunk. Azt irta Gulnaz, hogy lathatoan nagyon nagyon lefogyott. Annyira ismerem ot, hogy tudom mennyire bantja ot is, es hogy faj neki is, de annyira makacs, es o az esze utan hallgat, nem a szive utan. Az a baj, hogy eddig nem is akartam elengedni, mert mindig ott volt a remeny.... de mostmar muszaj elengednem..... mostmar nem akarok 'almodozni' tobbett kettonkrol. Ezeket az erzeseket amiket at kell elnem senkinek sem kivanom. Bizom benne, hogy nem fog sokaig tartani, es hamarosan mar csak mosolyogval gondolok vissza. :) Ha majd kierek kicsit porgosebb lessz az eletem, ugy erzem, hogy ott konnyebb lenne tovabb lepni, meg akkor is ha tudom, hogy kozel van hozzam.

Na most lepek is, unokaocsemre vigyazok, azt meset kell neki olvasnom.
Minden jot, puszi es oleles,
Dalma



6 megjegyzés:

  1. Gratulálok! :) De ha 5 év, akkor nem 2018-ban jár le?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Haha, de igen, 2018 ban, most latom hogy 2016 irtam :)

      Törlés
  2. Szia Dalmi! Mindig imádom olvasni a blogodat. Naponta rákattintok, hogy van-e új bejegyzést :)

    Ahogy az érzéseidről írsz, szinte az ember érzi a fájdalmat amit te magad érzel. Nagyon átérzem a helyzeted és igazából nem lehet erre mit mondani, csakis azt-amit az iszlám is mond- a sorsunk előre meg van írva és minden okkal történik, amit csakis később vagyunk képesek megérteni.

    Én még mindig hiszek benne, hogy a ti utatok valahol még találkozni fog és ha kint leszel, akkor nem bírja ki, hogy ne keressen.

    Petra

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Petra, olyan draga vagy :) Szivembol szeretnem, hogy ugy legyen! Majd meglatjuk mit hoz a jovo! Hugs

      Törlés
  3. Szia Dalma,

    Gratulálok a vízumodhoz, és örülök, hogy a jegyed is megvan.
    És szorítok nagyon nagyon, hogy minden úgy alakuljon Amerikában, ahogyan azt szeretnéd és ahogy neked a legjobb! Fingers crossed.
    Biztos vagyok benne, hogy fogtok még beszélni kint... Ha nem most, akkor pár hét/hónap/év múlva, de előbb utóbb meg fogjátok tudni beszélni ezt az egészet, semmi sem marad kérdőjellel az életben.
    Amikor au-pair voltam Londonban, volt egy nagy szerelmem. Nem nevezném kapcsolatnak a dolgot (alig pár hétig tartott), de én nagyon odavoltam a srácért. Aztán egyszercsak eltűnt, egyik napról a másikra. Akkor nagyon ki voltam bukva, hiszen sok kérdés maradt bennem. És 5 év után (!!!) írt egy mailt, amiben leírta, miért tűnt el, hogy mit jelentettem neki és mikre emlékszik velem kapcsolatban (mindenre)... Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy hidd el, minden kérdésre meglesz majd a válasz :) Idő idő idp, adj időt magadnak és neki is :) Szorítok nagyon!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszonom szepen Maya! Aranyos vagy! Az nem semmi, hogy 5 ev mulva ujra felkeresett, koszonom, hogy megosztottad ezt a tortenetet! Bizom benne, hogy en nem kell 5 evet varnom ra hogy legalabb attudjuk beszelni a dolgokat! :) Igazad van, idore van szuksegunk mindkettonknek! Turelmes leszek! Kellemes hetet neked! Hugs, Dalma

      Törlés