2012. március 3., szombat

Amerika vs. Kapolnas :P

Szerda: Gulnazzal suliba mentunk. Egyik 'osztalytarsunk' megkapta az amerikai allampolgarsagot, azt unnepeltuk. A tanarnonk sutit hozott neki, nagyon finom volt, mindenki kapott egy kis darabot velole, de en egyedul megbirtam volna enni az egeszet :) Ime! Az Amerikao zaszlo nagyon jo otlet volt :)


Hat igen gratula neki! :)


Suli utan most kihagytuk a tekergest, amit cseppet sem bantam, faradt is voltam meg almos....Gulnaz is, mivel egy hete megvaltozott a munkaprogramja, most 6 kor kell kelnie es szinte este 6 ig kell a kicsikkel lennie, ami napi 10-12 ora, tobbet dolgozik mint amennyit kene, plusz penzt nem fizetnek erte, nem is tudom hogy gondoljak, hisz mi itt max 45 orat dolgozhatunk egy heten. Tehat o is kivolt purcanval igy meg kihagytuk a szokasos suli utani beulest valahova. :) Na meg delelott anyuval is sikerult vegre skypolnom, hisz nem sokat tudtam hogy zajlott le minden otthon temetessel kapcsolatban, meg Eri otthon stb....Eleg sok unokatesom van, most mindenki osszegyult kivetel en meg Erzsike (Magyarorszagon el)...ilyen szerintem meg nem volt, hogy egy idoben egy helyen.....csak sajnos egy temetesen kellett ennek osszejonnie. Ohhh de mennyire szerettem volna ott lenni! Nagyon, nagyon! :(

Csutortok: Reggel 9:00 kor Harrisonnal utnak indultunk, eloszor konyvtarba kellett valami dvdket visszavinnunk utana meg irany egy Friscoi park ahol eltoltottunk egy par orat, szepen sutott a nap es hat igen leegtem, vicces volt....meg most is eg a vallam, nyakam, kicsit az arcom is.....ez az elso alkalom, hogy marcius elsejen leegtem :) Farmernadragba indultam el reggel, gyerekre is hosszu nacit adtam azt olyan melegunk volt, szegenyt sajnaltam mert meg a felso is hosszuujju volt.....en legalabb letudtam vetni a kardigant...de atkoztam a farmernadragot nagyon! Pakoltam szendvicset, gyumolcsot kis edesegget, gyumolcslet es a parkban ketten megebedeltunk. Eleg jol eljatszottunk, majd talalkozott egyik baratjaval a parkban, igy nem kellett annyirra foglalkoznom vele...:) 







Kozon meg Orsikara is racsorogtem, hivott is vissza azonnal :) vagy egy fel orat minimum cseveresztunk, imadok veletek beszelni csajok tellon, hallani hangotok, meg tudni hogy mi van veletek. Orsi szoritok neked holnapra az interjura nagyon, szeretnem ha osszejonne, talalnal valami munkat. Tudom mennyire szeretned! :) I'll keep my fingers crossed for you! :* :* :* Meg nekikezdtem olvasni egy konyvet, lassan haladok, mivel csak a parkba szoktam magammal vinni, csak ott olvasom, akkor se mindig, mivel neha angol hazit oldok vagy plusz munkara kis jegyzeteket irok :) Na de egyebkent nagyon tetszik, egy kislanyrol szol akit apja hamar ferjhez adott, 10 evesen meg eldontotte hogy megszokik, segitseget ker es elvalik! Egy szomoru tortenet.


Este meg suliba mentem. Mindenki nevette hogy leegtem, mindenki kerdezgette hol voltam, egesz nap kint voltam vagy mi???? :) Reggel 10 tol 1 ig voltam a napon, 3 ora, ami nem sok  es lam lam....otthon juniusba fordul ez elo.....Tanarnom mondata: " It seems the sun is different here like in Romania! " :) Yeah it's really different. :P Anicanak az utolso napja volt a suliban mivel elkoltozik, Tennesse allamba, o is Januar elejen vagy December vegen erkezett, mar nem tudom biztosra. Igazabol azert van rematch mert a csalad penze fogytaban, nem engedhetig meg tovabbra is az Au-Pairt maguknak, igy a nagyi jon majd segiteni. Nem banja hogy mennie kell innet, nem igazan szerette itt....amit megertek. A csalad se tetszett annyira neki...se telefont nem adtak neki mint atlagba mas csaladok ugyebar nekem is fizetik a szamlam, (egy gonddal kevesebb ) na meg a masik nagy gond az auto!!!! Nincs auto a szamara....meg meg a host szulok autojat se probalta vezetni, igy meg nehez valahova eljutni, tomeg kozlekedes hianyaban itt auto nelkul sehova nem tudsz eljutni gyalog :( Hjo na nekem 15 percre van egy gym, Target, Starbucks, Wells Fargo and so on...:) Ime nehany kep a suliban, sokan hianyoztak ezen a napon.


Anica aki melettem ul! Hatam mogotti lanyokat nagyon szeretem, aranyosak!

Angel from Mexico (pirosban)....hat igen komolyan ez a neve....nagyon meg is lepodtem, mivel ugyebar angyalt jelent...es fiunak ilyen nevet adni...hat Mexicoban ez nem furcsa, de nalunk igen, mivel Angyalka nevet csak lanyok kapnak :) A masik srac meg a roman :P amerikai feleseggel!

Anica from Macedonia na meg a tanarnonk, o is Mexicoi!

Pentek: Ma is skypoltam az otthoniakkal. De most ott volt Anyu, Hermi, Erika, a ket draga unokaocsem Balazs meg Botond. Plusz meg egy unokatesom Timi. Olyan szuper volt. Csak 12 percen keresztul tudtunk beszelni mivel tesoek mentek zumbazni. De mindent megert az a 12 perc. Botond mar olyan edesen mondta hogy 'szia Dalma', (amikor otthon voltam meg nem mondta ilyen tisztan ki) meg Balazs is, elmondta hogy milyen ugyes volt mindenkivel megosztotta a jatekait :) Olyan dragak voltak eskuszom, ahogy ott mondikaltak. Anyuek meg ott tettek vettek a konyhaba, olyan jo erzes volt a konyhat is latni, mivel anyu mindig az en szobambol skypol, ez csak most kiveteles eset hogy tesom laptopjarol beszeltek a konyhaban. Csak apu hianyzott, estere ert haza Brassobol, azt mondtak vissza hivnak mikor apu is hazaer, de nem kerult mar sor ra....na meg mar nekem is dolgoznom kellett! :( De majd legkozelebb! Ilyenkor mikor igy egyutt van a csalad mint most....mindent megadnek hogy kicsit otthon lehessek veluk. Miert van az hogy mindig akkor ertekeljuk jobban a dolgokat amikor tavol vagy unk szeretteinktol, az otthontol???? Nagyon huz haza a szivem....lehetek a fold barmelyik reszen, de az otthont nekem mindig Kapolnas fogja jelenteni, az en kis falum Erdelyben. Ma ra is kerestem Kapolnas honlapjara, kepeket nezegettem a falurol, falunapokrol. Es ratalaltam par fotora. :) Szerintem meg ti se lattatok ezeket.

Rabukkantam csaladom tagjaira: Apu, kaszalo verseny falunapokkor....milyen jo rajta ezt a polot latni, Ciprusrol vittem neki ajandekba!


Noverem Hermina unokaocsemmel Botonddal :)

Hermi, Botond es Anyu 

Kicsi draga, kar hogy nem lassatok a kis pofijat, de majd toltok fel fotot rolluk!

Tuti hogy nem tudtad Hermi hogy ezek a kepek fent vannak a honlapon.....en is meglepodtem, de szuper erzes volt amikor ratok bukkantam ott ma!

Na es ti se menekultok...he he...Bella, Noemi meg Tivadar :) Kar hogy nem erre figyeltek....remelem nem gond feldobtam ezt a kepet, de muszaj volt....na meg nem hinnem hogy lattatok volna mar :) Tudni kell hogy ez a ket szoke csaj az unokatestvereim es egyben barataim is. Noemival egyidosek vagyunk, egyutt nottunk fel! Tivadar meg az o baratja !

Bela (pirosban aki ide figyel) na meg a barati kor!

Tudom, tudom ez nem eppen ide Amerikahoz kapcsolodik...de mikoszben a falumrol kutakodtam egy kicsit, ratalaltam ezekre a kepekre, nagyon jol esett ismeros arcokat latni, na meg visszaporgetni az idot az emlekeimben....elso falunap amin reszt vettem en is mert ugyebar mindig valahol kulfoldon tekeregtem! Egybol meg a Neoton Familya jutott eszembe, falunapokon koncertesztek, engem meg kikeszitettek a Lobogoba, mivel ugyebar pincerlany voltam, epp ott volt a szallasuk, meg pont tobbszor is nekem kellett kiszolgalnom par nap alatt oket....minden bajuk volt, voltak vagy 12 en legalabb de mindenki kulon fizetett mindig. Nem voltak jo vendegek a szamomra :( 

Na meg egyszer ezer bocsanat ezert a par soros nem ide illo bejegyzesert, de ezt muszaj volt, az emlekeim nagyon jonnek felszinre :) 

Visszatervel Amerikaba pentekhez :P Mas nem igazan tortent, ma ugy dontottem ha vegzek nem megyek sehova. Neki alltam hazifeladatokat oldani (volt egy jo par) na meg itt a neten eltoltottem en az idot. :)  Reggel suli utanna meg megallok a Mallnal, az Ikeaba is belesek lam tenyleg olyane pont mint otthon na meg meg a TJMaxx be akarok bekukkintani. Meg itt nem jartam oda se, utoljara Angliaban :) De nem igazan akarok vasarolgatni, legalabbis nem sok ertekre! 

Na meg a heten vegre a www.amazon.com oldalrol rendelt dolgaim is megjottek! Uj hajvasalo juppiiii na meg az imadott, mert mar imadott GPSem, mennyivel konnyebb vele basszus eljutni itt barhova, Ideje volt masfel honap utan. Ezt az oldalt masnak is ajanlom, sok jo minden van, rengeteg akcio....na meg ingyen hazhozszallitas :) Hermi te meg megkaphatod a regi hajvasalom orokre. :* :)


 Erika neked meg uzenem hogy le ne torold a gepedrol az utolso Karacsonyi kepeket mert sajnos nekem mar nincsenek meg, nem volt egyedul az ramasolva a kulso 'vinyomra' es ugyebar elromlott a leptopom itt, tehat sajnos elvesztettem azokat a kepeket.... :( Majd egy ev mulva kovetelni fogom! Addig is jok legyetek, puszi es kedves csaladom, barataim nagyon szeretlek titeket, es nagyon nagyon hianyoztok!!
Dalma




2 megjegyzés:

  1. Szia Dalma,
    Nagyon szeretem olvasni a blogod, egyedi stílusod van, lehet hogy azért is, mert más szavakat használsz mint pl. én :) És talán te írsz a legtöbbet az otthoniakról. A képek nagyon jók, szerintem nagyon is beleillettek és feldobták a bejegyzést. Már úgyis olyan sokat írtál róluk, most fotókon is látni őket. :)
    Mikor költöztök a családdal másik államba?
    Üdv., Csilli

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Csilli!
      Orulok hogy olvasol, nagyon szeretem en is a blogod, sokat olvasgattam, meg most is sokszor bele bele kukkintok...:) Sok jo es hasznos dolog van benne! Elvileg nyar vegen, de meg nem 100 %, ez meg valtozhat, nagyon fugg host apam beindulo cegetol, ami nem tudom mikorra varhato + host anyam is kerest adott be az athelyezesre....sza nem tom mi lessz belole, igy most probalom nem nagyon beleelni magam, de en nagyon szeretnek menni es elni egy keveset Eszak Karolinaban is! Udv: Dalmi

      Törlés