2012. március 15., csütörtök

250 dollars instead 517!

Hat igen mara volt az idopontom a birosagon. Abban nem biztam hogy semmit se kell fizetnem, meg mindig sajnalom hogy kikell ezt a penzt adnom csak ugy de legalabb nem a teljes osszeget. A cimbol mar lathatjatok 517 dollar helyett 250 et kell fizetnem, felet, meg igy is sokkal jobb mint ami volt. Egy no meg volt ott ugyanezzel a storyval, kerekes szekes parkoloban parkolt ejjel 12 utan.... es o nem kapott  engedmenyt, neki ki kell fizetnie a teljes osszeget az 517 dollart. Szerintem en csak azert kaptam mert tenyleg uj vagyok stb.... Ki akartam most fizetni a buntetest hogy legyen letudval, de sajnos nem fogadtak el a Visa kartyamat, kenzpenzben meg nem volt annyi... igy majd visszaterek, van 30 napom amig kikell fizetnem, ami vegulis jo mert addig takaritasokkal kisporolom. Egyebkent meg amikor megerkeztunk hostapammal a birosagra..... o rovidnaci, polo, en is sportosan.....polo meg minden..... akkor vettuk eszre hogy nem lehet rovidnaciba, poloba bemenni a terembe..... :) Nem is gondoltuk meg. Szerencsere 45 perccel hamarabb erkeztunk meg igy hamar hazajottunk, atoltoztunk es 2 elott 10 perccel vissza is ertunk, mivel 2 kor volt jelenesem! :) Osszesen 1,5 orat lehettunk ott, elobb egy meghallgatta  a problemankat, atnezte a papirokat azt utanna kellett a birohoz menni. Eleg erdekes volt. Mondt ez a bizonyos no hogy csak annyit tud segiteni nekunk hogy atcsereleni a kerekes szekes parkolasi billemet egy tilos teruleten parkolasra, ami 250 dollarral buntetheto. Nem voltam elszomorodval.... ez van, nem tudok mit csinalni! Habar meglepetesemre host apam azt mondta hogy majd vissza fizeti ezt nekem. Meg hogy ne mondjam el host anyamnak, mert most elegge aggodik a penz miatt de par heten belul ujra kitakaritom az autojat, de ezuttal 250 dollarert! :) Csak mosolyogtom.... Tenyleg abszolut nem varom el, mondtam is neki nem kell hisz ez az en hibam volt, errol en tehetek stb.... De ha mar felajalja akkor miert ne fogadnam el :) Egyebkent meg neha ugy erzem sokat mond, ezert ebbe se elem bele magam, ket het takaritas s kisprolom en magam :) Egyebkent meg mondta host apa hogy reggen ugye tobb penzuk volt sokkal tobb..... hiaba keres nagyon jol host anyam nagyon sok a kiadas..... mivel masik haz Eszak Karolinaban, ennek a berlese, gyerekek, en plusz host apa most indulo valalkozasa (de hogy mikor indul mar be nem tudom, de jo lenne miharabb)....stb......a lenyeg hogy meg mikor penzuk volt, tuti h host anyam simman kifizette volna nekem, hisz mar kaptak billeket az elozo au-pairek is persze nem ilyen parkolasert kicsivel kisebb osszeg volt de mindig kifeizette nekik...es eppen ezert akar nekem is segiteni.  Host apa elozo valalkozasaval valami gaz volt, csodbe ment, meg is lopta elvileg a szemely kivel egyutt dolgozott, szoval kicsit ott nekem zavaros, nem tudom tisztan mi tortent, de elvileg sok penzukbe kerult. 
Na meg meg annyit megtudtam, hogy ok szerettek volna gyereket hamarabb, de sajnos nem jott ossze, host anyam mindig elvetelt es hogy milyen boldogsag volt amikor megszulettek az ikrek. Mostmar ertem, hogy ezert van az hogy host anya valami 46 eves host apa 50.... pontos szamokat nem tudok, de valami hasonlo.....

Nem igazan ereztem jol magam ma, nagyon fajt a fejem egesz nap (ami nem megszokott), a torkam bevan gyulladval.... fogalmam sincs hogyan..... es ugy erzem mintha hulnek meg vagy robbannek le... a napaokban a nap is nagyon megsutott, le is egtem... az is lehet.... igy ma alig birtam ki a 4 ora takaritast  a szomszednal, alig vartam vege legyen.... valahogy csak az agyat kivantam egesz nap..... Ma nem kelett dolgoznom itt a csaladnal, mivel host anya itthon van, jo azert segitettem ilyet olyat......de max 2 orat ha dolgoztam. Elvileg a het kovetkezo napjaiban se lessz sok dolgom, mar annak orvendek h 7 helyett 9 kor kezdek :) 

Visszatervel a hetfoi parkra, amikor talalkoztam a magyar novel...... Neha egy egy szemely beszelgetni kezd velem, tobbsegben pasik, sot joval idosebb pasik. Egy mexicoi 50 eves pasi letelepedett mellem a padra, kislanyaval volt ott, el kezdtunk beszelgetni..... hat 15 perc utan persze hogy mar a telefonszamomat kerte..... Tudjatok baratkozni szeretne meg hogy nekem is szuksegem van baratokra!  Ez mar tul sok... tul sok nekem hogy ilyen 50 eves pasik keregetik a szamom, meg pont egy 23 eves lany tarsasagara vagynak.... Egyaltalan meg nem fordult a fejemben hogy megadjam a telefonszamom, azt se tudtam illedelmesen hogy utassitsam vissza a 'kedvesseget'. Persze mielott eljottunk adott egy nevjegykartyat hogy ha esetleg meg gondolnam magam, csak hivjam batran, de arra mindenkepp megker hogy legalabb Facebookon vegyem fel a baratiam koze.....  Se Facebookon nincs szuksegem a tarsasagara se sehol.... Egyebkent az nap a parkban 3 ilyen 50 ev koruli pasi kezdett kerdezoskodni stb..... na de legalabb csak egy probalta beszerezni a szamom.  Azt se tudom hova tegyem az ilyen helyzeteket.... tenyleg ennyire erdeklodok lennenek vagy mi? En mindig megszeppenek ha egy ilyen 50 ev koruli pasi a 'baratom' akar lenni! A tegnap a parkban is hamar beszelgetesbe elenyedtem egy 'nagyapaval', de o nagyon aranyos volt.... valami 67 eves :) Nagyon elveztem ot, mar lattam is egyszer a kislannyal a parkban, emlekeztem rajuk. Spring Break miatt besegit a lanyanak, ugyel az unokara. Vele szivesen beszelgettem, es vegre meg a telefonszamomat se szerette volna megtudni! :) Egyebkent meg neha kenyelmetlenul ereztem magam, mert tudjatok Carson betegsege...o olyan hogy szeret mindenkit olelgetni, simogatni stb..... Es hat ugye beszelgettem ezzel a nagypapaval, nem nagyon akart jatszani igy rajtam csungott meg a parkban is.... es hat ott meselgetett szegeny nagyapanak, o meg tutira nem volt kivancsi a sok osszevisszasagra, meg a vegen meg ugy maszott ra, fogta meg a kezet, olelgette stb.... mar azt se tudtam mit csinaljak... kicsit olyan kenyelmetlen volt, de vegulis  anagyapa is megertette, szerintem eszrevette hamar hogy valami nem teljesen van rendben Carsonnal. Egyebkent rajta lehet eszrevenni a legjobban hogy mas mint a tobbi gyerek.

Na jo akkor mara ennyi..... udv Dalma!

2 megjegyzés:

  1. jol gondolod.... nincs szukseged 50 eves pasasok tarsasagara! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs, nincs.... :) En nem tudom mas Au-Pair lany is igy vane vele... de hogy engem mindig megtalalnak az biztos!

      Törlés