2012. február 16., csütörtök

Valentines Day :)


Igazabol mar vartam hogy elteljen ez az egesz Valentines dolog. Itt akkora nagy szam...otthon csak a parok unneplik. Itt baratnok egymast meglepik, gyerekeknek is persze ajandek stb.... tenyleg a gyerekek keszitettek kis csomagot valentinos aprosagokkal es mindegyik az osztalyban szetosztogatta. Igy Valentin nap egy halom edeseggel jottek haza :) A radioban, teveben, Hocky meccsen mindenhol ez a Valentinos dolog volt a tema. :) Liss, az Esztorszagi lany az orientaciorol kuldott nekem egy Valentin napi kepeslapot. Aranyos nagyon, csak nekem ez uj hogy a baratok is meglepnek. :) De ertekelem! A gyerekeknek en csak sziv alaku nyalokat vettem, nem volt draga, kis aprosag csak, de gondoltam en is meglepem mar oket! A suliba meg a tegnap a tanarnonk hozott egy tepsi epres piskota feleseget, kedves volt tolle, na meg meg egy par szemely, vagy 3-4 is az osztalybol hozott valami kekszet, sutemenyt, csokit. :) Szunetben, meg a vegen ott falatoztunk, nagyon finom volt minden. Annyira megszerettem mar a szemelyeket az osztalybol, hogy nagyon, heti ketszer talalkozok is veluk, sokat beszelgetunk ki mit csinal itt stb.... Jo kis vegyes tarsasag: Mexico, Romania, Brazil, Nemetorszag, Etiopia, Kina, Jappan, Arab, Irak, Orosz, Macedonia....stb...



Gyerekeknek nyaloka Valentin napra!



Lisstol kapott kepeslap!



Az utobbi napokban ujra tobben hivtak, foleg a csaladbol, mivel nem igazan jelentkeztem skypon. Anyu aggodott mar, hogy mi van velem, jobban erzeme magam stb hisz a mult hetvegen meg sirtam neki :) Az ejszakai hivasok ujra jonnek :) Hajnali 4 kor telefon csorgesre riadtam fel, azt hittem hirtelen az ebresztom, kiakartam nyomni, azt valahogy rajottem hogy hivas....de beszelgetni se birtam, olyan almos voltam :) Probalom tudatni az emberekkel, hogy 8 ora a kulombseg Texas es Romania kozott :) Koztuk Bela is hivott, minden ugyanolyan otthon, semmi valtozas, amikor hivnak, hallom a hangukat kicsit jobban kivankozok haza, de egyebkent mar elvagyok! Aldom az eget ezert az opcioert otthon, (Akinek nem tiszta ez egy atlagos opcio, amit mindenki minden honapba beallit, 4 euro a legkisebb tartalmaz 400smst, 400 percet es min.  20 percert Usaba, Kanadaba, vagy ha 5 eurosra allitod az tobb perc otthon, tobb sms es 70 perc az Usaba) hisz ha valami bajom van, kerdesem stb csak rajuk csorgok azt mar tudnak is hivni vissza. Tehat ezert ilyen egyszeru hivniuk es nem kerul plusz penzukbe! Bela megnyugtatott hogy az autom meg mindig naluk van, fedel alatt :), nagyon hianyzik az a kis auto, ugy szerettem, biztosan fura lessz majd az automata auto vezetese utan. Hetvegen mindig hostanyam feher BMW jet vezetem, ami atlagos, elejen szerettem mert pici....de ha hiszitek hanem mara mar nagyon megszerettem ezt a 8 szemelyes Toyota Siennat :) Pedig, hogy feltem tolle, sot meg is riadtam amikor megtudtam ezt kell vezetnem :) Egyebkent itt Szilviaval (magyar lany akivel utaztam)  heti ketszer tuti felhivjuk egymast, kicsit meselunk, hogy hogyan alakulnak a dolgok, neten ugyse igazan kapjuk el egymast! Kar hogy ilyen tavol van tollem, na de majd ha atkoltozunk Eszak Karolinaba, belefer a hetvegi latogatas is!

Elfelejtettem irni, hogy Carson mit mondott nekem a minap. Mentem erte a suliba, es azt kerdezi hany eves vagyok. Mondom neki hamarosan 23 leszek, de miert? Azt mondja mikor o is 23 lesz akkor elakar venni felesegul... :) Mondom 'nice' de miert akarsz elvenni felesegul... :) ? Hat mert annyi magas vagyok mint te es 'you look beautiful' :) Oh hat nagyon aranyos volt. A tegnap meg amikor hazahoztam egybol jol megolelt es mondta hogy ez egy Valentinnapi oleles azt megint kezdte hogy mikor nagy lesz elvesz felesegul. :) Ma meg mikor vittem suliba, elbucsuztam tolle, szep napot kivantam stb....elindultam hazafele....azt megfordult, utanam kialtott, hogy 'wait Dalma' odafutott hozzam es adott egy puszit.....ha nem edes? Annyira jol esik, annyi szeretetet tud o adni, kar hogy Harrison nem ilyen. :( Hat igen Harrison...nehez meg mindig vele, de en remenykdem, tudom, hogy idovel jobb lesz, megszokja majd a jelenletem. Tegnap megsiratott......vagyis ugy volt hogy vacsinal o is kapott fott murkot....nem tudtam, hogy o nem szereti, ezert neki is tettem. Amikor eleraktam, nagyon durvan szolt hozzam, hogy "mondtam nekem nem kell murok", persze en nem hallottam. Jo mondom, semmi gond, nem kell akkor megenned, vittem is egy kis talat es hamar attettem a murkot. Kozben meghallotta ezt hostapam, nagyon ra uvoltott Harrisonra, hogy hogy beszel velem, meg en is megijedtem, ugy felemelte a hangjat....nekem a konnyem kiesett, Carson egybol odafutott hozzam es atolelt. Majd leultem veluk en is vacsorazni. Mondtak a gyerekek hogy ne legyek szomoru, mosolyagjak.....Harrison meg siri csendben befejezte a vacsorajat. Nah meg hogy mit jelent 'murok' tisztazzam....mivel en Erdelybol vagyok, otthon igy mondjuk a sargarepanak :) Tudom furcsanak tartjatok....de annyira megszoktam, hogy mar nem birom mondani sargarepa :), esetleg ha nagyon megeroltetem magam, de ez csak akkor van igy ha magyarorszagiakkal vagyok :) Egyebkent a roman nyelvbol vettuk at 'murcofi'.

Tegnap megkaptam a Social Security Numberemet, hurra :) 2 het helyett 4 nap alatt postaztak is. Elterveztem mara, hogy megyek a bankba s vegre nyitok egy bankszamlat, mar nagyon kene. Na de reggel mikor felkeltem, kiderult, hogy Harrison nem megy iskolaba, astmaja van es nem a legjobb alapotban van.  Tehat ez azt jelenti nem lesszek szapad 9tol 2ig. Egy picit elszomorodtam, mivel nagyon szerettem volna ezt a bankos cuccott elrendezni, legkozelebb meg penteken lenne lehetoseg ra, persze akkorra ha jobban lessz Harrison, de remeljuk hogy igen. Reggel azert hostapanak megemlitettem hogy megkaptam a szamom. Ugy fel 10 fele meg odajott hozzam es mondta hogy elmehetk a bankba, o addig tartja  a frontot, 5perc autokazasra van is egy 'Wells Fargo'. Hjaj hat nagyon orultem neki, egyebkent tudta hogy mar nagyon varom a szamom hogy lehessen bankkartyam. Hamar ossze is szedtem magam azt irany a bank. Ket srac foglalkozott velem, azert ketto, mert szerintem az egyik uj volt, nem igazan tudott mindent, a masik srac magyarazott neki. Kozben ezerszer bocsanatot kertek erte :) Nagyon aranyosak voltak, sokat kerdezgettek, mit csinalok, honnat jottem, hol lakok, otthon vane ho, hogy szeretem itt stb.... :). Majd mikor jottem el meg kezet is fogott velem....otthon nincs ez a kedvesseg :) Kaptam is egy ideiglenes kartyat amig kuldik az igazit a nevemmel. Addig is mar tudom hasznalni ezt. :) Hurra!!!! Itt erzem, hogy szuksegem van a kartyara, unom mindig a sok 'cash' et,  otthon is volt Visa kartyam, meg se hasznaltam.....amikor max repjegyet kellett vennem raktam ra penzt, de csak annyi...:) Most hogy megvan a Social Security Szamom neki kene alnom utanna nezni a jogositvany beszerzesenek, es minel hamarabb elkezdeni a folyamatot. 


Wells Fargo :)


Tegnap voltam moziba Harrisonnal, eleg normalisan viselkedett. Ezt neztuk: Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked. Vettunk popcornot, innivalot, azt eleg jol elvoltunk. Meg en is elveztem, es el is csodalkaztam, hogy milyen jol ertem a filmet. Mikor Angliaban voltam elso honapban emlekszem alig ertettem meg valamit egy filmbol vagy radiobol. Most meg mar radiot is annyira szeretek hallgatni :)



Ezt neztuk :)



Moziban :)



Ma host apam futott hozzam egy ujsaggal, hogy Romaniarol olvasott, elvileg nagy ho van ott. :) Csak mosolyogtam azt kivancsian olvastam el a sorokat...ki gondolta, hogy A Dallas Morning News-ban majd Romaniarol fogok olvasni. :) 




Ma voltam Gulnazzal ujra suliba. Erre az ingyenes ESL-re. Szeretek oda is jarni, mas emberek vannak. :) Gulnaz baratjanak a lany testvere es anyukaja is oda jar. :) Van egy masik fiutestvere is, ismerem ot, penteki bulibol, csak nem igazan tudtam mi a foglalkozasa, annyi maradt meg, hogy majusban koltozik Los Angelesbe. Most tudtam meg a reszleteket hogy igazabol fogorvos a srac, vagyis akar lenni, meg aszisztens na meg L.A. be kapott melot azert koltozik at. Hat nem neztem volna ki belole, hogy fogorvosnak keszul, 28 egyebkent., jo fej :) Kedves ez az Iraki csalad. Kedvelem oket. Es mindanyiuknak megvan a zold kartya...nem is ertem hogyan sikerult beszerezniuk, senki nem ment hozza Amerikaihoz, elvileg elobb par evett Egyiptomban kelett eljenek igy egyszerubb volt megszerezni :) Ujra elmentunk egyet valahova suli utan, most a Steakhouse -ba mentunk. Gulnaz vacsizott, nekem mivel megvolt a vacsi suli elott es teljesen tele voltam igy csak egy koktelt ittam. Mikor rendeltem a koktelt, a pincer egybol kerte a szemelyim, en meg hirtelen nem vagtam le hogy mit szeretne.  Neztem, mint egy hulye hogy ez mit akar, azt mar Gulnaz is kerdezte vane valami szemelyi nalam....amire vegre leesett hogy jah igen alkoholt rendeltem es addig nem kaphatom meg amig nem bizonyosodnak meg hogy mar vagyok 21. Hurraaa!!!! Nagyon komolyan veszik itt am ezt a korhatart ami ugyebar 18 helyett itt 21. Megbeszeltuk minden szerda suli utan az lesz a program, hogy kulombozo helyekre menjunk :) Jol hangzik. Jovo szerdan elmarad a suli, de mi akkor is talcsizunk. Hetvegen nem latom, mert mennek Los Angelesbe. Igy csak egy het mulva, hianyozni fog. Minden nap szoktunk sms ezni, nem valami szuper neki a host csaladja, de viszont imadja Texast, eltudna itt lenni orokre.. Erdekes egyben meg jo is ezt hallani, hogy vannak emberek akik nagyon szeretik itt, sot pontosan ezt a varost is. Neki ez a masadik eve, legeloszor Maryland ben volt, ott nem szerette, elvileg a semmi kozepen volt, minden messze volt tolle, nem voltak baratai ott stb....talan azert tudja itt jobban ertekelni :) 






Cranberry Colada :)



Nah jo ejt mindenkinek, mar fel 1, muszaj lefekudnom, reggel igy sem birok felkelni. Puszi! XOXO
Dalmi

2 megjegyzés: