2012. február 6., hétfő

Better news!

Na hat az utobbi napok nem teltek valami jol.
Csutortokon megkezdodott a suli, buszke voltam magamra, mert egyedul simman eltudtam menni, gps nelku :) Igaz hogy jol megneztem a map-en, le is rajzoltam melyik utca utan mi jon...hogy legyen biztos. Jol ereztem nagyon magam a suliba, ket lanyt ismertem is onnat. Veluk a mult vasarnap talalkoztam a Cheesecake Factoryba, de fogalmam sem volt hogy egy curzusra fogunk jarni. Szombaton volt a masik kurzus, pronunciation and speaking skillsre jelentkeztem, de 1 ora utan, amit nagyon untam tul konnyu volt atment egy masik osztalyba a communicationre! Az tok jo volt, nagyon birtam! Tehat ezutan arra fogok jarni. Es ott is egy masik 2 lany lett osztalytarsam akikrol szinten nem tudtam, ok is ott voltak a 14 szemelyes aupair talalkozon :) Tehat minden kedd, csutortok, szombat suli! Sot ugy nez ki, hogy szerdankent is fogok jarni de errol beszelek a kesobbiekben.

 Kezdenem azzal hogy pentek is rosszul indult, ugyanaz a szitu kisfiuval, nem lehet vele mit kezdeni reggel, nagyon turelmesnek kell lenni vele, ha meg nem emlitettem volna ezeknek a gyerekeknek van egy ilyen betegseguk hogy : asperger. De ezt igazabol mar tudtam otthon, a no mar akkor monta hogy a kicsivel lessz inkabb nehezebb. Igy kulsore ugy tunnek mint a normalis gyerekek, sot az elso het egyuttlet utan veluk se lattam olyan angy kulombseget, de akkor nem kellett meg oket elokeszitenem suliba, nem voltam veluk annyit egyedul, sza nem lattam annyira ezeket az apro jeleket. Ezen a heten szembesultem inkabb veluk. Az ikrekkel nincs nagy baj, 3x mondok el egy dolgot de rinyalas nelkul legalabb megcsinaljak, igaz hogy 3x mar odakell mennem hozza megfogjam a kezet es ujra elmondjam...a kicsinek ha mondassz valamit akkor a valasz.... not yet....and not yet.....meg hisztizvel mondja! reggel komolyan utolso 5 percben csinalunk meg mindent, penteken volt egy hazi feladata amit nem akart megcsinalni csak egy p vel kezdodo szot kellett volna 'leirjon', en amr kipontoztam neki. Na de nem juttunk sokra, az anya mondta is hogy ha nem akarja hadjuk..... Az ikrek nem verekednek egymassal csak a kicsivel Harrisonnal. Carson o folyamatosan a videojatekokrol beszel vagy mas dolgokrol, nagyon eltud melyulni a gondolataiban, egyebkent meg neha eleg okos dolgokat mond, sot tul okosakat is....nem szereti a tarsasagot, ha elviszem a parkba oket, kepes egy ora hosszat egy fa alatt ulni egyedul, nem jatszani senkivel es forogni. (mondjuk azt eleg sokszor csinalja,olyan sokat forog, mondtam apanak h erdekes h nem szedul el, erre az volt a valasz h a betegsege miatt neki ez jol esik ha foroghat) egy baratja van akivel neha jatszik, de az 15 percnel nem hosszabb, villaval ritkan eszik mindent mindig kezzel. Egyebkent o nagyoin keresi a szeretete, mindig hozzambujik, megsimogassa arcom stb... en ot nagyon szeretem. Az ikertestvere Christian o atlagos gyereknek tunik, benne kevvesebb szerintem ez a szindroma. Vele sincs igazabol problemam. Harrison az aki nehezen fogadja el ha valamit tennie kell stb....neha pedig nagyon aranyos tud lenni o is. Na de majd megbirkozom veluk. Minden rosszban van valami jo. Legalabb fejlodik a turelem kepesseggem. Nem vagyok egy nagyon turelmes ember... majd most megtanulok annak lenni :)

Na penteken sikerult kitakaritanom vegre az auto, mondtam hogy a mult hetvegen kaptam erre 20dolcsit, de pentek elott egyszeruen nem volt ra alkalom, mert hetfon es szombaton szabadidomben foglalt voltam. Hat esku ilyen piszkos autot eletemben nem lattam. Tele volt kosszal, amit eltudsz kepzelni....cigicsikkek ulles alatt, durva volt. 2ora hosszat suroltam, takaritottam. Nah de vegul szep csillogo lett. Egyebkent otthon en az autom annyira rendben tartom, ha belol kikel takaritanom nem tobb ido mint 20 perc vagy kevesebb azt kesz ragyog. Remelem lessz kozbe meg ilyen plusz penzert takaritas :)

Szombaton suli utan megalltam a mall-nal, izgultam mivel nem tudtam pontosan hogy is jutok oda, mas utvonalat keleltt hasznaljak ha megakarok ott allni. MIvel elso alkalommal mentem egyedul a Mall hoz izgultam, de minden rendben rendben volt. Elhataroztam minden szombaton megfogok allni a mallnal kis shoppingolasra. Hisz utba esik, nem kell fizetnem a benzinbe, hisz a suliba menesnel ingyen van a benzin. Kicsit vasaroltam majd haza, utana 15 perc gyaloglasra van a Walmart, elmentem oda is, igazabol semmi nagyot nem akartam vasarolni....csak gondoltam szetnezek, legalabb addig is nem ullok itthon haza gondolva.
Vegul vettem a gyerekeknek sziv alaku nyalokakat Valanetin napra :) Gondoltam egy kis meglepi. Beszeltem meg egy par szemellyel otthonrol majd Sex es New York azt alvas.

Vasarnap megint nagy homvagyal kezdodott. A csaladdal almodtam, ott volt anyu, apu, mindket tesom. Mind otthon voltunk. Nagyon hosszu alomnak tunt es olyan elethunek, tenyleg olyan volt mintha otthon lettunk volna egyutt. Mikor felbredtem, orultem is az alomnak nagyon, kicsit veluk lehettem legalabb. Na ez a nagy szo nekem, amikor az ember mar azt is nagyon tudja ertekelni ha a csaladjaval almodik! Egyebkent most a csaladunk 5 tagja kulon helyeken van...varva hogy hamarosan ujra latjuk egymast. Anyu otthon szomorkodik, miattunk, hogy minden rendben vane velunk, na meg otthon azert neki is van munka (allatok, haztartas stb) apu egesz heten Brassoba dolgozik, csak szombat, vasarnap van otthon, Eri vallasa miatt szomoru Magyarorszagon, Hermi Szentegyhazan....na meg en itt.....
Skypoltam ma anyuval, tesoval. Sirtam is egy nagyot. Nagyon egyedul ereztem magam. Vegul a tesomnak sikerult kis erot adnia nekem. (Egyebkent az o helyzete se a legjobb most, par honapja valt el,32 eves lessz iden, egy 3 eves gyerekkel, Erden lakik). Nagyon sokat foglalkozik most a lelekkel, probalja osszeszedni magat, valtozni...... mindig erore kapok ha vele beszelek. Egyebkent amikor szomorkodom mindig ra gondolok, hogy szegenynek meg rosszabb, annyi mindennel megkell most kuzkodnie, hogy hozza kepest en ne panaszkodjak. Bagdi Bellat szoktam neha hallgatni az o ajanlatara. delutanra meg teljesen sikerul osszeszednem magam. Ami megmaradt nagyon az az hogy a mi kezunk ben van a lapat...es tollunk fugg hogy melyebre, lefele assuk magunk vagy epp kiprobalunk maszni a godorbol (Valahogy igy volt)...sok ilyesmit mond nekem, es koszonet neki mindig sikerul helyreszednie :) Utanna el is mentem 4 nemet lannyal talalkozni a mallba, jol ereztem magam veluk, habar neha megfeledkeztek es beszeltek nemetul, azert probalkoztak angolul komunikalni. Egyebkent mar otthon nagyon erdekelt a nemet, foleg amiota jarok Nemtorszagba dolgozni. Igazabol soha nem tanultam otthon a suliba, csak par nemet szot sikerult felszednem. Eldontottem, hogy kovetkezo semesterben nemetet fogok tanulni :) Itt az ideje! Neten ratalaltam ma egy orosz lanyra, aki kozel lakik hozzam, 7perc autoval, 15perc gyalog. Nagyon aranyosnak tunt. Sok helyre meghivott. Mar fel eve mindjart hogy itt. Mar van egy pasija is itt. Szolt hogy barmikor barhova mehetek veluk, probalnak kimozdulni otthonrol, neha clubbokba menni Dallasba stb. Nagyon orultem neki. O kedden es szerdan egy free angol ESL kurzusra jar itt Friscoban. Szolt hogy nyugodtan csatlakozhatom hozz, o visz autoval. Hat mivel kedden nem okes mert van a Grammar nekem, igy Szerdan mindenkepp elfogok jarni abba a suliba. Miert ne? Hisz ingyen is van, tanulhatok is, baratkozhatok is. Ez csak 1,5 ora. Es szolt hogy utanna altaalaba elszoktak emnni beulni valahova e shogy lenne -e kedvem...hat persze hogy a valaszom igen volt :) Sza ugy beszeltuk meg hogy Szerdan ertem jon es akkor egyutt megyunk suliba, meg majd utanna valahova :) Sounds great :) Sza most ugy nez ki, hogy kedden,szerdan,csutortokon es szombaton suliba fogok jarni. Aminek nagyon nagyon orulok, szuksegem van ra, tanulas na meg a tarsasag miatt is :)

Na meg vegre megmertem kerdezni anyukat hogy mikor lenne lehetoseg ra hogy szabad hetet kapjak. Azt mondta igazabol mindegy csak szoljak elore. Van par het az ev alatt amikor nem aktualis, mint pl junius utolso hete, mert akkor tobb a munkaja. Orultem neki, csak mostmar utastarsakat kell talalnom :) Ugy orulok neki! Igazabol en Junius elso 3 heteben szeretnek elmenni egy hetre valahova.....de ezen meg lehet valtoztatni. Los Angelesbe vagy Miamiba szeretnek menni eloszor. De inkabb mennek most Los Angelesbe! :) Na lanyok meg ki lessz szabad Juniusba? Vagy ki az aki tudja mar az off hetet? Vivi teged meg megkerdezlek, mert mar elfelejtettem pontosan mikor leszel szabad, hisz annyit felsoroltal, nem tudtam megjegyezni :) Na meg mondanom se kell hogy a gondolat hogy az elkovetkezo hetekben valamit valahova lefogallahatok megjobban helyre hozta a kedvem. Most valahogy a jot latom es remelem igy is marad! Egyebkent meg azert nem is irtam szerda ota mert depis voltam es ilyen allapotban nem igazan szeretnek blogot irni, mivel ilyenkor csak arrol tudok beszelni hogy mennyivel egyszerubb lenne otthon!

Egyebkent meg a mult vasarnap meg a host family vitt el a mallhoz, azota mar egyedul jarok oda, sulimhoz is na meg a konyvtarba is :) Csutortokon meg a kissraccal elmentunk a konyvtarba. (Meg mindig nem en viszem ot suliba) Lassan lassan fejlodok. Mar egy het alatt rengeteget tanultam. Es orulok is neki, nem is gondoltam, hogy kepes leszek ilyen helyeken vezetni :)

Na jo ejt, lassan lefekszem! Puszi mindenkinek! Dalmi xoxo


Reggelim :)




Imadom itt a fulbevalokat!



:)



Na meg a cipoket! Egy rozsaszint mar beszereztem....de hogy hogy fogok benne jarni az meg kerdeses! :)



My neighbourhood



I love icecream! Mindig valami edesre vagyom!




A nemet lanyokkal a mallban!



Ez a cipo nagyon vicces volt a szamomra :P





10 megjegyzés:

  1. Szia!

    Én tudom ajánlani Balogh Béla: A tudatalatti tízparancsolatát is. Youtube-on is fent van, hallgasd bátran! :)

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Ha van időd, olvasd el Jodi Picoult: Házirend című regényét. Egy Asperger-szindrómás fiúról szól. Tényleg nagyon tanulságos, én sokat tanultam belőle.
    A honvágy mindenkit utol ér. :) Kitartás!!!

    VálaszTörlés
  3. Drága Dalma!
    Fel a fejjel is tarts ki, én is csak ezt tudom mondani. Nehezebb időszakok itt is jönnek majd, de azután olyanok is amiktől a fellegekben jársz, higgy nekem! :)
    A nyaralást mindenképpen megbeszéljük, az a gond hogy nekem Los Angeles csak az utazós hónapomban van tervben, de biztos vagyok benne hogy összehozunk valamit, mivel a második utazós hétre nekem is szükségem van még útitársakra.
    Legyen szép heted, puszillak

    VálaszTörlés
  4. ugy nez ki hogy nekem is valamikor juniusban lesz egy het szabadsagom ugyhogy Vivi, Dalma szoljatok ha van valami terv :) en szeretnek californiaba menni de barmire nyitott vagyok :)

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok, én is mennék veletek !:)

    VálaszTörlés
  6. Szuper! Latom vannak jelentkezok! :) Orulok neki nagyon! Junius elso harom heteben barmikor jo, julius is tokeletes szamomra...csak szolnom kell hamarabb hogy tudja a cslad ugy intezni a dolgait :) En is Californiaba szerettem volna menni, de johet mas is, ha ossze tudjuk hozzni barmire nyitott lennek en is :) Csak menjunk.....!!!! Probaltalak megkeresni titeket Facebookon, de nem ment.... :(
    Hja meg koszonom a cimeket lanyok, mindenkepp utana nezek mindennek....:)
    Puszi! xoxo

    VálaszTörlés
  7. Tetszenek a képek Dalma :) Lányok, A junius, juliusi vakációba én is benne vagyok, Californiaba gyertek, jarjuk be az egeszet :) haha, puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszi! En simman benne lennek :) Most csak 260 dollar return ticket Dallasbol :)

      Törlés
  8. a nyári vakációra én is feliratkoznék :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nah orulok, akkor vagyunk egy paran, mindenkepp osszekell hozzunk valami kozos nyaralast lanyok! Puszi!

      Törlés