2012. február 10., péntek

Crime Alert From The Frisco Police

Na ujra itt :) Ma reggel mivel Harrisonnak nem kellett mennie iskolaba, elmentunk  a parkba. Igazabol nem voltunk ott sokat, mivel most itt is eleg hideg lett (ez ilyen 11-12 fokot jelent)! Suliba mar a telikabatomat vettem fel, azota hozza nem nyultam miota megerkeztem. :) Harrison szereti minden nap lecsekkolni a postaladat, hatha jott valami level. Es volt egy figyelmeztetes koztuk a rendorsegtol. Elso ranezesre meg is ilyedtem, hogy vajon, mi a gond....Na de vegul kiderult hogy ez csak egy figyelmeztes, hogy nyitval volt a garazs ajto ezen s ezen a datumon ejjel 11kor. Kellett nevesssek...egyebkent nalunk a garazs ajto sokszor nyitval van, mivel host apam folyamatosan megy ki cigizni. Sot meg az ajtot se zarjuk. Pl szombaton en elmegyek reggel suliba ok kb 10 kor, ugy 2 re hazaerek sehol senki ajto nyitval.....soha nem zarjak az ajtot kivetel ejszaka. Ezt nem birom felfogni, hogy miert...hogy lehet a hazat csak ugy zaratlanul hagyni tobb orara? Igy persze nincs is szuksegem kulcsra..... Figyelmeztetest kuldnek ha: garazs ajtot nyitval hagyod, kulcsot autoban felejted, autot nem zartad be, ha pl amikor leparkolsz valahova es az ulesen (lathato helyen) felejted a penztarcat, laptopot, taskat stb, ablakot nem huzod fel teljesen stb... Tolvajoktol, rabloktol akarnak megvedeni. :) Hat hallod Romaniaban nem kuldenenek figyelmeztetst az tuti!

Miutan letiztaztuk ez a notice-t host apa keszitett nekem es Harrisonnak egy egy nagy bogre forrocsokit. Ezt a forrocsokit meg Harrison kapta ajandekba a tanitonenitol karacsonyra. Jopofa csomagolasa  plusz valami mas aromaja is volt. Karacsonyrol kezdtunk beszelgetni, mondta host apa hogy mennyi penzbe kerul neki karacsony, legalabb 2000 dollar kell ajadekokra, mivel naluk az a szokas hogy nem csak a csaladtagokat hanem minden egyes baratot megajandekoznak. :) Hja egyebkent meg ismerik ok is a toltottkaposztat, mivel Kanadabol szarmaznak es ott a pasi szulei sokszor szoktak kesziteni. Es itt is mindig keszitenek host szuleim karacsonykor toltottkaposztat. :) Ez olyan jol esett....erre meg eloszed a melyhutobol egy kis lefagyasztott toltottkaposztat, ez volt az ebed :) Hat azert nem olyan ize van mint az anyuenak otthon, de egy kicsit hasonlit, legalabb kulsore ugy nez ki :) Biztos itt nem csulokkel keszitettek :)


Ime :)


Cigirol jut eszembe nagyon buszke vagyok hogy nem cigizek, itt nem is kivanom. Mostmar egy honapja hogy nem gyujtottam ra. Legalabb penzt sporolok vele, na meg nem vagyok mindig cigiszagu. Host anyam megkerdezte elso nap mikor megerkeztem hogy cigizeke, szerintem azert mert facebookon lehet van olyan kep rolam hogy cigi van a kezemben, habar probaltam letorolni oket....de vegulis nem lenne problema csak ne a gyerekek elott. Azt hiszem, hogy nem olyan veszesen draga itt a cigi. Na de az tuti mikor hazamegyek s a csajokkal lemegyunk a Rusticba, egy ullo helyemben akkor egy csomaggal elszivok. :) Vagy ha itt sikerul osszehozni valami nyaralast, szerintem akkor fogok venni de csak arra a hetre. Igazabol soha nem voltam nagy dohanyzos, hangulatomtol meg a tarsasagtol fuggot. Volt olyan hogy par napig nem cigiztem, azt olyan is hogy baratokkal toltottem egy napot akkor meg kellett egy csomag. De atlagba egy hetre eleg volt egy csomag vagy masfel. Itt nem olyan veszesen draga a cigi, host apamtol kerdeztem ma ra, igy o utana mondom  az arakat..... o 7 dollarosat vesz maganak, de elvileg van mar 4 dollarert. Szinte ugyan az mint otthon nalunk Romaniaba. Olcsobb mint Angliaba...azt hittem itt is valami hasonlo az ara mint Angliaba.....meg 2008 ban 5 font volt egy csomag ott, nem tudom mostanra mennyire ment fel.

Suli szuperul telt, habar ez a grammar kicsit unalmas, na de fo a tarsasag! Ma odamereszkedtem a Romaniabol jott srachoz....megbeszelni ezt a Romaniabol jottem temat.....:) Nem tudta hogy en is onnat vagyok, kicsit meg is lepodott rajta, jol elbeszelgettunk, o 6 honapja el itt a csaladjaval, elvett egy amerikai lanyt, ket gyerreke van. Ahogy kiderult hogy Au Pair vagyok es esetleg neznek valami babysittingelesek utan szabadidomben, egybol elkerte a szamom, hogy nekik neha szukseguk lenne ra es ha majd lessz ilyen alkalom hivnak. Orultem neki, hamar meg is adtam, elkertem a cimet, nem is olyan messze lakik, 20 perc max autoval. Mondta hogy ezen a heten mar nem, de lehet jovoheten felhiv ez ugyben..... Hat tenyleg jo lenne neha, a penzert is, embereket is ismernek meg, lefoglalnam magam stb...sza ha nem is sokszor, de mar az is jo ha havi 2x vagy 3x osszejonne :) Ugy szerettem volna neki mondani valamit romanul, de esku nem jutott eszembe egy etkezlab mondat. Hiaba tortem az agyam, csak angolul jottek a szavak....

Meg errol nem igazan akarok irni mert meg nem biztos, de ugy nez ki hogy jovo hetvegen mennek San Antonioba meg 4 lannyal. Ha majd tobb infot tudok meg rola irok. Elvileg autot berelnenk, pentek este melo utan indulnank, hostelben aludnank es vasarnap estere jonnenk vissza. Terv megvan meg csak lekell tisztazzuk ujra, szemelyeket is osszegyujtottuk ra. :) Rmelem tenyleg lessz valami belole!

Nah jo ejt mindenkinek! :) Alszom el...mostonaban nem sikerult kialudnom magam. Puszi! Dalmi!

3 megjegyzés:

  1. San Antonio nagyon szuper hely. Ott van a hires Alamo, es a Tower of the Americas, illetve ami talan jobban tetszik majd nektek a River Walk a helyes kis kavezoival es ettermeivel!!!!! guglizd meg....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszonom szepen az infokat, utana nezek mindenkepp :)

      Törlés
  2. Dalmaaaa!!!! Mikor jottok San Antonioba??? Feltetlenul szolj korbe tudlak titeke tvezetni. Jovohet hetvegen meg raadasul szabad is vagyok egesz hetvegen irj egy uzenetet faceboojin felfetlenul!!! :)

    VálaszTörlés