2014. február 4., kedd

Happiness!


Na hello, hello.... mivel nem szeretnek nagyon lemaradni az esemenyekkel megprobalok irni egy kicsit. Eloszor egy idezettel kezdenem, amit Evi, egyik olvasom osztott meg velem. Megkonnyeztem egy jo parszor mar, sokszor elolvasom ujra es ujra! Megegyszer koszonom neked Evi, halas vagyok erte!

"Aztán egy szép napon arra ébredek, hogy nem ő jár a fejemben, és rájövök, hogy túl vagyok a nehezén. A szívem súlyos sebet kapott, de majd begyógyul, és akkor majd újra tudok örülni az élet szépségeinek. Történt már velem ilyen, és fog is még történni, ebben biztos vagyok. Ha valaki elmegy, az azért van, mert jönni fog helyette valaki más - és újra rám talál a szerelem." (Coelho)

Bizom benne, hogy ez igy lessz.... egyre konnyebben megy ez az elszakadas, sot annyira konnyen, hogy en is csodalkozom magamon! :) Nem tartjuk a kapcsolatot amiota eljottem tolle azon a vasarnap reggel.... nem irunk mar egymasnak, sot meg csak nem is erzem a kesztetest ra, hogy irjak vagy vele beszeljek. Ennek igy kellett tortennie! Hiszem, hogy a sors akarta igy! .... Ujra vissza tert a mosolygos Dalma, nagyon szerencsesnek es boldognak erzem magam! <3

Amiota a suli megkezdodott, alig tudok kis idot szakitani a blogolasra. Nagyon bekell osztanom az idomet, hogy utolerjem magam. A het egyik napjan megengedem magamnak, hogy egyszer suli utan ossze fussak a baratokkal az imadott Starbucks kavenkra vagy egy lunch-ra. Mostonaban ez a szemely Max szokott lenni, tudjatok a neger srac akirol beszeltem elozoleg..... a lanyokkal hetvegen szoktunk talalkozni. Mivel ok is suliba jarnak, igy mindenki nagyon elfoglalt a hetkoznapokon.  

Sulival kapcsolatban meg annyit, hogy imadom a tanaraim es az osztalytarsaim is. :) Kijelenthetem azt is, hogy eleg nepszeru vagyok az osztalyban :) Talan azert is, mert mindig mondok, soha nem all be a szam.... Oran is folyamatosan jelentkezek, kommentalok, hozzafuzok valamit valamihez..... ha meg nem ertem mirol beszel a tanar mindig kerem a clarification-t. :) Az arab osztalytarsaim meg mindig meglepodnek rajtam, hogy mennyi mindent tudok a kulturajukrol.... sot a gyenge arab tudasom nap mint nap megvillogtatom elottuk. :) Delutan meg egy paran rendszeresen irnak, hivnak, hogy van-e hazi feladat, mi a hazi feladat (neha csodalkozom, hogy ezek hol vannak oran :) ) vagy eppen mirol szolt az online test stb.... Igyekszem a due date elott 2 nappal mindig megcsinalni mindent.... Nem vagyok jo, de igyekszem. Naponta ne is mondjam, hogy hany orat toltok tanulassal.... hetkoznap a daily routine-om, 6 kor kelek, 7:15 kor elindulunk Alexxel suliba, ot ledobom, onnat megyek en is college be. Ha nem keveredek dugoba, akkor 8 ra megerkezem. De sokszor kesek 5-10 percet. Utalom a reggeli forgalmat, neha iszonyatos. Komolyan minden masadik nap egy baleset mellett haladok el.... Orulten vezetnek itt az emberek, nagyon kell figyelnem masokra. Egyszeruen nem tudnak jelezni sav valtasnal... befordulasnal... stb. 1 re haza erek a sulibol, gyorsan ebedelek, aztan fel a szobamba tanulni 3:15 ig, amikor Ryder  haza erkezik. 8 ig kellene dolgoznom, de altalaban 7:30 kor elengednek. Ilyenkor meg ujra johet a hazifeladatok megoldasa, olvasni valok, online testek stb.... Ritka az amikor 11 kor letudok fekudni. Altalaban 12 kor kerul erre sor..... Reggelt meg kezdem kaveval. Nagyon sok online test van, minden nap legalabb egy, amire jegyet kapok. Raadasul meg a hazifeladatokat is ertekelik. Nah meg az a nap is ritka amikor nincs in class quiz. Ha par napot nem tanulnek, nagyon le is maradnek.... ezert muszaly nagyon jol beosztanom az idomet. Igazabol azert szoktam mindig elore mindent megcsinalni, hogy hetvegere keves munka maradjon, mivel en is akkor tudok kikapcsolodni egy kicsit. Azert is szeretnek minel tobbett tanulni, hogy valahogy tudjam megbeszelni a tanaraimmal azt a vegso vizsgakat, mert nagyon elakarok menni a Belize-i nyaralasra a csladdal. Csalodottak lennenek, ha bejelentenem, hogy nem tudok veluk tartani.... meg mar a repjegyem, szallasom, minden kivan fizetvel. Vissza terve az osztalytarsaimra, szinte mindenki dolgozik az F1 vizummal. Persze illegalisan. Azt hittem, hogy azert nehezebb igy munkat talalni, de nem.... minden megoldhato itt is. :) 

A vezetesrol jut eszembe, hogy mar erzem mennyit fejlodtem az utobbi honapban. Az elejen, sot meg most is van neha, hogy kerulnem az autopalyat, valasztanam a konnyebb, nem annyira forgalmas lehetosegeket... de aztan mindig arra jutok, hogy ha felek valamitol, akkor nekem pont azt kell csinalni.... ez olyan bebizonyitas magamnak, hogy kepes vagyok ra.... megcsinalom! Ez nap mint nap eszre veszem magamon, most nem csak vezetesben, hanem mindenben.... felek valamitol, arra gondolok, hogyan tudnam a konnyebb utat valasztani, aztan kis hezitalas utan csak a nehezebb lehetoseget valasztom..... es pont azert, mert attol felek.... 


A megmentett csirke amasnapi salatamhoz. :)

Amandamar nevet rajtam, hogy en mindig mindent megakarokmenteni. Egyik nap vett egy egesz sult csirket, egy keveset lecsipegetett a tetejerol egy Mexicoi kajahoz, azt a tobit inditottais kidobni. Aztan jottem en, aki mindig megment valamit, mondvan jollesz az a holnapi ebedemhez. :) Egyszeruen nem birom felfogni, hogy lehet mindent kidobni. Apu azert kepes otthon szolni ha a krumplit vastagon hantom. Nekem az meg nem is tunik vastagnak, de neki igen. :D A csaladom egyszeruen left overt nem eszik. Ha rizset, burgert vagy barmit csinalunk, vacsora utan minden megy a kukaba. Ha persze en meg nem mentem. Mondjuk mar Amanda megkerdezi ha valamit kiakar dobni. :) Edes.... :) 


Ezen mosolyogtam, lehet hogy van otthon is konzerv nyito, de en meg nem lattam. :)


Mivel probalom nem vissza szedni a kilokat, ezert minden nap salata az ebedem :) Viszont megtomom minden joval. :) Amanda mindig figyel ra, hogy legyen hozzavalo a salatamhoz.:) Mindig ujabbnal ujabb dresszingeket, hozzavalokat, magokat vesz nekem hozza. :) Egyebkent par kilot mar vissza hiztam, ez megnem baj,csak tobb ne legyen. A snacknek nagyon nehez ellenalnom, de igyekszem. :) Neha csak szeretnekminden fele fajta edeseget a szamba tomni.:) 

Cigivel kapcsolatban meg mindjart 5 hete, hogy nem cigizem. Hurra! Es jelzem, hogy a korulottem levo emberek cigiznek... Max is.  

Hetfon talalkoztam Maxxel es egy lany baratjaval, aki egy Perzsia lany. Jofej volt nagyon, csak ez olyan vicces volt, hogy pont Irani a lany.... Perzsa nyeltudasom megmutattam neki, mar amire emlekeztem :) Mivel a Max szulinapjan nem voltam ott, vittem neki egy kis desszertet meg kepeslapot.... (Reggel 7kor rohantam a Walmart-ba) ettol o meg elvolt ajulva.... hogy kepeslapot is irtam.....lol. Nekem szemelyesebb egy kepeslap.... imadok kepeslapot adni - kapni... talan azert is mert idot szakitasz ra, hogy elmenj, megvedd, megird, stb...

Igazabol semmi emlitesre meltot nem tudok irni a hetkoznapokrol.... igyhat jojjon a hetvege. :) Az eredeti terv az volt, hogy szombat delbe megyunk a masik hazhoz a host csaladommal, Viki meg penteken jon hozzam, nalam alszik, mar el is dontottuk, hogy melyik clubba megyunk. :) Mivel hetvegere esos idot jeleztek, igy penteken 1 kor a csaladom szolt, hogy mi lenne, ha mar az este elmennenk. Nem volt ellene kifogasunk, csak igy a clubbot le kellett mondani... de meg lessz idonk menni eleget. :)


Amanda, Viki, Alex, Alex baratnoje, Ryder es en elindultunk 6 korul....


Ez a haz is amulatos, bamulatos...... talan a berendezes jobban tetszik itt.... mas a stilusa. Teljesen felvan szerelve mindennel, mintha folyamatosan laknanak ott. A housekeeper is meg mindig hetente egyszer jar oda... Vikivel mint ket kis gyerek orvendeztunk mindennek. Ezt a szobat kaptuk meg. :)





Nappali









Just pretending :)





An other room







Amanda in the kitchen


Warren hamarabb elindult egy par oraval mint mi, igy amire megerkeztunk mar vart a tabortuzzel...Az ido nagyon kellemes volt, olyan jovolt ott uldogelni, beszelgetni. Kozben a gyerekek kedvencet S'mores t keszitettunk. Amanda sokaig kint maradt velem es Vikivel. Elmeselteneki a rossz tapasztalatukat a masik nannyvel, aztan meg, hogy jott egy angel..... szemelyemben :) LOL De tenyleg mindig annyira dicser, mindenki elott, hogy az hihetetlen. :) Annyira boldogga tud tenni, amikor latod, hogy mennyire elismerik a munkad, minden kis apro dolgot ugy megkoszonnek.... igy meg en is lelkesebb vagyok. :)




Viki and I




Vikivel ejfelig meg beszelgettunk a tuz melett, olyan jo volt..... Kb 1 lehetett amikor lefekudtunk, Viki ott mondogatott, nem volt almos, en mar alig birtam valaszolni neki. :) Reggel 7 kor viszont mar felkeltem. Amikor tudnek aludni, se alszom.... ezt meg mindig nem tudom elhinni, hogy lettem ilyen aktiv az elmult egy honapban. :) Ugy megszoktam mar a napi hat orai alvast.... hogy nem is birok mar 10 orakat aludni mint regen. Nincs is idom ra. :) Ossze szedtem magam, a tanulni valoimat is, azt lementem a nappaliba, hogy Viki tudjon aludni. Amikor kineztem az ablakon ez a latvany fogadott. Mivel mar sotet volt amikor az elotti este megerkeztunk, igy ezt nem lattam.... ki is mentem egybol setalni egy kicsit a haz korul... lattam harom oziket elszaldni a haz elott. :) 









Nagyon nagy teruleten van ez a haz, az a to is a sajatjuk.... halaszni keszultunk, de az ido elromlott, igy nem kerult ra sor.... majd legkozelebb. 


Hot tub :)


Aztan fogtam a hazifeladatokat, kavet es egy par oran keresztul itt uldogeltem, amig felkelt a csapat masik fele. Egyebkent szerintem azert is kelek koran, hetvegen is, mert mind az jar a fejemben, hogy meg ezt meg azt az essay -t is megkell irnom... vagy eppen valami lecket kell elolvasnom, ertelmeznem stb.... Ha sokaig aludnek, meg nem lenne ra ido. :)


Csutortokon vette ezt Warren Rydernek. En hany evig konyorogtem anno egy bicikliert.... emlekszem elsoaldozasomra azt szerettem volna kapni, de anyu nem hagyta, mert ebed keszletet kellett venni..... amit persze nem tudom, hogy egyaltalan fogoke hasznalni...  A lenyeg, hogy itt ezeket az ajandekokat csak ugy kapjak a gyerekek a semmire.... es annyira nem tudjak ertekelni... semmit sem ertekelnek... termeszetesnek vesznek mindnet.... ez annyira tud zavar... ugy szeretnem oket megvaltoztatni. Sokat szoktam meselni, hogy Erdelyben ez sincs, meg az sincs.... elcsodalkoznak rajta, de azontul semmi valtozas. :)  


Four wheeler time :) We had so much fun!


Az elejen kicsit feltem, de majd belejottem... :)









Kozben lattunk egy par oziket, amire a fenykepezogepet eloszedtem.... elszaladtak....






A to korul szaguldozva kifogyott a benzinem, igy atpattantam Vikihez. :)





A Bulldog kutyak nem tartoztak a kedvenc kutyaim koze... de nagyon megszerettem oket, mindig megmolyogtatnak, annyira egy lusta kutyak....


Ebben a hazban is van jatek terem, mozi.... volt amivel szorakoztassuk magunkat :)








Vikinek nagyon tetszett host apam autoja :) Bentley 






Amanda elfelejtette mondani, hogy van hot tube, igy nem vittunk bikinit. Vegul elmentunk a Walmart ba, de ott sem volt.... mivel mindenkepp akartunk lustizni a hot tub ba, vettunk egy rovidnadragot es egy sport melltratot. :) A celnak megfelelt. :) Hja szombaton egyebkent megerkeztek a host csaladom baratai, host apam fia stb.... Jottek meg gyerekek igy nem kellett veluk foglalkozni, eljatszottak. Kis csapat osszegyult. 






Talan egy ora utan kikellett jonnom, annyira melegem volt, nem birtam levegot venni. :) 





Egesz hetvegen ugy bantak velunk, mint a vendegekkel. Amanda meg azt sem hagyta, hogy a reggeli vagy vacsora kesziteseben segitsek. Sot meg a tanerjainkat sem pakolhattuk el. :) Kicsit kenyelmetlen volt, hogy nem segithettem, legalabb a kaja kesziteseben, elpakolasban.... de egyszeruen azt akarta, hogy mi is vendegnek erezzuk magunk. :) Ami sikerult is. Mintha egy hotelben lettunk volna, amikor csak a kesz etel ele oda ullunk. :) Viki elvolt a host szuleimtol.... nem birta emlegetni, hogy milyen csodas emberek.... Gazdagok, nagyon, de egyben nagyon jo szivu emberek. Nem latszik rajtuk, sem a viselkedesukon.... :) Imadom oket! Warren mindig viccelodik. A velemenyemet is annyi mindenben kikerik. Ma nevettunk, mert Amanda epp mondogatta Warrennek, hogy szeretne venni 300 dollarert ket furdodresszet, ami most fel aron van, mert 600 dollar lenne. Es Warren, gondolom csak viccelt, de mondta neki, hogy vegyen olcsobbatt es hogy draga az (hozza tette azt is hogy most vett kettot decemberben) stb.... azt mondta Amandanak, hogy kerdezzen csak meg engem, hogy draga e vagy nem.... azt mindketto jott hozzam, hogy kinek adok igazat. :) Neha olyan viccesek. Ma a kutya egyik parnat szetmarcangolta az udvaron, Warren kiment osszeszedni a darabokat.... termeszetesen en is csatlakoztam hozza.... pl ilyen helyzetekben o erzi kenyelmeleul magat, hogy en neki ilyenben segitek. Es hogy nyugodtan bemehetek, nem kell ezt nekem csinalni. Dehat ez termeszetes nekem, 10 perc az egesz, miert nem segithetnek?! 

Vasarnap 5 re ertunk haza. Alex kivolt keszulve, hogy Amanda nem kepes elvinni ot a mall ba. Ruhat kene vasaroljon, mert valami basketball game re kikell oltozni a suliba es neki nincs amit felvennie. Eleg sokat dramazik a kis csaj.... Velem nagyon rendes, segitokesz, kedves.... rosszat nem mondhatok ra. De Amandaval teljesen mas.... neki felesel, hisztizik, semmi sem tetszik. Lattam, hogy vasarnap is sirt miatta Amanda, ugy megsajnaltam, es mindig ugy sajnalom amikor vegig kell neznem ahogy beszel vele.... Ha mi igy viselkedtunk volna otthon, nem is tudom mi lett volna..... Ezek az Amerikai gyerekek minden kicsi dologbol dramat csinalnak. 

Mivel en szabad voltam vasarnap este is, is miutan ossze szedtunk magunkat Vikivel elhagytuk a hazat. O ment egy musical eloadasra en meg Maxxel talalkozni. Elmentunk az unoka testverehez Super Ball-t nezni. En nem nagyon akartam menni, nem is ertettem, hogy miert akar vinni magaval oda.... Sashaval az volt a baj, hogy egy ev utan se ismertem a rokonjait, sot meg nem is tudott senki rolam..... Maxxel meg az, hogy mar most beakar mutatni mindenkinek. LOL :) Vegul csak meggyozott, hogy vele tartsak.... hat minimum vagy meg 20 szemely volt ott, abbol 10 unokatestver. :) Nagy a rokonsag. 12 vannak testverek. Azt mar emlitettem, hogy az anyukaja Etiop es az apukaja Arab, de Brusszelben nevelkedett fel. A szulei mar nem elnek.... Nah a lenyeg, hogy az anyukaja feloli rokonok voltak ezek. Kedvesnek tuntek, mindenfele Etiop kaja kozott valogathattunk. :) Ami meg fura volt nekem, hogy kezzel esznek. Nem szolok meg oket, mert nekik ez a kulturajuk egy resze, csak szokatlan volt a latvany. Latni azt a 20 embert enni kezzel.... es jelzem olyan kaja volt amit el nem tudtam volna kepzelni, hogy lehet kezzel enni. Nekem muszaj volt kernem egy kest, ok meg ezt nevettek. Mondtak Maxnek, hogy tanitson meg, hogy kell kezzel enni. :) Addig, addig hogy letettem a kest meg villat es megprobaltam. :)  Azt sem tudtam, hogy kezdjek neki. :D Majd par perc utan muszaj volt az evoeszkozoket a kezembe venni... egyszeruen nem birtam kezzel enni. :) De olyan jot mosolyogtam ezen az egeszen. Vacsora utan valami kezmosoval odament mindenkihez az unokatestvere. :) Valami eros illatositot is meggyujtott, amit vacsora utan mindig megszoktak gyujtani, hogy a kaja szag tavozzon... :D Middle East kultura utan most egy Afrikait kezdhetek tanulmanyozni, lol. :D

Pharrell Williams - Happy 


Anna koszonom a dalt, boldogabba tetted a napom vele! Akkor volt az elso, hogy hallottam, mostmar meg minden nap a radioban... :)

Hjaj, majdnem elfelejtettem, hogy a Mosolykas keppel nem nyertem, de sok like-ot sikerult ossze gyujtenem egy par nap alatt. Koszonom aki szavazott ram! Nagyszeru erzes volt latni, ahogyan a barataim, ismeroseim segiteni probaltak nekem es megosztottak a kepet! Mar csak ezert megerte! Koszonom megegyszer nektek!
<3 <3 <3



Mar megint ejfel van, muszaj mennem...... megprobalok hetente egyszer jelentkezni! 
Kellemes hetet mindenkinek! 
<3 <3 <3

12 megjegyzés:

  1. Aranyos vagy, hogy kiírtad az idézetet. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hat persze hogy ki irtam, hisz imadom Ezt Az idezetet. Napi szinten elkell olvasnom legalabb egyszer! :) olyan sokat segit! Koszonet erte! Xoxo

      Törlés
    2. Nagyon szívesen. Örülök, hogy ez is segít. Puszi

      Törlés
  2. orulok hogy tetszett a video :-) en is nagyon szeretem es mindig feldob ha latom, hallom.

    VálaszTörlés
  3. Mikor írsz, Dalmi? Már nagyon várom!

    VálaszTörlés
  4. Edesek vagytok hogy ennyire varjatok a kovetkezo bejegyzest. Szeretnek irni de a tanulni valok, hazifeladatok nem engedik.... Igerem bepotolom elobb-utobb xoxo

    VálaszTörlés
  5. csatlakozom az előttem szólókhoz !! :)

    VálaszTörlés
  6. Dalma! Bejelölhetnélek facebook-on? :) De azért itt is szeretnénk már látni egyre többen. ;)

    VálaszTörlés