2014. január 8., szerda

The way to Dallas :)

Na hello, hello..... tudom, hogy mindannyian nagyon kivancsiak vagytok hogy mi van velem, milyen a csalad stb..... orulok, hogy van egy kis idom irni a blogba, hisz mar en is megszeretnem osztani az oromeimet, a masik meg, az amikor ujra atgondolom hogyan is tortent minden es leirom egy nagyon jo feelinget ad, atelem ujra az izgalmakat, oromoket.... :)
Na de nem akarok elore haladni nagyon... kezdem az utazassal. Szerdan ejfelig meg dolgoztam, csutortokon 5 utan indult a buszom Budapestre. Az ut 12 ora volt, de mar megszoktam ezt a buszozast. A Nepligetbe vart a noverem, nem szoktak kijonni elembe, de most sok csomagom volt, a masik meg az uj lakasba mentunk, a Ferenciek Terere. Nem kellett mar buszozni Erdre. Nagyon orultem ennek. Imadtam, hogy minden olyan kozel van es bent vagyok a varosba. Regen mindig problemaim voltak az esti talalkozasok miatt, igy kesoig nem akartam kint maradni. Tehat ezt a szuk penteki napot toltottem Budapesten. Reggel elmentem anyuhoz, egyutt sikerult tolteni 3 orat, elmentunk konyvet vasarolni majd egy kavezoba beultunk. A Fanni konyvet vettem meg, amit mar alig vartam, hogy a kezemben foghassak. Anyukam is vett maganak egyet, majd a novereimnek igy kolcson tudja adni, hogy elolvassak.




Nem akartam nagy dolgot csinalni az ajandek vasarlasbol, valami aprosagot megis akartam venni. (Meg azon is jart az eszem, hogy a vegen az sem lessz akinek odaadjam...lol)



Az esti programba beterveztunk egy korcsolyazast is, otthon akartam menni, de nem jott osze.... Korcsolyazas utan mar olyan faradt voltam, hogy alig birtam a szemem nyitval tartani..... Meg sem aludtam jol az ejszaka, minden masfel oraban megebredten. Gondolom az izgalom miatt, sok minden jart az eszemben....

Szombat reggel 7 re, Erika kedves parja kivitt a repuloterre. Ott aggodtam a csomagom miatt, hogy tul sulyos es biztosan kikell vennem valamit. 24,5 kilo volt a 23 helyett. De szerencsemre semmit nem szoltak, ugy hogy nem kellett se kivennem, se rafizetnem. Megvolt a boldogsag. Igyis a taskaim mentek szet, ugy megvoltak tomvel, alig tudtam osszehuzni a zipzart. Nem a nagy borondommel jottem, mert az 2,5 kiloval tobbett nyomott mint az olcso taskam amit az Amazonrol rendeltem, amikor keszultem Au-Pair evem utan haza.... az is kerekes, csak nem borond... Ilyenkor meg szamit az a 2,5 kg is. Annyira jo erzes volt a repuloteren lenni, hogy az eszmeletlen. Olyan boldogan huztam magam utan a kis carry-on t. Vegre ujra erezhettem az utazas izet. :) Igy hat honap elteltevel igazan ideje volt. Bele voltam mar 'betegedvel' hogy 6 honap alatt csak Romaniaba es Magyarorszagon voltam. Joh nah ki birtam, mert voltak celok :)

Budapestrol Warsaw ba repultem egyszer a LOT tarsasaggal. Ott kiderult, hogy masfel orat kesik a gepem. Ekkor mar tudtam, hogy ez azt jelenti, hogy a Dallasi gepem lekesem mivel csak 1ora 45percem volt az atszallasra. Es meg a vizum ellenorzesen is keresztul kell emnnni, plusz taskat felvenni stb... Warsawbol 10 ora alatt ertunk Chicagoba. Ez szinten LOT tarsasag volt. Az uton egy helyes Lengyen fiatal hazas par ult mellettem. Sokat beszelgettunk es nevettunk egyutt. Foleg a flight attendant okon nevettunk sokat, kicsit olyan masak voltak...lol.... kajas tarcat felboritottak :) Mar ugy kezdodott ahogy felszalltam a gepre, hogy nem volt hely a kezi taskamnak. Kerdeztem a holgyet, hogy hova tegyem a taskam o meg durvan felelt hogy a labam ala. Mondtam neki, hogy a laptop taskamat oda teszem, de a masik nem fer be oda. Vagy 3 szor elismetelte hogy azt is a labam ala... a vegen amr neztem, hogy ez hulye..... vegul a melettem ullo lengyel srac talalt egy helyet a taskam szamara. Utannam jovo emberkek kozott meg harcok folytak... mindenki hisztizett, panaszkodott a  stewardess eknek mert nem volt hova tenni a taskakat. De ok is olyan durvan beszeltek az emberekkel, hogy neztem emnnyire latszik, hogy meg Europaban vagyunk.... Vegul a kesesbol tobb mint 2 ora lett, mar reg felszallt a Dallasi gepem mire en atjuttam a 'hataron'.



Az ablaksotetito elektromos volt, magam allithattam hogy mennyire legyen vilagos/sotet, ennyi tetszett a gepen, de mas semmi..... Mogorvak voltak az alkalmazottak.... kajat is csak egyszer hoztak, masodjara valami snacket csak. Innivalot is vagy max 3 szor. Mas gepeken egyfolytaba hoztak valamit.... foelg aztan innivalot. Film is csak max 3-4 volt ingyenes a tobbiert fizetni kellett. Ezen meglepodtem nagyon. Mashol minimum 15 van. Nagyon nem jott be a LOT tarsasag, ha lehet a tovabbiakban kerulom oket. 

Izgultam, hogy vajon minden rendben lessze a vizumnal, sokat fognake kerdezni stb... Talan tul sokat idegeskedtem en is ezeken az aprosagokon. Szerencsere nem volt gaz. Egy fiatal srachoz kerultem, nem volt szimpatikus, tobbszir is elkerdezte honnat volt penzem sajat magam szponzora lenni stb.... Aztan max 5 perc utan utamra engedett. Megvolt a boldogsag. Tudtam, hogy lehet nem erek Dallasba az ejszaka, de mar az sem erdekelt. A lenyeg az volt, hogy mar az Allamokba vagyok. :) Egy gonddal amris kevesebb....

Dallasba az American Airlines al utaztam. Hamar megkerestem oket, hogy kerjek uj jegyet, a valasz az volt, hogy sajnos mar mind foglalt de folmehetek es allhatok 'standby't , ha marad egy hely akkor elmegyek. Kozben mar kaptam egy emailt, holgy a gepem reggel 6 kor lessz. Persze, hogy mindenkepp menni akartam, ezert hamar rohantam is at a security n, hamar a gate-hez, ott meg jeleztem hogy en is mennek ha megoldhato. Megkellett varnom hogy mindenki beszalljon a   gepbe, talaltak egy helyet meg nekem, bemondtak hangosan a nevem, hogy en is mehetek....Ekkor mar tenyleg megvolt az orom. Egyebkent meg kihangsulyozom, hogy ilyenkor nem kell uj jegyet venni. Termeszetesen ingyen kell adjanak egy masikat. Csak azert mondom mert sokan megkerdeztek, hogy akkor most dragan tudtam uj jegyet szerezni... :D Meg ha az en hibambol kestem volna is el kellett volna adjanak uj jegyet. :) Persze az kerdeses hogy kapsz az napra vagy kell varnod egy napot mig van szabad hely...

Mar minden bajom volt a vegere az utazastol.... fajt a fenekem, nem birtam ulni. :) Vikivel megbeszeltuk, hogy ertem jon a  repuloterre. Mar Warsawba ertesitettem hogy kesni fogok es hogy majd Chicagobol jelzek hogy hanyra jojjon ki a Dallasi repterre. Vissza terve a Warsaw i repterre meg ingyenes wifi  sincs, vagyis van de csak a boarding pass ed beszkenelesevel es az is csak egy fel orara ervenyes. Mondjuk az eleg volt ra hogy Vikit ertesitsem. Egyebkent ez a Dallasi gep is kesett egy orat. Igy vegul este 10 re erkeztem meg. Viki mar vart ram, olyan jo erzes volt latni ot. 

Hamar leszedtuk a csomagom azt indultunk is az autohoz. Bepotyogtem a GPS be az uj cimem azt nagy meselesbe kezdtunk. Vagy 50 perc volt mig ide ertunk, volt idunk a fontosabb dolgokat atbeszelni. Kozben nekem amr jo nagy gyomoridegem lett a talalkzoastol.... mivan ha atveres az egesz? mi van ha nem igazi csalad? jottek a kerdesek.... 

Amikor megerkeztunk csak amultunk es bamultunk.... Csak egy WAOOO hangzott el a szamon.... Viki sikoltozni kezdett, alig tudtam csillapitani. Eloben meg hatalmasabbnak es szebnek tunt a haz. A Karacsonyi fenyekkel csak ugy tundokolt, a neighborhood is. Soha el nem felejtem azt a pillanatot, amikor felenken oda setaltunk a hatalmas bejarati ajtohoz. Viki termeszetesen jott velem, a csomagokat ekkor meg az autoba hagytuk. 

Jott is Amanda es Warren, udvozoltek, nagyon aranyosnak tuntek. Amanda nagyon fiatalnak, el sem tudtam kepzelni host anyanak. Mondtam mar hogy 33 eves. Hamar megtalaltuk a kozos hangot, elkezdtunk beszelni minden felerol, a haz dekoraciojarol, berrendezeserol stb. Korbe vezettek a hazba, ekkor meg Viki is ott volt. Nevettuk hogy terkepre lessz szuksegem, de mostanra mar kezdem megtanulni, lol. A kisfiu, Ryder meg ebren volt, igy sikerult bemutatkozni neki is, elso pillanattol szimpatikusnak tunt. Tudtam, hogy itt konnyebb dolgom lessz veluk mint a harom fiuval Friscoban. Aztan Viki elbucsuzott tollunk, behoztuk a csomagjaim, kicsit meg beszeltunk azt en is elbucsuztam tolluk. A szobamat imadom, jo tagas. Uj butorokkal. Egyebkent igen mondta Amanda, hogy a nyaron koltoztek be, most vettek ezt a hazat. Ezert sikerult nekem ratalalni az elado hazak weboldalon. :) Valami 1 utan aludtam el, reggel 5 kor meg fel is keltem, kicsomagoltam legalabb. Nem birtam eludni tovabb pedig faradt voltam. Biztosan az ido kulombseg is, 8 ora azert 8 ora..... meg az izgatotsag miatt sem. Egybol a tesom, Erika jutott eszembe es New York. Amikor megerkezett hajnali 4 utan mar toppon volt. En meg kesoi lefekvo vagyok, olyan is volt hogy 2 kor elbirtam aludni, a tesom meg 4-5 kozott ebresztett...lol....

Nah orulok, hogy eddig is eljuttam az irasban, majd folytatom ahogy az idom engedi, csak ez a het annyira busy. Egy csomo mindent kell csinalni a suliban, orvosi vizsgak, tesztek, mindenfele papirmunka, sorba allas stb....

Osszesegeben nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, a mosolyt nerm lehet leszedni az arcomrol. Minden napot egy csodakent elek meg. Imadok itt lenni. Vegre erzem, hogy csinalok valamit, hogy elek. Otthon erzem magam! A csaladdal jol kijovok, szuper jol, a gyerekekkel is. 3 napot toltottem meg veluk, de maris ugy erzem, mintha regebb ota itt lennek. Mar Amanda is kerdezgeti, hogy ugye sokaig maradok meg veluk es hogy lassa hogy mennyire szeretnek a gyerekek es hogy egy pozitiv szemelyiseg vagyok a csaladba, orulnek nekem stb.... Csupa jokat mondanak. Sokat beszelunk Amandaval, be nem all a szank, nagyon rendes, nem a fonokomkent nezek ra, hanem mint egy baratkent, testverkent. Mindig is ilyen host csaladra vagytam, ahol kozvetlenek vagyunk egymashoz.... nem mint anno Pammel. 

Halas vagyok mindenert amit sikerult eddig elerni. Es igen szerencses vagyok ezert a csaladert. De viszont azt is erzem, hogy megerdemlem. :) :) Majd jonnek hamarosan a kepek is es a tobbi reszletek. Addig is mindenkinek egy csoda hetet.

Oleles immar Dallasbol :)
Dalmi
xoxo


10 megjegyzés:

  1. Szia Dalma,

    Örülök, hogy rendben odaértél :) Annak meg még jobban, hogy a család is ennyire jó fej és minden ok velük :) Mesélj majd sokat, nagyon kíváncsi vagyok, milyen újra kint :)
    Légy boldog!! Puszi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszonom Maya! Igerem par nap amig elrendezem a dolgaim es behozom a lemaradast! Van mit meselni :) xoxo

      Törlés
  2. udv Texasban! orulok hogy ilyen jol alakulnak a dolgok es remelem minden igy is marad. mar vartam hogy irj es mostmar biztos gyakrabban fogod frissiteni az oldalt :-) izgi izgi izgi!!!!! szuper vagy Dalma!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszonom Anna. Mar ugy szeretnek meg meselni csak most a suliba jelentkezes lefoglal nagyon de Igerem mindent bepotolok! Szep napot!

      Törlés
  3. BUEK, orulok, hogy eddig minden ugy lett ahogy tervezted, sok sikert, puszi
    Hedi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszonom! Neked is egy nagyszeru uj evet kivanok!

      Törlés
  4. tudod mi jutott eszembe? ha minden jol alakul es a gyerekek illetve a szulok nagyon megszeretnek akkor lehet szponzoralnak a tobbi sulis eveidet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Edes vagy, en is gondoltam mar erre! Igyekezek ugyesnek lenni :)

      Törlés
  5. Szuper hirek, nagyon orulok !!!!

    VálaszTörlés