2013. június 11., kedd

Tiramisu, Interview, Pool time

Csutortokon vegre elkeszitettem a Tiramisut, mar szerdan neki fogtam volna, ha a hangulatom ne legyen rossz. De ha szomoru vagyok, valami bant, se sutni, se fozni nem tudok :D Jol sikerult, izlett Sashanak is.



Hjaj jut eszembe csutortok reggel volt egy interjum skypon. Hajos tarsasaghoz. Tudjatok regen nagyon sokat probalkoztam, de csak egyszer irtak vissza es az is most februarban volt, amikor nem foglalkoztam vele mar.... A lenyeg, hogy most egy masik irt, valaszoltam, skypon interjut beszeltunk meg csutortok reggel 10 re. En csutortokon 9 kor felkelek, teszek-veszek, 10ora 20 perckor eszembe jutott az interju.... na basszus ezt lekestem... hamar kapcsolom be a gepem, nem akar indulni... elkezdett configuralni valamit, igy 10-15 percbe telt amig sikerult elindulnia. Egybol megyek skypra, latom, hogy irtak 10 kor, hogy akkor kezdhetjuk e az interjut. Hamar irtam nekik igy 35 perc kesessel, hogy a szamitogepem nem mukodik megfeleloen, es nem tudtam elinditani a laptopom mostonaig. :) El is neztek ezt nekem... neki kezdtunk az interjunak....

Gondolom most sokan gondolhatjatok, hogy mi ez az interju meg hajo meg minden ha mas terveim vannak, pontosabban suli. Hamar irtak, ugy gondoltam egy interjut meger. Kivancsi voltam, hogy miket kerdeznek, miket kene tudnom stb.... meg soha sem volt igazabol interjum. Ez egy Romaniai ceg, Bukarestbol akik nem is kernek semmi dijat cserebe a segitsegukert, mivel a Floridai ceg fizeti oket is. A Romania ceg dolga, hogy kivalassza a megfelelo munkasokat, es tenyelg csak a joknak segitenek tovabb, hogy reszt vehessen egy masik interjun a Floridai ceggel. Gondoltam tanulhatnek is ebbol az interjubol..... es igy is lett.... legalabb most tudom, hogy ha felszolgalo allasra jelentkeznek, akar plusz melokent mibol kene felkeszulnom, egyebkent is altalanos muveltseg a kajakrol, borokrol... Jo nah azert annyira rossz nem voltam, de annyira jo sem. Ugy valtunk el, hogy azt mondta eselyes vagyok, segitene tovabbra is, de ehez meg tanulnom kell egy picit es amikor kesz vagyok kerjek egy masik idopontot az interjura, hadd lassa, mennyit fejlodtem.... atkuldott minden kitoltendo papirt, sot egy waitress traininget is, amiben sok sok kajanak a hozzavaloi levannak irva meg sok mas egyeb is.... Hibaim az interjun, nem tudtam kapasbol 10-15 fajta sajtot felsorolni, leveseket, salatakat, dresszingeket stb... amikor megkerdezte, hogy milyen szoszt ajanlanek a turkey hez eszembe nem jutott semmi.... utanna meg  mergelodtem is rajta, hisz amikor volt Thanksgiving turkey t ettunk cranberry szosszal..... (Mindenki ezt eszi Halaadaskor) csak vissza kellett volna emlekeznem... Egyebkent meg sok olyant kerdezet, amit nem tudtam volna, ha nem eltem volna itt.... Nem, nem foglalkozom ezzel a hajos temaval, habar mindig is egy almom volt, eppen ugy mint Au Pair lenni Amerikaban. A sulin vagyok nagyon rajta. Azt akarom. De, hogy oszinte legyek, ugy B tervnek ott van a lehetosege, ha nem ugy alakulnanak a dolgok. Legalabb mostmar tudom kihez kene fordulnom, mit kene javitanom a tudasomon, ha hajon szeretnek dolgozni. DE fog sikerulni az iskola :) :) :) Mindenkepp fog! Pozitivan allok hozza, de en mindig is szerettem, ha van egy B terv is, ezzel bebiztositottnak ereztem magam. 


Reggeleim igy kezdodnek :) Egy bogre kaveval leulni a gep ele.....

Csutortokon a TOEFL felkeszitot is elkezdtem. Tok jo volt. Szerintem sokat segit egy ilyen felkeszito, aki leszeretne tenni a vizsgat. Max tizen vagyunk,  ket fiu, a tobbi lany. Kedvesnek tunik mindenki, amr elso nap sikerult jol osszebaratkozni, beszelgetni sokat. A tanarnonk nagyon jo fejnek tunik, meg igy az elejen ugy tunik, hogy nahyon jol tanit. A kert konyvet meg is rendeltem az Amazonrol, de sajnos egy het minimum, amig meg is kapom, mivel a Free shippinget valasztottam. Nem volt draga a konyv, foleg nem az amazonon. Ott 10 dollarral olcsobb is mint a konyves boltokban, vagy a  suliban. Nagyon elveztem a sulit, olyan jo erzes volt ujra a padban ulni es hallgatni a tanarnot, gyakorlatokat oldani.... mar ugy varom, hogy tanulhassak minden nap :) :) :) Nem mintha valami nagyon jo tanulo lettem volna otthon anno, de most mas, most mar tenyleg nagyon vagyom ra.... :)

Csatolok egy filmet, par napja kuldte at a tesom a linket az uzenofalamra, hogy nezzem meg. Cime: Ha a ferfi igazan szeret.... Teljes film. En vegig sirtam.... talan azert is mert alkoholizmusrol van szo.... Ha raertek megnezhetitek. 





Csutortok este Coco megutte a labat valahol, mert elkezdett santalni, sot penteken amikor vittem a parkba nem is akart jonni, mindjart mindjart ult le pihenni.... mostanra mar jobban van...



Pentek delutan Leila jott ertem, elmentunk hozza a swiming poolhoz, kicsit barnulni. :) Egesz delutant ott toltottem nala, elbeszelgettuk az idot. Sasha csak 9 korul vegzett, valami meetingje volt, azutan meg o ertem jott. Hja a meetingen meg kapott egy dijat "the best employee" / a legjobb munkas cimen. Nagyon orult neki es en is a sikerenek. Nagyon szereti ennel az uj cegnel a Samsungnal, es tenyleg ugy nez ki, hogy ot is, meg a munkajat is nagyon szeretik. :) Sajnos elkell megint utaznia jovo hetfon es csak penteken jon haza. DC be kell ujra menni, a munka miatt. Elobb ugy szerettek volna, hogy ket hetre menjen, azt o meg nem vallalta el miattam, de ezt az ot napot elkell vallalnia. Orulok is neki meg nem is, joh na inkabb igen.... nem akarok onzo lenni.... tudom, hogy mennyire fontos a munkaja, szamitanak ra, nem mondhatta azt, hogy egyaltalan nem megy el DC be, akkor a munkat egy masik szemelynek adtak volna...... A jovonknek meg nagyon fontos, hogy minden  jol menjen a munkahelyen is :) Kicsit rossz lessz itthon egyedul ot napot. Azert is mert mikor vissza erkezik meg csak egy hetunk lessz egyutt es nekem kell haza menni. Hasznalhatom majd ez ido alatt az autojat, igy az az ot nap alatt meglatogatom a barataim, a regi host csaladom is vegre. Egy ket vasarlast kell elinteznem, a tesomnak is, meg egy ket kis ajandekot is vennem kell, habar most ezuttal nem viszem tulzasba. Hisz en sem dolgozni voltam itt. Meg Cocora is kell vigyaznom, ha egy hetre 'day care' be kellene raknia akkor eleg draga lenne.... Tulelem... ez lessz majd a bevezetes az ot honapra kulon.....


Leila cicaja, imadom. Gyonyoru hofeher. Meg soha nem szerettem egy cicat sem, de ez teljesen elrabolta  a szivem...:)

Szombati napot itthon toltottuk, egy ket vasarlast kellett elintezni, majd este elmentunk megnezni a Fast and Furious hatodik reszet a moziban. Sasha ram hagyta hogy valasszak, de ugy dontottem, hadd nezzunk most azt amit o szeretne. Nem vagyok oda az akcio filmekert, de ez megis jo volt. :)


Vasarnap delutan egy kicsit medenceztunk Sashaval, 6ra meg Firas lakasara mentunk, BBQ partit szervezett, mindenfele Jordaniai kajaval, desszerttel. Ott talalkoztam a lanyokkal is: Viki, Gulnaz stb.... Jo volt kicsit dumalni. Ugy tunik Vikinek is sikerul megoldani a sponsorshipet es szeptembertol suliba menni itt, szivbol drukkolok neki is.







Hetfon Juliana szabad volt, igy mar reggel eljott hozzam, elmentunk a mall ba furdoruhat venni neki majd onnat a szomszedsagban levo medencehez. Szinte harom orat ott eltoltottunk... egyedul unalmas, de ha van tarsasag olyan hamar eltelik az ido. A cooler be szepen ossze szedtem minden jot, sor, cola, gyumolcs, snack..... Jo hir hogy Julianak is megvan a sponsorja a barati tarsasagbol, igy o is tud maradni. Janurtol tervezi a sulit, neki is van egy abratja, egy het kulombseggel jottek ossze ok mint mi.... a srac Iraki, decembertol ok is osszekoltoznek... tok jo latni, hogy minden lany a barati korbol suliba jar vagy fog jarni osztol/teltol.... Julianaval leszunk az utolsok akik neki fogunk, de neki fogunk...:) 

Este meg elvittuk Cocot a dog parkba. Mindjart mindjart hallottam hogy egy kislany mondogatja Sasha, Sasha.... vegul kiderult, hogy a ksikutyajat hivtak ugy :) 


Irani kenyer. Kenyer??? Mindig mondom Sashanak ez nem kenyer.... a jo otthoni hazi kenyer.... nah az a kenyer....:) :) :)

Ma kedd van, neki vagyok allva ennek a TOEFL nek. Megfogom probalni augusztusban letenni a vizsgat. Este suli is van. Azon is gondolkodom mit keszitcsek vacsorara. Mar tenyleg kezdek kifogyni az otletekbol. 

Folytatom en is a tanulast.... kellemes hetet mindenkinek.... puszi... 

Dalmi
<3

6 megjegyzés:

  1. Köszi a film tippet, épp kerestem valami jót amit megnézhetek így estefele :)

    VálaszTörlés
  2. Szia Dalma! Megadnád az e-mail címed? Szeretnék kérdezni valamit. :)

    VálaszTörlés