2013. január 26., szombat

Last week in Texas! :(

Utolso hetem beszamoloja Texasban. A heten nem dolgoztam mar a csaladnak, de viszont voltak a plusz takaritasok. Kedd reggel visszamentem Friscoba, takaritottam, o eovel smsezgettem, hatha tudnek neki ajanlani valakit. Uj lanyt megkerdeztem, de o nem akar takaritgatni, en ebbe biztos is voltam :D Sok Au-Pair baratom volt az ev alatt, meg se ismertem olyat aki takaritgatasokat is bevallalt volna plusz penzert. :) Kedves volt a no, irta, hogy milyen kar, hogy elmegyek, hogy milyen jo voltam stb....  Tesommal is sikerult egy hosszasat skypolni, vegre megtudtuk reszletesebben beszelni a dolgokat. Habar o meg mindig nem tudja pontosan hova megyunk, mit csinalunk, hova repkedunk Allamokon belol stb... haha... vicces, Los Angelest meg mindig kavarja Vegassal :) :) :D :D Gyerekeknek volt karate probajuk, szoltasm a lanynak fel 6 kor, hogy oltoztesse fel oket, keszitse elo, mert 6 elott 5 perccel emnniuk kell. 5:50 kor meg sehol semmi... azt gyorsan elkuldtem a gyerekeket oltozni, segitettem neki, lattam host apanak nem tetszett, hogy nincsenek kesz. De diretk a lanynak szoltam, hogy menjen s keszitse elo oket, de szart ra, hogy mit mondtam neki. Lattam hogy host apam halas volt, hogy segitettem. 6 kor Sasha mar itt is volt ertem, addig leleptem, hogy Pammel nem talalkoztam. Habar smst irtam neki, vissza is irt, hogy mikor jovok meg. Hja hetfo este meg vettem egy telefon kartyat, nem volt veszes 25 dollar egy honapra, 250 percem van es unlimited sms, persze USA-n belol. Pam vegre megnyugodhatott, hogy van uj kartyam :D

Szerda reggel vissza is jottem a takaritas miatt. Takaritas utan a parkba mentem talalkozni Angelaval. Elottem kicsivel az uj lany is elment a parkba a gyerekekkel. Nem volt nagy baratkozo. Parkba odahivtam hozzunk, hogy mutassam be Angelanak, de nem nagyon akart beszelni, sot mikor haza mentek is, ugy elhuzott, hogy meg egy sziat sem mondott. Angelatol kaptam egy ajandekot. Ime:


Nagyon orultem neki, olyan jol esett. Szepen be is tettem a taskam aljaba, remelem epsegben hazaer, azt otthon valahova kteszem a szobamba, hogy minden nap lathassam. :) Olyan szep idonk volt, Meg igy is melegem volt. Mostonaba eleg valtozatos az idojaras. Ket hete meg ho esett, ma mar 20 fok van. :)


Este Pamat bevartam, mivel ez volt az utolso alkalom, hogy talalkozhattunk, csutortok reggel utazott Canadaba. Kicsit beszelgettunk, tovabbi tervekrol, stb.... Vegul nagy oleles, megkoszones minden, azt annyi.... nem volt nagy bucsuzkodas. 6 elott irt Sasha, hogy nem tud ertem jonni, elobb haza kell mennie, mert valami tortent a lakasban, a riaszto megszolalt. Kicsit en is izgultam, hogy vajon mi tortent. Az ok: Coconak hasmenese lett, a rekeszbol valahogy kijott, a riaszto beindult, a hangtol meg szegeny Coco szenved, es mivel hasmenese volt.... gondolom nem kell reszletezni, hogy mi volt a lakasba. Meg szerencse ket szobanak az ajtaja szarva volt, de igy is a konyha, a nappali, eloter, az o szobaja...stb.... tiszta.... "poo poo" volt :) Szegeny Sasha, sajnaltam, mikor irta, hogy mi lett. Nagyjat osszetakaritotta, azt ertem jott, vettunk mindenfele szonyeg tisztitokat, tisztitoszereket es ejjel 11 ig takaritottuk a lakast, vagy haromszor felmostam, szonyeget kikefeltuk stb... .De amikor beleptem a lakasba, eskuszom olyan buz volt, azt se tudtam hova legyek el. Sasha meg mondta is, hogy emnjek fel a szobaba, ami csukval volt es o elintezi, de hat hogy tudnam a dragamat hagyni, hogy egyedul takaritsa ki a lakast? Hat persze, hogy segitettem. Hetfon takaritottam ki mindent, most meg kezdhettuk elorol. 

Csutortokon lett volna takaritasom, de lemondtam, mert Sasha megkert, hogy maradjak Cocoval. Felt, hogy nehogy hasmenese legyen most is, beteg legyen stb..... Igy csutortokon otthon voltam, Cocoval jol elvoltunk, semmi baja nem volt szerencsere. Estere mire jott Sasha, keszitettem levest es kaposztas tesztat. Szep ido volt este is, igy kiultunk a "kis kertbe" borozgatni, cigizni, beszelgetni. 

Penteken reggel vissza jottem Friscoba, mert meg az utolso takaritast a szomszednal elkellett vegeznem, masik szomszedtol meg a checket elkellett hozzam. Meg Gabriellahoz is elkellett mennem, par kepet meg rajzot Yvetttol kuld haza az anyukajanak. Gabriellatol meg a Kinai buffet be mentem, Sashaval talalkozni. Lunch breakje volt. Szeretem a kinait, megse jartam ott sokszor az itt toltott evem alatt. Szerencsesutink ezt tartogatta:



Sasha-e a felso: "You will soon find more adventure in life". "Hamarosan tobb kalandban lessz reszed." Remelem velem :D

Az en szerencse sutimben meg ez allt: "Good things come to those who wait. Be patient." Jo dolgok azokat ernek, akik varnak. Legy turelmes" Az leszek, turelmes, csak jojjenek azok a jo dolgok :D

Az uj lany ahogy beszel komolyan idegesit, idegesiti a fulemet, en tudom, hogy most tanul stb, nem akarok rossz lenni, en is voltam kezdo, tudom milyen rossz, milyen erzes stb.... de a szamomra kisse zavaro tud lenni ezeknek a brazil lanyoknak az akcentusuk, nem is az akcentusuk hanem a hangsuly. Olyan erdekesen beszelnek. En massal soha senkivel nem voltam igy, soha nem szoltam emg senki angoljat, most se teszem, csak valahogy zar=var a hangja, ahogy beszel angolul.... :) Ma szolt, hogy segitsek neki megtalalni a feher papirt, Harrison rajzolni akart, lemegyek az irodaba, latom nincs, elfogyott. Mondom Harrisonnak, hogy elfogyott, es, hogy az apukajanak vennie kell az uzletbol. Harrison el is kezdett velem kotekedni, hogy ok nem az uzletbol veszik, az apukaja csinlja a nyomtatoval a pairt. Elmagyaraztam enki megegyszer. O meg erositi a magaet, amr hiszti roham stb.... en ott rajuk is hagytam, felmentem a szobamba, mar nincs energiam hallgatni a hulyesegeket. Hallom fentrol, hogy az uj lany is magyarazza neki, de Harrison csak hiszitzett, hogy az aztan nem ugy van, ahogy mi mondjuk. Kicsit jo erzes volt tudni tobbett nem kell az ilyen hulyesegekkel megbirkoznom. Az iden lessz 7 eves, es meg mindig azt hiszi, hogy a nyomtatoval csinalja az apja a papirt otthon? Es hogy azt nem uzletben vasaroljak.... de komolyan... :D Azt se tudom, hogy rohogjek vagy sirjak ezen. 

Ma este megyunk a Glorias ba, az a latino salsa hely, szeretek oda jarni. Szoltam a kozelebbi barataimnak, aki eljon ott lesz, aki nem ez van..... Szeretnem oket latni meg utoljara, veluk bulizni meg egyet utoljara. Nem szervezek Good Bye party-t, veglegesen ugyse tervezek senkitol elkoszonni, csak par honapnyi kiterot teszek Europaban :) Ez csak egy party all together. :)
Elejen szombat ejszakara terveztem, de vegul ugy dontottem jobb ha penteken megyunk, hisz vasarnap reggel van a gepem New York-ba, faradt lennek. Sokan dolgoznak szombaton, ezert nem tudnak eljonni... :(  
Hacsak paran is leszunk, remelem azert jol fogjuk magunk erezni. 

Holnap, szombat este mar nem akarok kimenni, inkabb Sashaval maradnek otthon, de majd meglatjuk. Istenem el sem hiszem, hogy a holnapi nap az utolso... utolsooo nap Texasban....awwwww :( Ezt a napot nagyon nem vartam. Probalok nem sirdogalni, de azert a konnyeim neha neha meg meg gyulnek. :(

Meg egy kis bejegyzest irok pentek ejszakarol meg az utolso szombati naprol. Utanna meg nem nagyon igerem, hogy surun fogok irni, mivel mar tesom itt lessz. Hja, hogy meg emlkitsem, sztrajk van a Dusseldorf i repteren Nemetorszagban, jaratokat toroltek tegnap es ma. Most meg itt izgulunk, hogy vajon mi lessz, torlik a jaratat vagy nem. Bizom benne, hogy minden rewndben lessz. Remelem vasarnapig megoldodik a problema, minden nap csekkolom a hireket, eddig meg nincs valtozas a hetfoi jarataval. Par napja kelett felhivnom oket, mert elfelejtettem, hogy a tesom csak glten mentes kajakat ehet, szolnom kellett ez erdekeben. Szegeny, azt se tudom vele hova fogok menni, mit fogunk enni, ez miatt, burgerek mar kezdesbol kihuzva. Trombozisa miatt meg egyhelyben sem szabadna ket oranal tovabb ulnie, ezert inekcioznia kell minden nap magat ez a ket het alatt, hogy ne legyen problema. Utazasi biztositast is kotott, ez a betegsege miatt, neki veszelyes repkedni foleg ilyen 8 orakat. Bizunk a legjobbakan. Csak pozitivan mindent.

Most bucsuzom, el se hiszem blogom lassan a vegezhez kozeleg..... :( pedig ugy szerettem irni. En kis konyvem :)

Puszi mindenkinek, otthoniak hamarosan talalkozunk!!!!!
<3 <3 <3
Dalma

2 megjegyzés:

  1. 1. szegeny Coco
    2. szegeny ti, mivel nem lehetett egyszeru osszetakaritani a sok poo-poo-t :-)
    3. remelem a sztrajknak mar vege van
    4. illetve hogy tesod epsegben es minden eu-i problemaktol mentesen erkezik meg illetve tolti majd a vakaciojat
    5. en sem hiszem el hogy mar itt tartasz
    6. de nagyon remelem hogy vissza tudsz jonni
    +1 a blognak nem kell vegeternie :-))))

    jo vakaciozast tesoddal!!!

    VálaszTörlés
  2. Sajnaltuk mi is Cocot, takaritast meg tuleltuk :) :) Elvileg felszall a gep, remeljuk. Mar nagyon izgulok a vele valo talalkozastol, koszonom szepen a jo kivansagokat, remeljuk meg leehet ennek a blognak sok evi folytatasa :)

    VálaszTörlés