2012. április 4., szerda

Ebresztes 6kor, tornado!

Ma (kedden) reggel 6 kor arra ebredek, hogy Harrison sirva rohan be a szobamba ezzel a mondattal: Elraboltak a szuleimet! Mondom mi van? Azt se tudtam, hol vagyok, milyen nap van, hany ora... epp valamit almodtam.... Keservesen sirt, szerencsere hamar siekerult megnyugodnia, mondom biztosan alszanak, nezzuk meg... es hat tenyleg sehol senki, erdekes, el se tudtam kepzelni ezek hova mehettek el hajnali 6 kor es nekem senki semmirol se szolt? A sirasra az ikrek is felebredtek, mindenki lejott a nappaliba elkezdtek meset nezni. Azt kihagytam hogy azt hittem 7 ora van Carsont meg elkezdtem oltoztetni, kesziteni suliba, reggelizni... ha ha mire eszrevettem hogy csak 6 mult :) Harrison es Christian hetfon meg ma nem ment suliba, betegek voltak, laz stb.... Minden kedd reggel 7:40 kor kezdek azzal hogy elsatalok az ikrekkel a suliig. Ha Harrison nem kolt fel akkor meg sulibol is elkestunk volna, mert en ugye semmirol se tudva csak 7:40 re lettem volna kesz. Ugy kb 7:35 kor megjelenik host anya meg host apa. Korhazba voltak, host anya rosszul erezte magat ejszaka, valami fajdalmai voltak a mellkasaban igy host apa bevitte a korhazba. No de azert legalabb egy smst dobhattak volna hogy kezdjek 7 kor es intezzem a gyerekeket, jo na igy is inteztem, de mi van ha Harrison nem kolt fel?

Ez a gyerekek betegsege eleg rosszul jott nekem is, mivel igy nem volt a szokasos 4 orai szabad hetfon. Igy takaritasokat kellett lemondanom :( Most egyszerre 3 csalad szeretne a segitsegem es jelenleg nincs semmi szabad idom takaritasra, de remelem majd jovoheten+hetvegen nadjat megtudom csinalni. Remelem holnap mennek suliba, ha nem akkor a holnapi takaritasnak is bucsut mondhatok. Pedig nagyon kene most ez a melo.

Connie az egyik szomszed megkert szepen hogy Pentek este, Szombat reggel, delbe, este meg Vasarnap reggel adjak enni, inni na meg engedjem ki kicsit a kutyakat mivel utaznak el jovo hetvegen. Persze nem ingyen keri, nala takaritok minden penteken egyebkent. Hat jol hangzott de viszont en gondolkodtam rajta mivel ez azt jelenti hogy vasarnap reggel 7 re itthon kell lennem..... es epp arra a hetvegere terveztem megint egy 'kint alvast' semmikepp se szandekozom vasarnap reggelre itthon lenni. Sot penteken talan meg babysittingem van akkor igy megint bonyolultam. Vegul szoltam hogy pentek, szombatot megtudnam oldani, de nem vasarnapot. Azt vegul igy is oriltok hogy elvallalom, vasarnap reggelre meg megkernek valaki mast. Minden lehetosgete megkell fognom :P :) ezert inkabb szombaton 7 re toppon leszek, de a vasarnapot is nem akartam..... ha itthon vagyok akkor oke, de igy hogy nem leszek itthon igy mar nem az.... Nagyon jo kis kerojuk van szep kis kerttel, medencevel azon a hetvegen atkene koltozzek a szomszed lakasba...kulcs van s minden....ha ha....csak viccelek.... :) :) Hazi buli jo lenne, mint a filmekbe :P Vasarnapi takaritast meg atraktam mar 12 re ujra, igy ujra johet a reggeli lustalkodas stb :)

Tornado: Igen ma tornado volt Dallasban..... egyszer csak ma jon egy sms hostanyamtol hogy hamar koltsem fel host apat mert tornado kozeleg stb.... Ra fel orara max itt is volt mar a tornado, itt Friscoban nem voltunk veszejben szerintem, de a tornado riasztas itt is meg megszolalt. Ilyeszto volt az a hang, meg felelmetesebbe tette az egeszet, tobb rendben is bekelett bujnunk a gyerekekkel egyik ruhataroloba, mivel ez a legbiztonsagosabb resze a lakasnak, pont a lepcso alatt van. Dorgott, villamlott, meg jegesso is volt na meg ez a szornyu hang, jo hangos volt....  mintha egy vonatallomason lettem volna es a vonatok suhogasat halottam volna kozvetlen melettem....vagy nem tudom maskepp hogy irhatnam le azt a hangot, de ilyet meg otthon soha soha nem eltem at vagy hallottam. :)




Szerencsere nem volt kozel hozzank a tornado.... igazabol nem feltem, talan azert mert meg nem tudtam felfogni hogy mennyire veszelyes is lehet ez a tornado. Harrison nem felt, de Christian nagyon, egesz vegig konnyes volt a szeme, sirdogalt, kerdezgette mikor lessz mar vege, avgy hogy most meghalunk, elviszi a hazat vagy eppen mi lesz, szegeny nagyon megvolt remulve. Carson suliba volt, de a suli egy percre van a haztol, host apa erte ment hogy hozza el, de nem engedtek ki gyerekekt az iskola epuletebol hiaba lakunk csak a szomszedba, varnunk kellett amig elmulik a veszely..... Azt host apa meselt kicsit a tornadokrol amik itt voltak Amerikaba meg Texas allamba. Ilyenkor elgondolkoztam, te Ur Isten hova jottem???? Otthon ilyen nincs! Mindenkitol jottek az smsek, fokent itteni baratoktol, hogy hol vagyok, biztonsagba vagyoke stb... :) Jol esett ennyi emberkenek eszebe juttam. :)

Itt magyarul meghalgathassatok a hireket, a tv2 nek koszonhetoen :)

Tobb tonnas teherautokat borogatott meg hazakat is rombolt.....


http://tv2.hu/tenyek/video/tenyek-teljes-adas-2012-04-04-2

Mostmar vege a veszelynek ugyhogy egy ora mulva mar megyek is suliba. Fitnessbe meg mindig jarok, de a mai napot kihagyom, megyek majd holnap. Tulsagosan izomlazam van, muszaj az elejen egy egy napot kihagyjak. :) Hja tegnap este meg epp mikor ott voltam volt Zumba, nagyon tetszett, utanna neztem minden nap van eleg surun sot sok mas program is, joga stb.... sza igenybe kell vegyem ezeket a szolgaltatasokat is. :) Kicsit benaztam, nem tudom hogy kell szalszazni, de majd megtanulom, nagyon birtam esku, tok jo zenek voltak, legtobbje spanyol, mkostonaba meg nagyon belejottem a spanyol zene halgatasba. Hangolodok Mexicora, csajok remelem csak elmegyunk nyaron!

San Antonioval kapcsolatban, hiaba van minden lefoglalva meg mindig tartok attol hogy nem megyunk. Mivel ma Gulnaz nagyon agodott a hetvegi idojarassal kapcsolatban. Egesz nap azt lestuk, mindegyik kulombozot mond. Hat nagyon meleg nem lessz, esot is mondanak, meg a reggel storm ot is mutatott mostanra mar csak felhos idot... fel attol Gulnaz hogy rossz ido lessz s nem tudunk sok mindenhova eljutni meg essobe vezetni stb..... Megertem hogy aggodik de ugy erzem mar tulsagosan is. Hos apat megkerdezve, megnezte idojarast, szerinte simman mehetunk. Igy nem tom mi lessz meg ebbol, holnap az utolso nap hogy visszamondjam a szallast.... de remelem sikerul ravenni Gulnazt hogy ennyire mar ne aggodjon, mit stresszeli ennyire magat..... nem baj ha nem lessz forrosag mint az elmult napokban sot ha kicsit essik tuleljuk....csak ne egesz nap :P Szoritsatok siekruljon elmenni, mar minden takariatast is lemondtam hetvegere... .. sot Husvet is, szeretnem veluk tolteni ezt a hetveget, veluk kelni es fekudni :) Just having fun with them!

Na puszi mindenkinek! Jo ejt! Vagy jo reggelt az otthoniaknak! :) :) :* :*
Dalma

5 megjegyzés:

  1. bizony gondoltam rad innen Houston Texas-bol... lattam hogy milyen pusztitast vegzett a tornado. itt is szokott lenni, de meg en sem eltem at egyet sem. itt meg hurrikan is jon :-( orulok hogy szerencsesen megusztatok a tornado.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remelem hogy itt letem alatt nem lessz reszem tobbett semmifele tornadoban, hurikanban..... nem igazan 'csipem' az ilyeneket.... inkabb akkor a villamlas es a dorges...:)

      Törlés
  2. Szia!

    Én a rádióból hallottam, egyből eszembe jutottál és reméltem, hogy nincs semmi bajod! De szerencsére elkerült :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsere teljesen elkerult, csak a hang ert el idaig na meg a jegesso :)

      Törlés
  3. Szia Dalma!

    Huh, de durva. Biztos nagy ,,élmény" lehetett életed első tornádóját átélni, persze nem épp pozitív értelemben... de az biztos, hogy izgalomban nem volt hiány... Lényeg, hogy titeket elkerült, addig jó amíg csak a hangját hallod... Biztos félelmetes volt!

    VálaszTörlés