2014. szeptember 3., szerda

Willis Tower, Ukrainian Village, Navy Pier

Igen, igen.... bevallom.... lusta vagyok irni..... neha meg a gondolattal is eljatszom, hogy talan abba kene hagyni ezt az egesz blogolast.... egy ket nap eltelik azt meg sincs szivem abba hagyni haha... :) A nyaron lett volna eleg idom irni...... nem tettem..... most meg mar ez a masadik hete, hogy a suli megkezdodott.... es hat mostmar tenyleg keves ido jut.... bekell nagyon osztanom.... suli, munka, tanulas, gym, baratok nah meg fiuk haha... a nap hosszabb kene legyen, hogy mindenre ido jusson :)

Nah vissza Chicagohoz.... a harmadik napunknal maradtam el. Pentek este vettunk ilyet olyat igy szombaton "otthon" reggeliztunk majd tele pocakkal indultunk utnak.... Egyebkent couchsurfing nagyon jo arra is hogy bevasarolsz azt otthon valamit keszitesz, igy egy kicsit sporolni is lehet ezzel.... no azert nem monom azt hogy ne egyel kint.... igenis kikell probalni az ottani izeket.... :) de azert egy ilyen otthoni gyors reggelit el lehet kesziteni :)

Anyway..... ahogy elindultunk a varosba hamar el is dontottuk, hogy egyszer a Willis Tower-be mennenk fel remelve hogy reggel 10 kor nem kell nagy sorokat kivarni. Amig felertunk nem volt veszelyes.... viszont eleg nagy sort kellett kivarni amig kijuttunk az uveg kilatora. 




Hogy mit kell tudni a Willis Tower rol?

"A Willis Tower jelenleg a legmagasabb épület Amerikában, és a főbejárat járdaszintjétől mért távolsága az antennája tetejéig is világrekord. 527 méteres magasságával a kontinens második legmagasabb szabadon álló szerkezete, a torontói CN Tower 26 méterrel előzi meg. Ezen két tornyon kívül a kontinensen nincs még egy épület, ami elérné az 500 méteres magasságot. Az egész világot tekintve az előkelő negyedik helyen áll a dubaji Burdzs Dubaj, a CN Tower és az Osztankinói tévétorony mögött."



Chicagot a Windy City kent emlegetik...


Varakozval a liftre... a skydeck a 103. emeleten van....











Selfie a toronyban :) Nem birjuk kivarni a sorunk... :D


Egesz sorozatot keszitettunk minden fele pozban.... Az elottunk allok nagyon sokat pozolgattak aztan ugy voltunk vele mi is azt csinaljuk.... ha mar ennyit kellett varni akkor legyen ertelme :)




Facebookon becsekkolas utan Laith irta is az uzit, hogy csak ovatosan a kilatoval nehogy leessunk :) Akkor nem ertettem mire irja..... utolag hallottam, hogy majusban megrepedt az egyik kilato uvege. Durva lehetett... Egy kicsit irtoztam kiallni oda, de par masodperc utan nem volt semmi gond, elveztem es gyonyorkodtem a kilatasban.... :) It was pretty cool.

"Megrepedt egy felhőkarcoló 103. emeleti üvegkilátója, míg egy turistacsoport álldogált rajta – írja aGawker. A chicagói Willis Tower (korábban Sears Tower) 527 méteres épületén történt az eset. „Észbontó érzés és élmény” – írta meg emailben az NBC Chicagónak Alejandro Garibay, az egyik turistafiú. Állítólag mielőtt kiléptek volna az épület üvegteraszára, pár ottani dolgozó éppen azon viccelődött, hogy az üveg törhetetlen.
Nem sokkal azután, hogy a srácok ráálltak az üvegre, repedéshangokat hallottak. Gyorsan visszaugrottak, és szóltak az illetékeseknek. „Odavezettem őket, hogy lássák, mi történt. Teljesen megdöbbentek, megkértek minket, hogy húzódjunk hátrébb, aztán hívták a személyzetet, technikusokat meg mittudomén még kiket... Mikor elővettük a telefonjainkat, hogy lefotózzuk a dolgot, megkértek minket, hogy azonnal távozzunk” – mesélte Garibay. 
A felhőkarcoló négy ilyen üvegkilátója három réteg betonbiztos üvegből készült és öt tonnányi súlyt bír el. A Willis Tower szóvivője szerint nem az üveg maga repedt meg, csak a védőrétege, tehát a látogatók szerencsére nem voltak valós veszélyben – írja a CBS Chicago. Mindenesetre mind a négy kilátót átvizsgálták.
Chicago ilyen szempontból egyre érdekesebb város, hol véletlenül tud az ember kiesni egy toronyból,hol pedig direkt."








Amire befejeztuk a fenykepezkedest nagyon nagy sor lett.... orultunk is hogy eloszor ide jottunk. Erdemes koran menni ha nem akarsz orakat sorban allni.... Egyebkent a jegy nem volt draga, ezen meg is lepodtem, tobbre szamitottam...$19 volt... Nah de a fotokert meg fizettem jo sokat....







Errol meg most az jutott eszembe. hogy: " Viragok kozt veled lenni....tudom szep volna kedvesem.....de virag sincsen....s te sem vagy mar....." Brody Janos




Egyebkent meg nekem nagyon nagyon tetszik az epulet....










Willis Tower utan nekem kellet a Donkin -os kave.... Viki meg ehes volt. :) Ez a lany barmit ehet az egvilagon es nem hizik semmit.... en ilyet meg nem lattam..... donuts tol elkezdvel minde finomsagot.... :) Mennyire is szeretnem ha en is mindig mindent megehetnek :) Imadom a sutemenyeket/edeseggeket es olyan nehez ellenallni... minden nap valami kicsit megengedek amgamnak...de milyen jo lenen teljesen lemondani..... vagy csak nem szeretni ennyire ezeket a bakery- ket csokikat, fagyikat.... haha


Egy kis pihi utan ujra utnak indultunk..... kovetkezo allomas a Ukraine Village volt. Viki nagyon izgatott volt ez miatt, mar megbeszeltunk hogy ott fogunk ebedelni.... 



...egy kis vonatozas azt meg is erkeztunnk....







Nah ezt csak azert szurtam ide be, mert ez a jel/iras 'eletmento volt'..... biztositom, hogy senkit nem ismertek aki annyit jar WC re mint en.... haha.... itthon annyira nem veszem eszre, mar megszoktam..... de amikor valahova menni kell.... a barataim 'idegeire' megyek.... haha :D Nem tulzok ha azt mondom hogy egy orat nem tudtam kibirni mosdoba menes nelkul... Ahogy egy kicsit iszom mar kell pisilnem haha.... neha ez mar nagyon faraszto a szamomra is.... Nah szoval jobb ha tudod, hogyha valaha kirandulast tervezel velem minden oraban mosdot kell keresnunk..... az 1 orat is sokszor alig birtam ki... szorongatval..... ha folyadekot nem innek nem lenne gaz, de az meg kell..... Otthon amikor busszal indulnom kellett Budapestre ami 12 ora.... es max  3 x all meg a busz... mar azelotti nap nem mertem inni..... durva :) (Mint apu.... szerintem ezt tolle orokoltem). Na mindegy vissza Ukrainian Village re ... :)





Interesting Sign


Mindenhol lathattad az Ukran feliratot, meg zaszlokat....



Nah es itt fogunk megebedelni.... a review ket olvasval ez volt a legizletesebb hely..... sokan irtak, hogy nagyon kicsi, meg nem egy elegans hely..... but the food is simply AMAZING. Es igy is volt. Igazi otthoni izeknek tuntek.... Mintha anyukam fozott volna... Nekem nagyon "cosy" volt a hely.... Buffet volt, igy annyit ettunk Vikivel, hogy nem birtunk a vegen felallni az asztaltol.... a vegen mar azt nevettuk, hogy amiota itt vagyunk annyi emebr bejott, evett meg el is ment... mi meg mindig itt ulunk :)


A felszolgalo a tulajdonos meg a fia volt.... az a no nagyon nem volt kedves.... emg is lepodtem, hogy az etterem az ove megis ilyen a modora.... Viki beszelt vele kicsit Ukranul.... de neki sem volt szimpatikus a no.... mondta is hogy Something wrong with that women... nah de minket a kaja erdkelt... :) Nah nem mindenhol de kb ezt most ugy kell elkepzelni hogy itt megszokja az ember a kedves/mosolygos kiszolgalast azt haza megy.... elmegy egy etterembe.... es ledobben.... nem bir szohoz jutni..... Nah tudom hogy otthon is vannak szuper helyek, szerencsere :) De valahogy ugy tudnam ezt az erzest most osszehasonlitani. Az a no nagyon unhappy nek tunt..... 



Ukrainian/Russian Soup:  Borscht Soup - imadtam.... Egyebkent is nagyon szeretem a levest es nagyon hianyolom is.... mar itt volt az ideje 7 honap utan levest enni :)




Meg a kenyer is olyan finom volt, komolyan most ehes lettem..... ugy hianyzik az otthoni kaja.... most ha hazalephetnek a hutot ki is ennem :) Anyu nem birna fozni nekem :)


Meg a suti is finom volt, hasonlitott az anyuera.... 


Talan ez mar a masadik adag.... :) Egyszeruen nem birtuk az evest abba hagyni :)


Mar kinunkban nevettunk..... Mar duvatlankodas volt amit mi lemuveltunk.... de egyszeruen nem birtunk betelni az otthoni izekkel.... 



Ez a kis etterem tenyleg nagyon egyszeru volt.... de a kaja az Isteni. Meg olcso is volt. $10 es buffet <3 Barcsak itt is lenne Dallasban egy ilyen hely.... azt hiszem akkor minden hetvegen ott lennek.



Egy iskola.... tetszett a design :)










Viki egy keveset shoppingolt a souvenir boltokban... jo volt latni, hogy mennyire izgatott... biztosan en is az lennek egy Magyar vagy akar Roman uzlet lattan.... Foleg ugy, hogy mar 3 eve nem jart haza....



She was explaining some stuff about the cities, where she is from and where Crimea is and all the "war" and so on....


"Made in US with Ukrainian Ingredients" :) Ez tetszett :)




Nepviselet




Egy csomo keppel bombazlik itt most titeket...


Ezek a biciklik.... imadtam.... jo lenne Dallasban is lehetne igy berelni.... napi $7 ert :) Es a rendszer tetszett nagyon hogy felveheted a bringat a varos egyik vegeben es a masikban rakod le.... nem kell ugyanoda visszavinned.... es mindenhol megtalalhatoak...


Talaltunk meg egy tablat a hires 66 os uttal :) Lehet masnak nem de nekem ez a 66 os ut nagy szam :)



Visszamentunk a Bean hez par uj kepert.... Ez elotti nap szoknyaban voltunk.... es nem tudtunk igy lefekudni a foldre... haha vagy talan tudtunk volna? Mindegy... haha











Millennium Park


Ez egy garazs volt.....csinos kis epulet :)


Hajo turra nem akartunk befizetni. Igazabol nem a penzert.... hanem annyira nem szeressuk az ilyen tortenelmi "akarmiket".... Igy a water taxival mentunk egy megallot $ 4 ert :) Okos otlet volt :)


















Nah ezen a busz allomason az egyik sofor nagyon nagyon baratsagtalan volt..... megallt a busz, amikor mi megkerdeztuk, hogy ez ide vagy oda megye.... a sofor meg jol kiakadt, hogy nem tudunk olvasni.... ott irja a tablan...es ez nem az a szamu busz......



Hja kozben meg vasaroltunk egy kis souvenir -t magunknak :)



Kovetkezo allomas Navy Pier volt a Michigan to partjan...


Minden szombat este van tuzijatek, igy direkt estere terveztuk a Piert...




Laith kuldott nekunk egy ilyen kepet .... azt mi is hamar megekerestuk a szobrot, hogy vissza kuldhessuk neki a mienket :) Egyebkent a barataink nagyon agodtak ertunk a Couch-surfing miatt... foleg Laith.... Minden nap csekkolta, hogy minden rendben vane velunk :) Edes volt....









Hangulatos hely volt, szep kilatassal a varosra.... nyuzsgott az elet... :)



A hires Ferris Wheel...




Tuzijatekra varakozva... :) Hja itt mar Andrei is csatlakozott hozzank, edes volt, egy-egy itallal vart rank... :)




Felultunk a kerekre is, talan ez is $ 7 korul volt ha jol emlekszem...


A csipet-csapat...



Itt egy csomot nevettunk.... soha nem felejtem el, hogye egy fiatal par ult velunk szemben, Amerikaiak voltak... midnketten egy kicsit szegyelosnek tuntek.... Andrei megkerdezto oket, hogy "Is it a date for you guys?" Szegenyek azt sem tudtak mit mondjanak.... a srac csak hallgatott, aztan par masodperc csend utan a lany montha, hogy "Yeah, I guess it is." Szoval ez volt az elso randijuk..... de annyira gaz volt, hogy a srac nem mondott semmit a feltett kerdesre..... Szegenyeket kinos helyzetbe hoztuk..... Mi meg utolag jot nevettunk a helyzeten :) Gonoszak vagyunk?



Kilatas az oriaskerekrol ...






"Az első óriáskerék Chicagoban tehető próbára. A Navy Pier (tükörfordításban: Tengerészeti móló) fölé nem egészen 46 méterre magasodik. 40 kabinját éjjel kivilágítják."


Megtalaltam a mosdomat itt is :) Csak mindig jo nagy sor volt elotte...:D Egyebkent az utcai Mc'Donaldsok vagy Starbuksok mosdojaba nem is mehettel be vasarlas nelkul... Andrei szerint most a hetvegi nagy fesztival miatt is szigoritottak igy meg, mert a varos tele volt fiatalsaggal....


Itt mar hazafele setalunk...... egy orat minimum gyalogoltunk, mar alig birtunk menni Vikivel, faradtak voltunk.... Meg ket megallo volt hatra amikor felszaltunk egy varosi vonatra.... Andrei megint jott a kerdessel hogy ugye megyunk partyzni valahova..... mi meg a szokasos mondattal feleltunk.... szegeny gondolhatta hogy jo unalmas lanyok vagyunk..... az ejszakaba nem akarunk kimenni..... haha Valahogy egyaltalan nem kivankoztam partizni...... viki is ugyan igy volt vele..... ugyhogy ez este is egy filmezessel maradtunk.... Andrei meg nelkulunk nem akart menni, inkabb ugy dontott, hogy ha otthon maradunk is.... elvezi a tarsasagunkmeg utolso estenken Chicagoban.... :)




I remember how tired I was after all day long walking in the city :)

So guys, one more day left from Chicago trip...... I will try to write an other post this weekend..... I need to catch up with myself :) 

Have an awesome rest of a week!

<3 <3 <3

XOXO

Dalma






3 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. :) :) Eljatszok a gondolattal... de igazabol nincs szivem... meg ha ritkan irok is.....de prrobalok jelentkezni idonkent :)

      Törlés
  2. Én is tiltakozom! :) Olyan jó olvasni a kalandjaid! ;)

    VálaszTörlés