2014. augusztus 8., péntek

Arriving to Chicago

Na hello. Egy kicsit elfuseraltam a legutobbi bejegyzesem, igy utolag egy ket informacioval bovitettem, mint pl Sasha haha.... Na most Chicagorol kene irjak, osszekell szedjem a gondolataim. Rengeteg kepet keszitettunk, hogy abbol toltok fel boven. Annyira egy szuper negy nap volt, hogy az eszmeletlen. Ma egy hete indultam utnak, de meg mindig Chicago hatasa alatt vagyok. Erdekes, hogy nekem sohasem volt Chicago a listam elejen. Persze mindenkepp elekartam menni oda, de rengeteg mas hely vonzott jobban mint Chicago. Vivi jut mindig eszembe Chicagorol, o imadta a varost es a blogjaban is mindig olyan szepen beszelt rola. Nem is ertettem, hogy mi tetszik neki annyira Chicagoban..... de mostmar ertem..... Teljesen elrabolt a varos engem is. Imadtam minden egyes sarkat. Elet van ebben a varosban.... a sok turista, a rengeteg latnivalo, a kedves helybeli emberek, a Michigen to partja, Michigan Avenue es meg sorolhatnam..... San Francisco utan mindenkepp Chicago a favorite. Arra nem is szamitottam, hogy ennyire megfog tetszeni a varos. Biztosan a kirandulasom allatt korbevett emberek is befolyasoltak. Annyira szerencses vagyok hogy mindig csupasziv emberek vesznek korbe. Vonzom magamhoz a jo embereket ami nagyszeru erzes. :) Komolyan meg egy kirandulasom utan sem voltam ilyen dillemaban mint most. Azon gondolkodtam, hogy ez most vajon azert van mert igazabol ebben az evben ez volt az elso ilyen csajos kirandulas.... Igazabol csak Belizben voltam az iden, de ott a host csaladommal, csodas volt, de az megsem olyan mikor a legjobb baratjaval megy az ember valahova. A masik kirandulasom meg New Orleans volt, ott is szuperul ereztem magam, de ott meg csak Max el voltam. En meg imadok utazni a csajokkal. Haha. :) Anyway it has been a week now that I got home, but I am still under Chicago's influence. :) I just loved it!!! <3 <3 <3

Na kezdem Csutortok reggelnel..... Raj vitt ki a repuloterre, o mindnekepp megszerett volna valahol allni reggelizni egyutt, de en olyan makacs voltam, hogy 2 oraval az elott a repteren szeretnek lenni, hogy nem lehetett velem ezzel dullore jutni.... haha. Mar annyiszor megjartam, hogy vagy elkestuk a gepet, vagy pedig nagy volt a forgalom vagy eltevedtunk mert lezartak a kijaratokat az ut epitese miatt. Annyiszor mar voltam ideges hogy nem erunk oda idejeben, hogy az utobbi evben inkabb felkelek hamarabb de nyugiban akarok a repterre megerkezni. Nem akarom a vakaciom stresszel kezdeni. :) Egyebkent is en szeretek repteren lenni... erzem az utazas izet ott....:)


Reggel het kor a beszallasra varakozva.... 


...and Welcome to Chicago!


Hatalmas sort keleltt vegig varnom a jegy automatanal..... Ajanlom, hogy vegyetek 3 day pass et 20 dollarert, 1 napos 10 dollar.... egy ut meg 2,5 dollar. Mivel harom egesz napot ott voltunk, igy a 3 napos nekunk emgerte. 1 kor landoltam, es 2:30 ra megerkezdtem a Sedgwick stationre, ahol a hostunk lakik. Igaz, hogy o dolgozott, igy 6 ra beszeltuk meg a talalkozott egy utcaval arebb levo Starbucksban. Viki Kaliforniabol jott, az o gepe fel 5 kor szallott le.... igy felkellett tallanom magam egyedul 6 ig. Igazabol ebbol nem volt problemam. Tele voltam energiaval es boldogsaggal. Annyira boldognak ereztem magam hogy az hihetetlen. A csomagom nem volt nehez, igy magam utan huzva nekivagtam a kozeli utcaknak, kicsit felfedezni a kornyeket. Vegig setaltam Old Town on es a Michigen to partjara is lementem. Megebedeltem Subwayben, (I love salad from Subway) vagy ketszer elidoztem egy egy kicsit Starbucksban azt mar el is telt az ido. A mosdoval folyamatosan problemam volt..... az en szerveimmel nem tudom mi van de ha iszom 10 percen belol mosdoba kell mennem..... De hogy meg mennyit..... soha senkit nem lattam annyit WC re jarni mint jo magam. SOkan azt hiszik fel vagyok fazva, de nem.... nalam ez a megszokott. Ez mar vicces.... aki velem van egy par oran belul tuti eszre veszi, hogy valami gaz van haha....




I don't know what was going on here, but the street was full of firefighter trucks... My little nephew would be so happy seeing these trucks...






Imadtam nezni hogy az emberek itt szaladtak a to parton..... Annyira eltudnam kepzelni, hogy en is itt futom le a napi 3-4 miles-t. A kornyezet sokat szamit nalam a futasban..... es honapok ota mar csak a gymbe futok....azt meg nem szeretem, de elviselem :D A TV segit benne..... mert otthon nem igazan nezek TV t, a gymben meg szuksegem van ra. :)

Eskuszom mindenkire mosolyogtam, egyszeruen nem tudtam megallni, hogy ne mosolyograk ra az emberekre..... Annyira nagyon boldogsag erzesem volt, hogy a mosolyt nem lehetett leszedni az arcomrol. Es mindenki vissza mosolygot ram, sot meg beszelgetest is kezdemenyeztek. :) Dallas utan orom volt latni azt a sok emebrt az utcan.... Nah itt az utcan hiaba mosolyognek sokat nem talalna el a mosolyom hahha.... (mivel nincs gyalogos az utcan)


Mar elterveztem, hogy ide lekell jojjunk bringazni, de sajnos utolag derult ki, hogy errol lekell mondanom..... hogy miert? Megtudtam Viki nagy titkat..... nem tud biciklizni es fel is a bringazastol haha :D Ez most nem gunyos nevetes volt. De olyan edes volt amikor mondta.... nekem meg olyan vicces.... :) :)



Egy kicsit setaltam a Lincoln Parkban...van itt egy ingyenes Zoo.... Vikivel tervben volt megnezni...... 







Nagyon szuper helyt lakott a srac. 5 perc gyaloglasra a vonat megallotol es  max10 perc gyaloglasra a to partjatol....





Alig lattam homless-eket itt Chicagoban..... Ez feltunt... mert pl L.A. tele volt homeless-ekkel....


Hatterben a Michigen to.










Most jut eszembe hogy meg sem neztem hogy a to vize hideg-e ..... haha..... szerintem meg az volt. :)


Making selfie :)







Itt mar visszafele setaltam..... Viki is uton volt a repterrol a Sedgwick station-re. 





Az volt a megbeszelt talalkozohely a sraccal. Vegul nem ert ide 6 ra..... Viki viszont 6:10 re igen.... Olyan jo volt ot viszont latni. Nagyon kozel kerultunk egymashoz az utobbi 8 honapban. Mintha mar ezer eve ismernenk egymast. Neha hozza szolok magyarul. Ez azert fura, mert igazabol sohasem jon, hogy magyarul beszeljek, mar inkabb angolul gondolkodom hahah... viszont vele megis.... Chicagoban is tobbszor mondtam neki valamit magyarul. Szerintem ez azert van, mert itt tenyleg o all a legkozelebb hozzam olyan mintha mar otthon is ismertuk volna egymast. :) Nagyon fardt meg ehes volt, igy egybol atcuccoltunk a Starbuck meletti Chipotle ba. A sracunknak meg dobtam egy uzit, hogy Starbuck helyett oda jojjon. 10 percen belul meg is erkezett. Nagyon aranyosnak tunt. Mar az elso perctol megtalaltuk a kozos hangot. Vele is olyan volt mintha mar regi ismerosok lennenk. Pedig csak nehany sms volt koztunk. Az utobbi napokban tobb. Irta, hogy lefoglalt harom jegyet nekunk egy Fashion show ra. Igy utolag azon gondolkodtam, hogy hogy nem kerestem meg Facebookon elozoleg. Nagyon kicsi lakasa van, de mi nem panaszkodtunk ez miatt..... sot... barmi megfelelt. :) En mindig ugy vagyok vele, hogy nem a hely szamit, hogy hol vagy hanem az emberek akik korulvesznek. Az a legfontosobb. <3 Gyors zuhanyzas utan, taxiba pattantunk is irany a Fashion Show. Semmi extrara ne gondoljatok. A lany aki szervezte az Andrei baratja. Ja Andrei a neve a sracnak aki hostolt. Ha nem emlitettem volna meg eo egy ESL tanar hetfotol csutortokig  bartender. Szabadidejeben meg rajzol, fest, farag mindent csinal.  





Egyebkent nagyon dragak voltak ezek a ruhak..... talan a legolcsobb darab 50-60 dollar kozott..... de altalaban minden kozel  90-100 dollar volt.



Volt ingyen pia meg Coconut drink hahah....Mindenki annyit reklamozta ezt a coconut drinket..... de semmi extra egyebkent... vagy csak en nem vagyok oda annyira a juice/soda ert....


He is Andrei, our host. Mindenki ismerte ot meg olelgettek.... Latszott hogy egy csupasziv fiu lehet..... Jolesett latni, hogy vannak ilyen emberek. :)


A szoke lany a fashion designer.... a marka neve annahovet...ami a sajat neve is persze....


Fashion Show utan Andrei elakart vinni minket bulizni, de mi hamar lebeszeltuk rola. Faradtak voltunk, en nem is annyira inkabb Viki, hisz o tobbett utazott...es mar egy honapja uton van.... nem is csodalkozom hogy bele faradt egy kicsit.... :) Igy haza taxistunk.... Egy lakashoz kozeli Jappan eteremben megvacsoraztunk azt irany haza..... otthon vagy meg 2 orat beszelgetunk..... azt alvas..... 


Ennyit az elso napunkrol Chicagoban. Igazabol sokat nem lattunk, foleg Viki.... hisz csak be a taxiba azt ki a taxibol..... de legalabb idott toltottunk Andrei el es sikerult kicsit jobban megismerni ot a beszelgeteseink altal... :) 



2 megjegyzés: