2014. március 22., szombat

Spring Break began....

Huuhhh, de nehez most igy visszagondolni, hogy mi is tortent ket hettel ezelott. :) Kezdem akkor a mult hettel. Spring Break em volt, igy egesz heten szabad voltam 3:20 ig. Habar reggelente felkeltem Alexet elvinni suliba. Legalabb a 6:10 helyett 6:50 kor kellett kelnem. :) Hetfoi napomat eltoltottem vasarlassal. Ugy voltam vele, hogy most van idom, igy kihasznalom. Majd ugy is kezdodik a suli es akkor nem az lessz a problemam, hogy nincs pezem, hanem az, hogy nincs idom ilyensmire. :) Delbe meg ramirt Firas, hogy nincs-e kedvem egyutt ebedelni valahol.... mivel mar ugyis a Stacy utcan voltam, ahol mindefele etterem meg uzlet megtalalhato, godoltam miert is ne.... Amig elkeszult addig en elvittem az automat megmosatni. Probalom csak havota egyszer megtenni ezt, de neha annyira koszos lessz, hogy muszaly. Nem szeretem ha poros, mocskos.... sot... belol is mindig redben tartom. :) Folyamatosa porszivozgatom. Mondta is Amanda, hogy az o kezeben soha nem nezett ilyen jol ki ez az auto. :)


"The happiest peoples do not have the best of everything, they just make the best of everythig"


Playing with the trucks. :) Now, I am afraid to play with them, because after a few accidents with Ryder's car, i broke two of them. Ryder really enjoys racing with those cars. Actually, he is a better driver than me. :)




Playing with Play-Doh. Mi mast gyurmazhatek mint szivecskeket es smile t :)? It reveals my personality. :)


Kedden Warren elutazott Whyoming ba, ahol van az uzlete.... Ilyenkor Amanda mindig extra szabad orakat vagy napokad ad nekem. Mikor nincs itthon Warren, a gyerekekkel akar lenni.... olyankor mindig mondja, hogy nyugodtan csinaljak programot magamak. Igy rogton kitalaltam, hogy kedd este akkor Vikinel alszom es szerdan 3:20 ra haza jovok, mire Ryder is hazaerkezik a sulibol. De  mivel a nagyi is jott ide kedden es itt is aludt igy Amanda szolt, hogy egesz keddet megkaphatom off-nak. Igy mar delben szaguldoztam is Vikihez. :) Az o host csaladja nyaralt egesz heten, igy ures volt a kero. :) 


Mar megint vasarlassal toltottuk az egesz keddi delutant. Ruhat nem igazan talaltam magamnak, de cipot annal inkabb. :) 


Este elmentunk egy barba. Nevtetunk, hogy kedden ejjel fel 11 kor meg mi sem indultunk utnak.... Spring Break miatt, meg kedden is tele voltak a barak.... legtobbje college student volt.... Vegul ket tanarral osszeismerkedtunk. Mindketten highschool diakokat tanitanak. Erdekes volt hallgati a tapasztalataikat a kis fiatal csajokkal. Meseltek, hogy eleg nehez kozepsuliban tanitani es hogy a csajok mindig megakarjak erinteni oket, kozelukben lenni.... stb :) Szo szerint kelletik magukat :)))
Ezen nem csodalkozom, hisz nem neztek ki rosszul meg az Amerikai lanyok egyebkent is masak mint peldaul mi... :D :D Hja jut eszembe uton a bar fele, az autopalyan felborult egy auto.... par masod perccel az erkezesunk elott tortehetett. Meg se rendor, se senki nem volt a helyszinen. Epp, hogy kimasztak az autobol. Ket fiatal srac volt. Teljesen az oldalara volt fordulva az auto. A sracoknak bajuk nem esett, de a latvany borzaszto volt. Mindenhol darabok voltak az autobol. Komolyan eletemben annyi balesetet nem lattam, mint ez a harom honap alatt. Au-Pair evem alatt nem vezettem ennyit, foleg nem autopalyakon... talan akkor azert is nem tunt fel anyira.... Ugy erzem ez az egyik jele annak, hogy ilyen konyen es egyszeruen megszerezheti a jogositvany itt az Allamokban. 


Thursday finally I finished my defensive driving course. It took me 6 hours to complett it. I was so happy at the end. :) However, I had to go to the notary to get some stamp because I do not have a car.... I mean the insurance is not under my name.... and that s why I need to do that... The exam was not hard at all, the boring part is to watch all those little videos for 6 hours. :) I did not get my certificate yet.... still waiting for the delivery. I just want to be over of this speeding ticket and the 90 days prohibition. 



Playing with the cars again :) Ryder loves it so much! The problem is we break at least one car every single time when we play... lol Fortunately, they have five cars, so if we break oe we can change it. :)

Friday we flew to Belize. I was not that excited before..... but in the last couple of days I became  so excited even if I knew I need to work there. I knew this vacation is not like when I go just with my friends, but I was sure I will enjoy it. I like to spend time with my host family and I feel so comfortable with them, so I was happy I could join to them for this vacation. I was curious how it will go and how the kids will behave. 


My hosts gave me a suitcase, because I have either a carry on, which is small, or a very big one. This one is midium and it is enough for me for 5 nights. I did not take too much stuff. I am pretty sure I would need more space if I would go with my friends..... :) You know I do not need to take any fancy dresses or high heels :) I tried to choose my clothes carefully because I will be with the kids and host parents. :) 

Here is a map of Belize. I am sure most of you know where it is, but to be honest I never heard about Belize before this vacation was booked. I had no idea where Belize is....



Egy kis izelito <3


Elvileg ebben a resortban lessz a szallasunk.




I checked the photos of the resort just the night before the trip. It is unusual because I am always checking the area, and getting ready for a trip.... but not at this time. 

Csutortokon este 9 kor meg elkellett vezetnem Dallasba, Alex apukaja lakasahoz, mert szuksegunk volt egy papirra az alairasaval, hogy Alex johet veluk. A postaladaba betettek, igy nem kellett bemennem.... Igazabol Amanda akart erte menni pentek reggel, de en nagyon nem tartottam jo otletnek, mivel tudom, hogy mindig kesik, mi meg reggel 10 kor elkellett hagynunk a hazat. Igy felajanlottam, hogy en erte megyek.... ellenkezet, de csak sikerult meggyosznom, hogy tiszta szivesen teszem es, hogy nem esik nehezemre. :) 

Peteken reggel Alex meg elment suliba egy masfel orara, mert soccer practice-e volt. 9 korul felvettem majd vegul idoben sikerult elindulni. De uton a repter fele azert megkellett allnunk az Ulta cosmetics shoppa, mert Amandanak szuksege volt valami parfumre es sminkre.... :)

Izgultam a repuloter miatt, mert feltem, hogy valami nalam nem lesz rendben... utana neztem persze, hogy magyar utlevellel tartozkodhatsz Belize-ben 30 napot.... A suli is ala irta a papiromat, plusz meg egy levelet is irt.... de igyis ezzel az egesz repuloterri temaval eleg paranoias lettem amiota a mult evben nem akartak atengedi Atlantaba es 2 oran keresztul a kis office ukban tartottak, mindenfele kerdest nekem szegezvel.... Tudom, tudom tulreagalom az egeszet..... de egyszerue az az erzes mindig elojon... foleg ilyenkor amikor elhagyom Amerikat.... felek, hogy majd nem tudok visszajonni.... Szerintem a host csaladom nem tudja, hogy igazabol nekem nem szabadna dolgoznom ezzel a vizummal.... errol sohasem beszeltunk, nem kerdeztek sohasem es en magamtol em akartam mondani... a lenyeg, hogy a repuloteren mindenhol olyan boldogan hagosztattak, hogy en vagyok a nanny-juk Erdelybol/Magyarorszagrol vagy Romaniabol. :) Lol, mar en is ossze vagyok bolondulva, hogy akkor vegulis honnan vagyok :) A legtobbszor Transylvania t mondok, erdekesebben hangzik es az emberek is inkabb felkapjak a fejuket a szo hallatara.... mindenki megkerdezi, hogy ez letezik? Azt hittek csak kitalalt a mesekben...... Ha meg nem Erdelyt mondok, akkor inkabb Magyarorszagot, mint Romaniat. Ez erdekes mert nem esik jol azt mondani hogy Magyarorszagrol vagyok, es azt sem hogy Romaniabol.... Basszus most sajat magam zavaretam ossze ezzel.... :) Azt sem tudom hova tartozom. :) :) hat akkor a host csaladom vagy masok hogyan igazodjanak el rajtam. :) :) Nah a lenyeg, hogy az officereknek is es mindenkinek mondtak, hogy en vagyok a nanny.... es ugy feltem, hogy ebbol gondom lessz....


I was gazing at this passport..... It is so beautiful for me. I wish to have a passport from The United States... Probably one day :) It is never too late :) I like so much how this pasport looks.... all those little quotes.... i just learned these quotes now at school :)



Szerencsere nem volt semmi gaz es sikeresen megerkeztunk mindanyian Belize Citybe, ami Belize legnagyobb varosa. Regen ez volt a fovaros, de egy rombolo hurrikan utan a fovarost "atkoltoztettek" Belmopanba.... Onnat egy kis repulovel utaztunk tovabb Ambergris szigetre, pontosabban San Pedro varosba. Elkezdett esni amikor felkellett szallnunk..... kisse ilyeszto volt.... Meg nem repultem ilyen kis geppel.... 







Osszese 13 szemely fert be...




Kicsit feltem ebbe az idoben repulni.... mindossze feloras volt az ut...



15 perc utan hirtelen kisutott a nap es innentol mar e is megnyugodtam.







Megerkeztunk San Pedro ba, de ez meg mindig nem a vegleges uticel volt.....  Nekunk a Coco Beach Resortba kellett eljutnunk.... innet mar motorcsonakkal mentunk tovabb....





<3 Meg nem postoltam roluk kepet :) Ok a host szuleim. Amanda es Warren <3


Alex, Amanda es Ryder.... Alex just wants to make a goofy face :)





I really enjoyed this ride to the Resort, it took 15 minutes to get there :)


And we arrived.... The manager of the resort was waiting for us with some wet little towel.... we went to the reception together where they gave us very delicious juices and coctails.... I just asked for juice..... Amanda reminded me that I am an adult and I am aloud to drink alcohol :) She was funny!


The kids were so excited, it was their second or third time to be here in this beautiful paradise.... 



I will continue soon! :) Have a great weekend guys! 
Dalma
<3 <3 <3




2 megjegyzés:

  1. Ilyen vízummal csak tanulni lehet és dolgozni nem? De így hogy tud egy főiskolás megélni, ha nem tud pénzt kereseni? :D
    Az eddigi képek alapján Belize csodálatosnak néz ki. Remélem jól is érezted magad (bár egy ilyen helyen nem lehet unatkozni :)) A host szüleid nagyon kedvesnek néznek ki.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Legalisan nem dolgozhatunk. Viszont minden osztalytarsam dolgozik valahol. En nannykent, de a tobbiek viszont etteremben. Ha nem dolgoznank, nem lenne amibol fizetni a sulit :) Belize csodas volt ... Majd jonnek a kepek hamarosan :) Kellemes hetet! Xoxo

      Törlés