2013. április 12., péntek

Birthday party, Ear infection

Szombaton mar reggel 7 kor felvoltunk kelve. Az ido eltolodas miatt nem tudtam tobbett aludni, pedig 2 elvolt mulva azelotti ejjel amikor lefekudtem. Az egyik mall ba mentunk el delelott, vasaroltunk ilyet-olyat, a hazba kellekeket: mixer, konyhai merleg, torolkozok, parnak stb.... Delutan kerten uljunk ki a kis kertbe ebedre, csak ugy elveztem a napsutest, annyira jol esett, eleg volt mar a hobol, hidegbol, telbol. Estefele kiszallitottak a csomagjaimat is, minden megvolt, csak nagyon felvolt turva mind ket taska, ezek mindent kiszedtek nekem. Sashatol kaptam egy ket ruhat ajandekba igy azokkal elvoltam szombaton, mig a csomag megjott. Este Leith nek volt a szujletesnapja, igy talalkozhattam a baratokkal is. 





"bohockodunk"


Vasarnap reggel szedulesre ebredtem. Fogalmam sem volt, hogy mitol. Ugy voltam vele, hogy majd elmulik. Probaltam nem erre gondolni, elterelni rola a figyelmem, de az a szedules csak ott volt, es egyre csak rosszabbodott. Etvagyam oda lett. A hangulatom is nagyon megvaltozott. Nem ereztem jol magam. Panaszkodni mar utaltam, Sasha is kerdezgette mindig, hogy vagyok, de mar nem akartam mindig mondani, hogy hat szedulok..... igy eltelt vasarnap, hetfo is... meg mindig remenykedtem, hogy elmulik magatol, meg napkozbe is aludtam vagy 1,5 orat azzal a remennyel mire felkelek amr nem fogok szedulni. Ez nem olyan volt mint aki kicsit megszedul reggel, este, vagy barmikor. Ez egesz napos volt nalam. Folyamatosan. Kedden este, amikor Sasha hazajott kicsi, szomoru volt, mert azt hitte, azert szedulok es nem erzem jol magam, mert nem eszek. Az elotti nap vett is nekem egy csomo vitamint. Azt vegul ramparancsolt, hogy oltozzek, megyunk az orvoshoz, mert igy nem bir nezni engem. Hiaba mondogattam meg varjunk 1-2 napot vele, remenykedtem hogy elmulna, hisz biztositasom nincs, igy tudtam, hogy jo sokba fog kerulni a doki. Egyreszbol meg mar feltem is, hogy valyon miert szedulok. Sza elmentunk a dokihoz, megvizsgalt es kiderult, hogy 'ear infection' van, valami ful problema es azert szedultem folyamatosan. Antibiotikumot irt fel, amibol napi 6 ot is bekell szedjek 10 napig, plusz szedules ellen valami gyogyszert. 


( Meg nevre is szolo :) )

Hat igy utolag tenyleg nagyon erost fajtak a fuleim a repulogepen, meg be is kellett tapasszam a felszallasokkor. De utana viszont nem mondhatnam, hogy fajt. Jo hogy elmentunk a dokihoz, mert ez magatol nem mult volna el, sot meg rosszabb lett volna, es a fullel nem kell jatszani. Az orvos tobb mint 200 dolcsinkba kerult, sajnaltam ezt a pent, de fontosabb az egezseg. Masnap amin meglepodtem, hogy a nover felhivott telefonon, hogy lecsekkolja minden rendben vane velem, meg, hogyan erzem magam. :) Latszik Amerika. :)

A hetem egyszeruen telt. Nem mondhatnam, hogy unatkoztam napkozben, mindig olyan gyorsan eltelt. Mostam, foztem, takaritottam, pakolasztam. Kutyat vittem el setalni minden nap ketszer fel-fel orara. Ugy birok itt fozocskezni, mindig valamit kitalalni, utanna kis desszert stb.... :) Tiszta hazi asszony lettem. :) Sashanak meg mindig izlik amit keszitek. Suttem mar almas tesztat, gyumolcstortat is a heten, palacsinta, madartej :) Meg mindig ugy sajnalom, hogy a kis receptes fuzetem otthon amradt, anyuval mikor skypolgatok leszokott iktalni ilyet olyat, attol fugg hogy van ideje. 


Coco nagyon tud lustizni :) :)

Sasha autojat is elkezdtem vezetni, meg magamra nem, csak ugy, hogy melettem volt. Probalom kicsit megjegyezni mi hol van a kornyeken. Legalabb vasarolni meg ide oda tudjak elmenni egyedul is. :)

Csutortokon Angela is meglatogatott, deltol 5 ig nalam is volt, beszelgettunk, kajaltunk, kavveztunk, konyvtarba jartunk stb.

A melokat nezegetem, minden nap, sok csaladdal beszeltem amr, de amikor kiderul nincs auto, akkor viszlat.  Sajnos most ez van. Sasha reggel eltudna vinni es este fel tudna venni, de nehez olyan csaladot talalni, akiknek ez meg is felelni. 

A volunteer munkakat is nezegetem, emaileket oda is kuldozgettem, visszont azzal is ugyanaz a szitu, auto nelkul, nincs lehetoseg.

Nah most bucsozom is, nagyon gyakran nem akarok irni mar, igy, hogy nem vagyok Au-Pair, de majd meglatjuk, hogy jon ossze. Mindenkinek koszonom a kedves szavakat, hozzaszolasokat, jo kivansagokat. Puszi mindenkinek!
Dalma



5 megjegyzés:

  1. meg jo hogy elmentetek a dokihoz! remelem azota mar kutya bajod.

    ps. attol hogy mar nem vagy au pair meg lehet blogot irni .... :-) csak mas jellegu lesz a blog. en is irok pedig nem vagyok au pair. irsz amikor van mirol irni es nem amikor nincs. ilyen egyszeru ez kerem szepen :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lájkolnám az előttem szólót ha lenne lájk gomb :) Igaza van. Írsz, amikor van miről, és nem írsz, amikor nincs... :) Legalábbis remélem, nagyon szerettem a blogod, végig követtem egy éven át és jó lenne tovább is olvasni a soraid! :)
      Remélem jobban vagy már,
      Vigyázz magadra, puszi,
      Annabelle

      Törlés
    2. Sziasztok. igen, tudom, igazatok van:)Mostmar semmi bajom, szerencsere, remelem ittletem alatt tobbet nem kell dokit latogatni. :) Puszi

      Törlés
  2. Dalma,

    kuldtem neked uzit a FB-on de az 'other' alatt keresd ne ott ahova a 'baratoktol' jovo uzenet erkezik.

    anna

    VálaszTörlés